Banii nu aduc fericirea ...
Raspunsuri - Pagina 3
mariamunteanu spune:
Dar saracia aduce fericirea ? Nicidecum. Saracia abrutizeaza.
Cat despre Mihaela Radulescu, o inteleg si nu prea. Afirma intr-o revista ca numai anul trecut a castigat 1 milion de euro. Ea e o femeie cu bani, nu are nevoie de subventii de la fostul sot. Are dreptul la partaj ca orice sotie, dar la banii ei nu vad rostul acestor zbateri.
S-a expus prea mult dupa divort, mai multa discretie i-ar fi facut bine.
ionica spune:
Maria,
Daca te referi la saracia nobila ,eu cred ca da ,te poate face fericit si aici ma refer la sora Tereza sau Dalai Lama.
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Si ca sa raspund la subiect fara sa ma las influentata de scandalul cu pricina; Banii nu te fac feritit,te izoleaza ,iti pierzi prietenii deoarece se creaza in permanenta concurenta,gelozie. Daca ai bani nu inseamna ca esti neaparat si fericit,ei iti dau doar o bunastare de moment ,de exemplu cumparatul pantofiloreste o bunastare de moment dupa ce i-ai purtat o data mai vrei altii si tot asa. Daca esti instarit financiar ,nu ai dreptul sa suferi,nu ai dreptul sa deprimi ,nu ai dreptul sa te plangi de nimic-de fiiecare data cand incerci sa deschizi gura ti se baga un pumn cu forta "uite-o si pe asta ce probleme are". Sophia 2ani 06.09.06 +37 Sarah http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy |
Da, groaznic sa fii bogat . Partea cu saracia o cunosc, de aia am si zis ca n-aduce fericirea. Am sunt in clasa de mijloc, deci nici prea-prea nici foarte -foarte. Astept cu interes sa fiu bogata ca sa-mi dau cu parerea in cunostinta de cauza despre strenghts / weekenesses la bogati
Ai dreptate cand spui ca n-ao cunoastem pe MR. Dar nici pe el - asa ca oricum ar fi, parerea noastra e in cel mai bun caz aproximativa.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
mariamunteanu spune:
Ionica, nu m-am gandit la saracia nobila, sunt prea rari cei care au ales sa fie saraci - nu doar saraci, ci sa se puna la dispozitia oamenilor cu trup si suflet.
Eliza5 spune:
O cunosc si o admir pe Mihaela Radulescu. Ii cunosc si punctele slabe, si excesele, si calitatile.
Acum insa imi pare doar o mama foarte speriata. S-a lasat dusa de val si cred ca de-abia acum isi da seama ca exista sansa (desi destul de mica dupa parerea mea) sa il piarda pe Ayan. Cred ca asta ar innebuni absolut orice mama, iar ea a ales sa se apere atacand.
Cred ca este cu adevarat speriata pentru ca stie foarte bine care este aria de influenta a fostului sau sot. Si mai stie si ca ea este vulnerabila tocmai datorita felului in care s-a expus opiniei publice in ultima vreme.
E o fiinta paradoxala Mihaela: excesiva (campania cu chiloteii rosii, relatia cu Dani), agresiva, dar si sufletista (nenumarate implicari in actiuni caritabile).. In orice caz, este o persoana pe care nu o poti ignora: ori o iubesti ori o urasti.
Sper sa treaca cu bine peste acest episod si sper mai ales sa gaseasca o cale sa il fereasca pe Ayan. El este mult mai vulnerabil decat ea in acest moment.
Fomalhauti spune:
Eu sunt convinsa ca "banii nu aduc fericirea". Un moment! Nu am scris ca "saracia aduce fericirea". Sunt convinsa ca atunci cand nu ai ce manca sau nu iti poti incalzi locuinta nici nu te mai gandesti la fericire (ci doar la bani). Dar dincolo de un anumit nivel cred ca banii nu aduc fericirea. Nu cred ca sunt mai fericiti cei care isi pot permite un ceas de 50.ooo euro (era ceva despre "cele mai scumpe ceasuri din lume" la televizoarele de la metrou). Nu cred ca esti mai fericit daca porti chiloti "Versace" - cunosc pe cineva care poarta...Nu cred ca o croaziera este mai frumoasa daca ai un apartament de lux decat daca ai doar o cabina (bine, o cabina exterioara as prefera....)
In ceea ce o priveste pe Mihaela Radulescu...Imi pare rau de ea. E o mare tragedie pentru o mama sa-i fie luat copilul. Si, da, cred ca se pot face multe lucruri mizerabile cu bani, cred ca pot fi cumparati judecatori, politisti si chiar si "protectia copilului". Si cred ca se intampla si "la case mai mari". Cei de varsta mea poate isi amintesc serialul "Dallas" unde JR punea politia sa ii insceneze diverse fostei sotii (sau ii mai era sotie, nu mai stiu). Nu cred ca se inspirasera din Romania. Dar cred ca in Romania este mai usor. Cred ca Elan poate sa-i ia copilul Mihaelei.
Pe de alta parte "daca te bagi in cocina, te mananca porcii". Cand Mihaela s-a incurcat si apoi s-a casatorit cu Elan stia tot ce stie si acum. Stia ca este milionar, stia cam cum se fac milioanele in Romania. Sincer, nu cred ca a fost dragoste si atat, ca pentru Mihaela milioanele acelea nu au contat. (Si pare ca dupa 10 ani a ajuns exact la concluzia ca "banii nu aduc fericirea") Si cand s-a decis sa se desparta de Elan, stia cam ce se poate intampla. Nu sunt de parere ca trebuia sa indure orice de teama, ca o sotie de mafiot. O admir ca si-a asumat riscurile. Dar si-i le-a asumat...
Ca femeie tin cu Mihaela 100%. Partea buna e ca nici ea nu este o oarecare, o necunoscuta. Fiindca intr-adevar atunci nu ar avea nicio sansa.
ilse spune:
Am citit articolul si desi imi place Mihaela Radulescu aici a procedat gresit, doar stia ce fel de milionar este de cand l-a luat, doar nu a facut milioanele doar de cand este cu ea...asta unu la mana, doi la mana, trebuia intr-adevar sa se comporte ca un crin pur pana se mai calmau apele, are un copil, nu stiu cum sta situatia in cazul ei daca are sentinta de custodie definitiva sau nu.
Ma rog, cert este ca tot "spectacolul ieftin dat alaturi de dani" i-a cauzat numai rau, putea sincer sa fie discreta, sa fie cu baiatul respectiv, nici o problema, dar discreta.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
mariamunteanu spune:
Poti sa faci multe cu banii, poti inclusiv sa fii foarte generos. Nu e musai sa porti chiloti Versace si ceasuri de zeci de mii de euro, dar poti sa ajuti un copil bolnav sa se trateze de cancer sau poti sa sponsorizezi o casa de copii. Poti face bucurii celor dragi, poti calatori in jurul lumii, te poti ocupa de lucruri de care altfel n-ai avea timp sa te ocupi.
Poti trai normal sau chiar modest si avand bani, nu e musai sa ai in garaj zece masini.
Mihaela Radulescu e o femeie cu bani, are in plus atuul ca e foarte cunoscuta. De ce aceasta victimizare ?
Maria
ionica spune:
Maria,
MR nu se victimizeaza,incerca sa-si apere copilul si statutul de femeie .
Ex-ul ei,Elan, o amenita zilnic citeste articolul,si da,el este mai puternic decat ea si o poate darama mai ales in romania unde banul este prima putere.
Mihaela este amenintata ca va putea sa faca chiar puscarie de catre fostul ei sot si crede-ma este capabil.
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
desprecopii spune:
Ca mama si ca femeie, va rog sa cititi scrisoarea Mihaelei in intregime - cu sufletul deschis:
“Oricât mi-am dorit sa-mi rezolv gravele probleme din familie pe cale amiabila, considerând ca atât eu, cât si fostul meu sot avem decenta si inteligenta necesare, constat ca atunci când esti persoana publica, mai ales din categoria din care fac eu parte - aceea «frivola», a vedetelor tv, cum ar spune multi -, aceasta procedura e imposibila. Ma aflu în umilitoarea situatie de a ma folosi de calitatea de persoana publica pentru a-mi apara copilul de mizeriile unei lumi înraite si gata oricând sa atace o femeie cu un copil în brate, fara sa mai judece, fara sa stie exact de ce, ci doar pentru ca asa a vazut ca fac si altii.
Dintr-o cumplita eroare, printre cei care ataca cel mai rau aceasta mama cu copilul în brate se afla chiar... tatal acelui copil, un milionar din România. Daca era un BARBAT din România, poate ca se aseza între noi si lume si era scutul solid care i-ar fi aparat familia de relele lumii, chiar si dupa divort. Dar undeva pe drumul scârbos al orgoliilor si intereselor, acest milionar a ales sa-si otevizeze familia, sa o târâie pe mama copilului lor prin ziare de par, s-o împroaste cu tot noroiul si puroiul unei lumi urâte, iar ea nu se mai poate apara.
Îmbracat în costum si stând umar la umar cu personaje-cheie din politica si administratia româneasca, milionarul pare un om integru, civilizat si stapân pe situatie. Ca mai toti milionarii români. Realitatea însa este exact aceea pe care ati vazut-o în ziarul «Cancan» de azi - un milionar din România îsi pune avocata - desi noi nu ne aflam în nici un proces, deci probabil ca ne pregateste unul, mie si copilului lui - sa minta, sa jigneasca, sa închida gura unei femei pentru care nu exista legi care s-o apere.
Am trimis un drept la replica ziarului «Cancan», în urma unor aberatii scrise din nou despre familia mea cu o zi înainte. Admit, l-au publicat integral, dar pentru ca dl Radu Budeanu, patronul ziarului «Cancan», e bun prieten cu fostul meu sot, acesta din urma a avut acces primul la dreptul meu la replica. Rezultatul? A aparut dreptul la replica, cu "analiza pe text", facuta ca la biopsie, cu toate organele pe masa, basca înca o precizare a ziarului «Cancan», cum ca tot eu mint cu privire la ora la care m-am mutat cu copilul la hotel.
Da, ati citit bine, din prietenia si afacerile pe care fostul meu sot si Radu Budeanu le au împreuna a rezultat o încalcare grava nu numai a drepturilor mele la replica, la apararea imaginii si a familiei mele, dar si a principiilor dupa care ar trebui sa se practice jurnalismul. A aparut, astfel, dreptul dreptului la replica. Cu alte cuvinte, ca în atâtea alte circumstante, milionarii sfideaza legile, bunul-simt, cumpara pe oricine, platesc martori sa spuna ce vor ei, inventeaza situatii din care doar ei au de câstigat, îsi cumpara si copiii la nevoie.
Exista acolo un amanunt înspaimântator - ziarul «Cancan» sustine, citând un reporter al lor, ca, totusi, copilul meu tipa «nu vreau». Desi am trimis un drept la replica ferm, care nu trebuia nici trunchiat, nici înca o data contrazis de argumente mincinoase, ziarul «Cancan», cu o ticalosie abominabila, face din nou aceasta referire odioasa la adresa copilului meu, informatie de care probabil fostul sot si avocata vor avea nevoie în eventualul proces de obtinere a custodiei copilului.
Ma aflu în situatia disperata de a fi amenintata în nenumarate moduri. Mi-e frica de puterea fostului meu sot, asa încât, lasând deoparte orice orgoliu, cer ajutorul opiniei publice, al organelor abilitate sa se autosesizeze, inclusiv Autoritatii pentru Protectia Copilului. Tot ce apare pe primele pagini ale ziarelor de scandal, numai din ticalosia unui om care ar avea enorm de multi bani de pierdut, îmi afecteaza emotional copilul. Milionarul plateste cu bani multi pe oricine, are scoala asta pentru ca a câstigat în România câteva procese în care era inculpat, numai prin abilitati deosebite în a încalca legile României.
Fostul meu sot si-a pierdut calitatile de om, de tata, dar mai ales pe aceea de barbat - imaginati-va un om beat care suna noaptea la politie si spune: «Sunt Elan Schwartzenberg. În locuinta mea a intrat fraudulos Mihaela Radulescu si vreau sa veniti s-o dati afara». Ce fel de barbat face asta, domnilor? Câte femei de milionar au trait acest cosmar, doamnelor? Câte dintre voi, mamelor, ati auzit fraza asta, ca un pumnal în inima - «O sa-ti iau copilul numai asa, de-al naibii, ca sa-ti bagi mintile în cap ?!».... Sau - «O sa-ti pun droguri în poseta ca sa te aresteze politia !?». Sau: «Daca vreau, te desfiintez oricând, demonstrez ca esti ce vreau eu»....
Ma adresez Ministerului Internelor pentru a pastra înregistrarea acelui apel telefonic pe care fostul meu sot încearca sa-l sustraga, tocmai pentru ca e dovada de netagaduit ca era în stare de ebrietate în acea seara si ma dadea afara din casa unde locuiesc legal, cu copilul meu. Mai mult, echipajul de politie a venit pâna la poarta casei din Izvorani, comuna Ciolpani, si as dori sa-i chem public ca martori la procesul pe care-l voi intenta sotului meu. De atunci pâna astazi, sotul i-a cautat si a încercat sa le ofere spaga pentru a le cumpara tacerea si opinia.
As vrea sa vorbesc la modul general despre milionarii care au transformat România în terenul lor de joaca, unde jocul lor preferat e Monopoly, dar nu prea am cum sa nu ma împiedic din când în când si de fostul sot. Îl veti regasi, bine ascuns, deci trebuie sa cautati bine, în toate campaniile electorale, când de-o parte, când de cealalta, îl veti regasi în off-shore-uri îndepartate. În terenuri dintre cele mai disputate si chiar drept pusculita pentru banii unor grei politicieni din tara asta fara stapân. Nu spun lucrurile astea pentru ca vreau ceva de la el, desi am toate drepturile legale de a obtine jumatate din tot ce detine, numai ca, nici o surpriza, milionarul azi e sarac, exact ca politicienii.
Nu mai detine aproape nimic, nu pentru ca ar fi dat faliment, ci pentru ca a avut perversitatea de a trece mai tot pe numele angajatilor, fratelui, prietenilor buni... Familia, pentru care vrea sa lupte în instanta si împotriva careia foloseste cele mai ticaloase arme si minciuni, nu are nimic. Pe numele meu nu a exista nimic, niciodata. Si am trait împreuna 10 ani. Care dintre noi credeti ca este cinstit în acest caz? Care dintre noi chiar a crezut în familia asta si nu si-a pus nici o clipa problema despartirii? Eu. În toate privintele.
Milionarul are în jurul lui numai prieteni cu vieti personale dezastruoase, cu amante si sotii chinuite, cu ticalosii comportamentale de neimaginat când îi vezi în costumele lor fine. Desigur, toate fostele neveste ale acestor «prieteni» au fost, ca si mine, abuzate psihic, umilite, amenintate, unele chiar batute. Toate tac. De frica lor. Toate traiesc infinit mai prost decât ei, care se plimba cu iahturile la Monaco. Dar ele nu sunt persoane publice. Nu au sansa mea, de a salva macar dreptul fundamental al copilului la o viata linistita, în aceasta tara.
Un prieten bun mi-a amintit azi un lucru mare - pacea-i mai importanta decât dreptatea. Eu am sa le duc pe toate, o sa gasesc cumva forta de a încasa si jignirile ziaristilor ticalosi, si atacurile cumplit de umilitoare ale fostului meu sot, si gura lumii. Voi continua sa cred ca exista justitie si legi pentru toate faradelegile, desi, credeti-ma, milionarii cumpara în România TOT. E România lor. În nici un caz a mamelor cu copii în brate....
Ma astept ca dintr-o clipa în alta sa fiu legata de mâini si de picioare si sa mi se însceneze orice. Ma astept la orice minciuna publica si la orice noua umilinta. Ma astept sa-i faca rau chiar si copilului nostru, tocmai pentru a-si demonstra nemernicia si pentru a obtine custodia copilului.
Am sentimentul ca traiesc viata altei femei în acest moment. Am fugit de un sot care ma însela si care începuse sa traiasca cum traiesc mai toti milionarii cu bani facuti peste noapte - smechereste, în orgii sexuale si financiare. E un om care si-a construit relatii peste tot si-i vor tine multi partea, tocmai pentru ca a avut grija sa «investeasca» în toti. Poate pacali pe oricine - are discursul perfect, avocatii perfecti, banii perfecti, relatiile perfecte, serviciile secrete perfecte, anturajul perfect. Caracterul ramâne marea sa imperfectiune. Pe mine nu ma mai poate pacali si, sper, nici Constitutia României si Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
Cel mai trist si cel mai grav aspect, care, de altfel, e si singurul motiv pentru care am decis sa scriu aceste rânduri, este faptul ca nici pe copilul lui nu-l mai poate pacali. În acest moment sunt convinsa ca aceste rânduri citite de orice parinte vor fi întelese exact asa cum le scriu, cu sufletul, nu cu mâinile - copilul nostru sufera. Are aproape 5 ani si am fost nevoita sa-i explic de ce tatal lui, în loc sa vina sa-l vada, de 5 zile se ocupa doar de mutat banii în alte conturi si de mutat proprietati pe numele altora. În loc sa vina sa-si vada copilul, desi l-am sunat si i-am dat mesaje în acest sens zilnic, a ales sa-si petreaca timpul studiind înregistrari primite de la cei care ma hartuiesc, urmarindu-ne pe mine, pe copilul meu, pe parintii mei. Copilul, pe care l-am ferit pâna acum de toate relele, a înteles, în sfârsit, ca tatal lui îi face rau mamei lui. În adâncul sufletului lui, oare ce-a înteles de fapt? Si voi, oameni mari si «buni» prieteni ai lui Elan, ce-ati înteles?...
Cât de jos poate ajunge un milionar? Cât de mult îl poate influenta opinia publica sa-si revina? Câti copii de milionari ca acesta sufera acum si vor suferi toata viata lor pentru nesabuinta unui astfel de tata? Câti copii de vârsta puiului meu sunt pregatiti sa fie o marfa, o noua achizitie pentru tata, care ignora detaliul «minor» - copilul îsi iubeste nu numai mama la nebunie, copilul acesta nevinovat îsi iubeste parintii ... Câte legi vor fi încalcate, câti martori mincinosi vor veni la tribunal sa-si vânda caracterul pe banii oferiti de milionar? ... O sa stau cu copilul în brate, la usa Tribunalului, sa nu puteti intra fara sa va uitati în ochii acestui înger de copil si sa va vad cât mai puteti minti dupa aceea...
PACEA-I MAI IMPORTANTA DECÂT DREPTATEA.... Si vreau pacea copilului meu. Daca mai exista în lumea asta gri o dreptate imaculata, care sa se refere strict la copiii nostri, va rog sa o sustineti si voi, mamele care ati trait acelasi cosmar, voi, cei care influentati opinia publica si voi, cei care reprezentati legea în România. O spun pentru ultima oara – nu vreau nimic de la sotul meu decât ceea ce mi se cuvine legal. Si mai vreau pacea copilului meu. Oare se mai poate obtine ?...
Mihaela Radulescu,
Mama lui Ayan
---------------
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/