Cafelutza de Emirate (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Delphin, multam frumos, noi nam sarbatorit in nici un fel, ah amers la dubai mall, si fantana, a dansat pe araba.... ma oftic ca nu am prins si pe muzica arabeasca, dar ... data viitoare

Emeralde, voi, cum ati sarbatorit? hai ca sunt curioasa cum se distreaza lume de Eid

dejtele, mancale-ar mama, sunt sfiinte!

eu il mai puneam cu liniute, dar sa stai sa desenezi 50+ linute sa scazi 40+ , e aiurea,

o numaratoare as vrea sa iau si eu dar nu am vazut

si pt citit si spelling ce sfaturi aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

noi nu am plecat nicaieri de Eid caci sotul meu a lucrat chiar in prima zi ,in a doua s-a odihnit iar apoi am avut de lucru eu
am primit cativa musafiri si vacanta s-a dus
Annie - ca sa auzi mai multe melodii la fantana trebuie sa stai o perioada mai lunga caci la fiecare 15 min.e alta melodie - mie imi place varianta italiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ce fantana? Unde?

Annie, ca sa-t raspund la metode de citit..am luat o carte de sunete, invata intai sunetele le vede cum se scrie si apoi le reda.
La noi a mers tare bine metoda silabica, insa trebuie sa-i placa si sa vrea,daca nu...are timmp..cu scoala incet inget ajunge si sa citeasca, nu stresa prea tare!
Numaratoare eu am fasit intr-un magazin mai de cartier aici, insa sunt sigura ca gasesti si acolo la chinezii care vand rechizite.

Ati auzit si voi de "ruinarea" emirului de la voi? Cum se vede de acolo?
Eu cred ca e un "coup de blouf", adica doar o mascarada!Voi ce ziceti?

Mergi la inceput

delphin

la dubai mall, este o fantana si de la 6 seara are show-uri din 20 in 20 de minute...danseaza apa pe muzica, superb aici filmat de sus

criza la noi, am auzit la romanian news, ca aici.... nu pare a fi criza, am vazut mallurile mai goale, dar....Abu dhabi-ul are grija sa nu ne/ ii ruineze de tot

si am auzit ca pe 4 Dec e deschiderea oficiala a Burj dubaiului... joi cand am fost noi, si lam vazut ..e terminat, macaralele au disparut, e gata

citit, am incercat fonetic.... pricepe...nu nu ma stresez, nu il fortez, dar daca fail...repeta anul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

probleme financiare are o mare societate pe actiuni din Dubai care a intrat in fel de fel de afaceri de bilioane cu bani imprumut pe datorie iar acum la returnare par a fi probleme mai ales ca guvernul Dubaiului nu garanteaza pentru datoriile acumulate

Mergi la inceput

Azi cica a fost inagurarea oficiala a Burj Dubaiului

Mergi la inceput

helou

La voi a venit mosul?

mey ati vazut superbi brazi din mexico cyty, sau sao paolo (parca) ce mai frumosi luminati, si artificii.... oare cum ar fi aratat unul facut aici in dubay ? cat de luxurious ar fi putut fie ?

Mergi la inceput

Eu n-am vazut!

Dar profit sa intreb, cum e pe la voi de sarbatori,adica Craciun, Paste exceptand cele de pe 17 dec.E Anul Nou, nu?

Aici avem noroc cu armata fr. Fiecare regiment prezent organizeaza cate ceva, aseara a fost piata de Craciun, adica localnicii profita de eveniment si vin sa vanda marfa lor obisnuita. De lumini nu vorbesc, caci aici sunt tot timpul, adica mai peste tot vezi beculete multicolore, ba ca sa semnalizeze un sens giratoriu , ba un chiosc, ba o reclama.

Editez sa zic ca Mos Neculae la noi nu vine, caci intre Mos craciun si Neculaie si alte ale, ii zapacesc de tot.
Azi cel mare a auzit la scoala cum ca parintii cumpara cadourile de Craciun si nu Mos Craciun!
I-am raspuns ca asa se intampla la copilul acela caci Mosul nu trece fiindca e obraznic.

Dar la noi acasa trece

Mergi la inceput

ce e pe 17 dec? aici cand e o sarbatoare de-a lor eu aflu de obicei in ante ziua, respectiva

de sarbatori nush cum e a dubai sau abudhabi sau rak, dar aici e liniste, se gasesc ornamente de pomi, brazi artificiali, dar de anul nou cum e nebuneala din romania..nuuuuuu liniste, nu petarde, pocnitori, ma fost fericita prima data sa fie liniste, dar parca-mi lipseste, sa deschid usa la colindatori si sa primesc petarda, sa vad lumea fericita pe strazi. ne mai colindam romanii care ne stim, la un pahar de vorba

luminiaici au fost puse inaintea Eidu-ul si cum pe 2 dec a fost ziua nationala, inca sunt pe strazi, si de obicei le dau jos dupa anul nou, al nostru, alti ani puneau numai pe stalpi, acum si pe pomi , luminite chestii, dar cam aceleasi..mai pomppos o fost cand so insurat fiul seicului .....

de paste la fel...sarbatorim intre crestini, se gasesc oo de cioco, iepuri si alte cele, dar nu si vopsea de oo

Mergi la inceput

Pai cica e anul nou musulman!Sau poate doar la Djibouti? Nu ca m-ar mira! aici nimic nu ma mai mira! Nici nu ma mai crucesc...Sotul zice...Bine ati venit pe planeta maimutelor! Sigur, e rautacios, dar nu e departe. El intra in contact si cu clasa "bogata" dar si cu cei pierduti printre prietroaie, caci aici cica relieful e roca vulcanica! Undeva, aici la Djiboutii au fost filmate scene din filmul Planeta Maimutelor. El zice ca nu degeaba a fost ales DjiboutiEu astept sa se termine sejurul nostru si sa ne intoarcem la casuta noasta, acolo unde ne simtim ACASA.
De revelion mergem la resto la Kempinski, singurul loc mai civilizat, aici la Djib si tot la Kempinski se face si craciunul copiilor de la servici de la sotul.
A! Cum e cu gripa pacii la voi. Aici consulatul(fr) a trimis mail sa ne ducem sa ne vaccinam, fac ei o campanie de informare si vaccinare pt. familii, caci militarii sunt vaccinati din oficiu, nu-i intreaba nimeni!

Mergi la inceput