Cafelutza de Emirate (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

neata

pearl stai asa ca la noi o sa fie mai romanitic, au uitat sa trimita cecurile pt innoira chiriei si daca azi nu se rezolva maine ne taie curentul

asa ca eu sper sa ploo sa fie racoare

ache ca mai spui

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ca_eric spune:

am si eu o intrebare fetele...eu sunt momentan in usa...dar asa de curiozitate cum se poate ajunge in emirate? doar cu contract? daca vrei sa ajungi acolo la lucru...sau poti veni cu viza de turist si sa ramai ilegal la lucru? ca si aici..
ca ma bate as a un gand de schimbare....

mami de ericutz

Mergi la inceput

ca sa muncesti cel mai corect ar fi sa-ti gasesti o companie care sa-ti faca viza, uneori fac direct employment, uneori visit si apoi employment, oricum de obicei compania asigura accomodation, transport/ toate dupa caz

la negru aici nu prea se lucreaza, desi cred ca sunt, indieni, pakistanezi,

fetili, cum e cu ploaia la voi? cine are cele mai multe round-abouturi incurcate pline de apa?

Ache nu mia vent sa cred ce grindina ati avut acolo, am avut si aici dar nu sa sparga parbrize

------------------------
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

am intrat pe super mega fuga, sa va citesc si sa va puuup
pe seara si raspund
grindina pe autostrada AD-Dubai, in oras abia de ieri noapte ploua

Dandum

anca
mami de bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Zau daca mai ploo mult ne dam cu barca p-acilea...ac-ul in aceeasi stare..apa intra in casa pe langa geamuri..trai pe vatrai cu calitatea muncii la astia...
Tre sa ma apuc si de ceva smotru ca soatza e la "bere" cu colegii
fetele.

Pearl

Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Annie,pai se pune apa ca sa nu se arda ce se scurge eventual acolo,grasime sau ce ar fi...mabucur ca va place. Sugerez niste frigarui de kafta,yammy . Eu il folosesc zilnic,ca-i diet.

Pearl,si noi avem probleme cu AC-ul,lasa apa ca la balamuc in dormitor. L-am tot reparat, cred ca-i si model prost, si nici nu mai raceste prea bine.

Ca-eric, poti veni pe viza de vizita,e pe 3 luni si apoi iesi pana in Oman de exemplu siintri iar la fel,pana gasesti ce job vrei sa faci rezidenta. E diferit de America, 100dhs penalitati pe zi de stat ilegal, si daca n-ai sa dai faci puscarie + ban pe viata sa mai intri aici. Nici nu are rost,daca gasesti job iti fac ei viza de rezidenta,e pe 3 ani. Dar ce-ti veni? Daca esti cetatean american nu-ti trebuie viza de vizita,primesti automat la aeroport pe 1 luna.

Noua ne-au reinnoit asigurarea medicala,au schimbat firma,nu mai e
Oman,e Green Crecent. Acopera la fel, majoritatea 100% dar Cornich-ul (spitalul unde am nascut)nu mai e pe lista. Si s-a scumpit rau,nasterea ceza de la 2500 cu tot cu cazare a ajuns la 10 000 dhs. Bine ca nu-s gravi, ca ma si suparam .

Eu nu inteleg cum fac astia vizele de rezidenta la voi, ca fara card de asigurare la fiecare angajat nu pot. Si daca-s prinsi ca nu fac asigurare la angajati iau amenda,a 2-a oara nu mai au voie sa-si reinnoiasca licenta. De ce nu reclamati la Ministerul Muncii? Sau macar un tel.la ei,intrebati daca aveti dreptul si daca da,spuneti ca nu primiti si lucrati la cutare firma,fara sa va dati numele. Sunt pusa pe fapte mari .

Si pt.soferite,s-a dat legea cu tigara interzisa la volan,daca te vede politia (nu e nevoie sa te si opreasca) e amenda 500 dhs +4 puncte negre. Cam aiurea,pai daca esti fumator inrait mai degraba te apuca nervii la volan si scade concentrarea .

pupici

Dandum

anca
mami de bb Adam

Mergi la inceput

neata, innorat, nu mia intrat in casa, doar putin cand a fost mai furtunos, si numai la Clau in camera, incep sa urasc vremea, vreau soare si caldura, sa pot da drumul la Ac ..sa mad daca mai merge

Auzisem de leagea cu fumoatul la volan daca ai cupil in masina , dar cica e valabil numa pt AD [:P]

al meu sot ma luatca mersul in zig-zag, nepunerea semnalizatorului, se amendeaza cu 4-5-600 dh, si ca pulitai circula in masini civile si "ataca" darasta era pt Dubai, ca la noi astia sunt saraci, nush permit

asig de sanatate... health cardul care trebuie innoit anual e tot ce primim, ma rog sa nu avem nevoie , cat despre 10.000 dhs nasterea, mi-a trecut sa fac BB, bine nici macar nu AM in plan

Mey lamb kofta (sau cum se cheama) aduce la gust cu mititeii nostri, eu am facut la tigaie si papat cu mustar

pt deseara nush ce sa fac papi

------------------------
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui ache

. Si s-a scumpit rau,nasterea ceza de la 2500 cu tot cu cazare a ajuns la 10 000 dhs. Bine ca nu-s gravi, ca ma si suparam .

Si pt.soferite,s-a dat legea cu tigara interzisa la volan,daca te vede politia (nu e nevoie sa te si opreasca) e amenda 500 dhs +4 puncte negre. Cam aiurea,pai daca esti fumator inrait mai degraba te apuca nervii la volan si scade concentrarea .

pupici

Haoleu, Ache, nu crez mey ca te costa spitalizarea 1500dhs/zi!!! Pai eu am platit acum aproape 3 ani cam 350/zi si nu eram rezidenta, pt rezidenti e juma de pret ca pt. vizitatori..Nu puteau mey sa scumpeasca in asa hal!!Si atunci tot asa era cezariana, 2500/5000 pt. ne-rezidenti.

Si la chestia cu fumatul, parerea mea e ca nu numai ca e periculos, la stilul cum se conduce la voi, sa fumezi la volan, fie ca esti femeie/barbat, chiar daca ai cpoii in masina sau nu, dar nu e elegant pt. o femeie sa o vezi cu pipa-n gura cind sofeaza...Aici daca te vede vorbind la mobil cind conduci e amenda ce vreo 600-700dhs+ demerit points(nu stiu cite) si chiar daca nu te vad ca sint in spatele tau, de ex, au o chestie cu care te detecteaza ca folosesti mobilul in timp ce conduci si iar o imbulinezi...Mey eu sint de acord cu politzaii, cind e o chestie de traffic safety, insa trebuie ca si bastinasii sa o aplice, ca ei sint primiii care de regula ioncalca regulile de circulatie
In alte rinduri, vaz ca v-ati saturatara de ploaie, las' ca e buna si ea, face bine la vegetatie..
Ache, tu in ce zona stai? Noi cind venim stam in Khalidyia, pe linga magazinul KM..Poate anul asta ne invrednicim sa venim, ca anul trecut am avut altele pe cap, mi-ar place sa vedem...

Mergi la inceput

Dodo, sa nu uitam ca primi care tre sa respecte regulile sunt politai... de ex azi dimineata aveam unii in fata la roundabout.. si soferul s-a dezbracat, a sorbit din ceai si abia cand s-a intors unul si ma vazut in spate a plecat... roundaboutul era liber liber, doarcu apa i-am trimis in gand

si apoi cu mergeam eu cu putin peste 80 pe o straduta libera, cine iese le ca cafetarie, altii pulitai...cred ca mi-au luat nr si oi avea ceva de platit

eu fumez la volan, uneori mai trag pe dreapta in desert si beau coffee si fumez linistita, le tel nu prea vb ca nu ma suna nimeni, in dubai sau la drum lung bag bluetoothul sau handsfreeul... cu ala e voie

la noi s-a oprit ploaia, sper ca de tot !

ahhh!!! vreau sa-mi cer scuze daca am folosit expresia "masina mea" sau "am facut... ceva" am vrut sa ma refer la "masina sotului meu" sau am facut ipreuna cu sotul meu si Clau" mai putin de mancare ca fac singura

------------------------
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Si de ce-ar trebui sa-ti ceri scuze??? E cumva adusa de el ca zestre? Noi avem 2 masini si nu am facut niciodata separatie, sint ale noastre si-atit! Cine ti-a reprosat asa ceva, nu cumva......Sa-i zici ca bunurile sint comune si se folosesc in comun, daca nu-i convine, sa puna lista cu zestrea s-o vedem si noi.
Cu tigara lasati-o mey moale la volan, pe bune, e periculos ca si vb la telefon, e de ajuns o clipa de neatentie, un scrum cazut sau un apel de preluat si nenorocirea se poate intimpla...Iar politzaii de la voi......bine ca iau taxi sau conduce sotul cind mergem acolo, ca eu ma nerfez la felul cum circulati voi si dirijeaza ei circulatia Ala cu dezbracatul si ceaiul imi aminteste de Mr. Bean, cind merge el la dentist si se imbraca pe drum

Mergi la inceput