Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(92)
Raspunsuri - Pagina 11
simina_kin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joanna27 Buna burtici si mamici! Alexa, Eseea, Leeloo,Silvi4,felicitari,refacere rapida, bb sanatosi si papaciosi. Ina predaLA MULTI ANI si toate cele bune! Monica,felicitari pt Luana sa cresteti mari in continuare.Multumim pt muzica ne place tare mult.Mami mai pune poze ca arati beton.Ideaa cu situl e super. Simina sa creasca mazarica mare, ti-am trimis sms aseara de pe alt nr, sper ca te-ai prins.Asteptam vesti de la eco. Floric tot la pachet suntem.Ne rugam pt bb Rares sa fie bine. Adee , daca il asteapta nora mea pe fimiu se pare ca mai ai de asteptat.Bb meu e un figurant, ne joaca cum vrea el. Carmenada tinem pumnii sa mai stea bb acolo.Multu pt vesti. Kea, optimista, bb o sa fie bine. Noi am fost ieri toata ziua la spital.Ne-a analizat dr pe taoate partile.Se pare ca bb e bine, medicul de la urgente s-a inselat.Lichidul e in limite normale pt aptamile de sarcina, valorile de pe artera sunt ok, la fel si capsoru.este un pic mai mic da a zis sa nu ne ingrijoram.Dupa parerea lui nu avem motive sa il scoatem, mai lasam la dospit si bomba cu toate emotiile e posibil sa trecem de termen.asta e sa fie sanatos si cand vrea sa vina asteptam....cu toate ca e tot mai greu. pe toate si scuzati loogorea. multumim de incurajari. 39+ |
m-am prins ca esti tu!! si eu sunt nerabdatoare sa ma vad in cabinet, dar s-a decalat ora si plec mai tarziu!!
Niciodata nu am fost atat de nerbdatoare sa ma sui pe masa, cred c-o sa incep sa ma despoi de la usa!!!
AI ZIS TU CA POATE TRECI DE TERMEN..SE PARE CA ASTA VREA BB
4+
denisamada spune:
citat din mesajul lui Gina2008 PISIGRI, asta cu alaptatul e si dilema vietii mele. Al meu bebe, incepuse, dupa 5 zile sa isi faca cat de cat un program. Adica manca foarte des si statea la san foarte mult - o ora si jumate, chiar 2 ore - apoi dormea (o ora, 2 ore sau chiar 4 ore). Il alaptam tot asa, ori de cate ori cerea. Cu cat il alaptam mai des, cu atat venea mai bine lapticul. La inceput m-am plans fetelor pe aici ca nu aveam lapte. Dar apoi a venit. Acum ma dor sanii daca nu alaptez cateva ore... Renuntasem la a-i da completare lapte praf, cum ii dadusem in primele zile. Acum 2 zile a venit doctorita pediatra. Si a zis ca nu e bine. Ca trebuie sa manance din trei in trei ore si ca daca doarme, trebuie trezit. Ceea ce am si incercat de atunci sa fac. A fost dezastru. O zi si o noapte a fost haos... copilul agitat, nu mai sugea cum trebuie. Sugea dar parea ca nu se satura. Ceea ce se intampla si acum. Azi am cedat si i-am dat iar lapte praf. Suge doua ore si apoi daca il iau de la san, plange si cauta sanul. E adevarat ca laptele are o consistenta apoasa, asa, nu stiu cum sa descriu... iese apa apoi se albeste daca insist... Nu stiu ce sa mai fac. Sa o ascult pe pediatra sau sa ma ascult pe mine si sa-i dau cat vrea, cand vrea. Adica sa revin la programul initial. E adevarat ca stateam mai mult cu el la san. Dar capul meu asta neexperimentat zice ca e un copil de 11 zile care nu stie ce e ala program si ca program poate ar trebui facut dupa o luna, o luna si jumatate. Nu stiu ce sa fac. Poate mamicile cu experienta imi pot da un sfat. |
Alaptatul la cerere este... LA CERERE! Adica nu trezesti copilul din somn sa il alaptezi, (decat daca au trecut 5h si nu si-a exprimat vreo dorinta), dar nici nu ii refuzi sanul cand il solicita. Dar asta nu inseamna sa stai 2 ore cu el la san, recomandarea era undeva la 10-20min. Astfel, nu ar trebui sa aiba nevoie de completare. cartile de pedi spun ca nu exista lapte necorespunzator calitativ, ci doar insuficient (cantitativ). Daca tu ai lapte, totul ar trebui sa fie in regula, nu-ti face probleme de "densitate". Cel putin asa spun e teoria, cu practica... nu am ajuns inca. Pediatrul ar trebui sa te lamureasca mai bine... dar al tau se pare ca nu are notiunea de "alaptare la cerere".
Denisa-Madalina 34+ cu Adela-Marisa
AMR 6 saptamani
Eseea spune:
va multumesc fetelor mult pt urari!! Noi am venit acasa deja azi la ora 12,oo ( am stat 36 de ore practic in spital dupa nastere), totul a fost ok. Deocamdata am facut prima baita lui bb si incercam sa ne adaptam la viata cu 2 copii. Si eu si bb suntem bine, deja indragostiti unul de celalalt. Va multumesc mult de urari.
Si Mihaelacg a plecat tot azi la Galati. O pup.
EDIT : eu m-am dus la control, m-a internat pe la 11,30 si .........a venit bb seara! Pana la urma toate s-au intamplat super, chiar daca un pic pe nepregatite ( iar am nascut pe garda dr-lui meu, ca si la primul bb si tot in 4 ore de la ruperea apei )Numai ca din cauza epiduralei m-am dilatat ff repede de la 5 la 10 in 15 minute si nu si-a mai facut efectul asupra durerii- asa ca am nascut practic NATURAL . Ei, asta e acum!!
Mami de fetita si de baietel 39 +
Kea spune:
Bun venit acasa, Essea! Cum a reactionat fetita cand l-a vazut pe bebe? Cred ca tare frumos e cu doi copii!
Mihaela cred ca in sfarsit e fericita ca merge cu bebe acasa la tati. Ea a stat la verisoara de la Slobozia, nu?
Manu, daca gasesc ceva legat de asta, spun. O sa intreb oricum si medicii saptamana viitoare.
Ina, de azi de dimineata tot vreau sa-ti urez la multi ani! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de baietel si toti cei dragi!
34+
simina_kin spune:
citat din mesajul lui Eseea va multumesc fetelor mult pt urari!! Noi am venit acasa deja azi la ora 12,oo ( am stat 36 de ore practic in spital dupa nastere), totul a fost ok. Deocamdata am facut prima baita lui bb si incercam sa ne adaptam la viata cu 2 copii. Si eu si bb suntem bine, deja indragostiti unul de celalalt. Va multumesc mult de urari. Si Mihaelacg a plecat tot azi la Galati. O pup. EDIT : eu m-am dus la control, m-a internat pe la 11,30 si .........a venit bb seara! Pana la urma toate s-au intamplat super, chiar daca un pic pe nepregatite ( iar am nascut pe garda dr-lui meu, ca si la primul bb si tot in 4 ore de la ruperea apei )Numai ca din cauza epiduralei m-am dilatat ff repede de la 5 la 10 in 15 minute si nu si-a mai facut efectul asupra durerii- asa ca am nascut practic NATURAL . Ei, asta e acum!! Mami de fetita si de baietel 39 + |
Bine ai venit acasa mami.Chiar vb aseara cu Mara(Zaizac) de tine...ea este vecina mea.Noi am zis ca te-a oprit Catalin ca era de garda
Ma bucur ca ai nascut usor. asteptam poze, si , probabil ca fetele vor si tarife
Sa-ti traiasca bb , sa se faca mare si frumos!!!
4+
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui Gina2008 Acum 2 zile a venit doctorita pediatra. Si a zis ca nu e bine. Ca trebuie sa manance din trei in trei ore si ca daca doarme, trebuie trezit. Ceea ce am si incercat de atunci sa fac. A fost dezastru. O zi si o noapte a fost haos... copilul agitat, nu mai sugea cum trebuie. Sugea dar parea ca nu se satura. Ceea ce se intampla si acum. Azi am cedat si i-am dat iar lapte praf. Suge doua ore si apoi daca il iau de la san, plange si cauta sanul. E adevarat ca laptele are o consistenta apoasa, asa, nu stiu cum sa descriu... iese apa apoi se albeste daca insist... Nu stiu ce sa mai fac. Sa o ascult pe pediatra sau sa ma ascult pe mine si sa-i dau cat vrea, cand vrea. |
Asculta-ti copilul, cred ca el stie mai bine.
Intr-adevar exista 2 metode, una la cerere si una la program. La un bebe normal eu zic inuman sa-l ti pana la ora de masa daca lui ii e foarme, sau sa il trezesti din somn, cand lui ii e somn, nu-io arde de masa. Noi insa mergem inca dupa medoda alaptatului la program, pt ca prematurii uita sa ceara, sau nu cer, sau le e foame si nu stiu cum sa spuna. Eu o trezesc la 3 ore, asa au invatat-o si in spital. A luat bine in greutate, si constant. Luana mai mult a crescut in lungime, am mai zis, asa e si materialul genetic, tine la silueta, dar face craci lungi
Poate in timp o sa ceara si nu va mai fi nevoie sa o trezesc la prigram.
Ah, sa nu uit, laptele asa arata, mai diluat, e normal sa fie asa, in comparatie cu laptele praf de exemplu. Nu e slab. Nu mai tineti minte ce disperata eram ca laptele meu nu-i bun, ca Luana scadea in greutate in loc sa ia? Asa e consistenta laptelul matern, si daca te alimentezi bine, te vitaminizezi bine, e cel mai bun si mai potriivt pt puiul tau.
Nu renunta! Lapte de vacuta are timp sa bea.
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
So small, so sweet, so soon
God, please take care of my soul mate
Ayla21 spune:
Eseea bun venit acasa!
Ai nascut repede, epiziotomie ai avut?
Mai spune-ne despre . Vrem pozee! bineinteles
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart