Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (76)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

aaaaaa, scuzati !! e dovlecel = verde si lunguiet, www.zucchini.bonduelle.ro/UserFiles/Image/discovering/cukini01.jpg&imgrefurl=http://www.zucchini.bonduelle.ro/&usg=YLMf--RBn2Dr043oyJ5WIlZRtGc=&h=128&w=177&sz=5&hl=ro&start=4&um=1&tbnid=PVYUErIBqUozDM:&tbnh=73&tbnw=101&prev=/images%3Fq%3Ddovlecel%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26um%3D1" target="_blank">asa

cu dovleac (din ala de Hallowen) nu am incercat. ala nu-mi place mie deloc asa ca nu stiu cand o sa incerc cu Alex . apropos de asta, sa va zic cum m-a pacalit vara-mea pe mine. a facut placinta cu dovleac si stia ca eu nu mananc asa ceva. si imi zice "e cu mango" .. eu mananc foarte bine, ii zic "mmm ce buna e" si ea "sa stii ca e cu dovleac" .. pai credeti ca am mai mancat mai departe ??? nu nenica, eu nu mananc dovleac !! clar, da !

Am mai auzit ca cica sfecla ar fi buna, voi de asta ce stiti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

saru'mina Oana! oki-doki, am vazut despre ce e vorba, nu stiu daca o sa-l gasesc aici. Aici sint din aia verzi, verzi, gen castravete, care se numesc courgette. asta e, poate trec prin matache pe la tarani.
eva, deci diversificarea a inceput cu fructe! nu-i rau, nu-i rau. eu o sa insist cu legume... poate, poate...cine stie...
Elsa a papat putin piure de morcov cu cartof, asa in sila, dar a papat! Acum doarme si poate viseaza si ea la un mar!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Oana, deci cind ai auzit ca e placinta de dovleac nu ai mai mincat, altfel iti placea? moama, moama...

pe regimul alimentar al Elsei dat de pediatru scrie de sfecla rosie de la 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Boo,
Alimente bogate in nitrati
Alimentele bogate in nitrati (pot fi legume sau carne) pot cauza anemie si-ar trebui evitate pana copilul implineste 8 luni.
VEGETALE: sfecla, morcov, fasole verde, spanac
CARNE: cremwursti, bacon, parizer, salam

Eu asta stiu. Oricum, cu sfecla e greu, trebuie bio musai, la fel si broccoli, pt ca nu se decojesc si nu ai ce face.
Cred ca are si cam multe zaharuri, eu mai astept cu sfecla.

Maine revenim la legume, morcov cu pastarnac, sambata bag si patrunjel. Mar cred ca ii fac suculet lichid sa bea dupa lapticul de dimimneata. La 14h00 las numai legume.

scot afara cupilu'

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. În perioada crizei înfloreste ce-i mai bun în fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

de fapt, haideti sa va redau mai jos regimul alimentar (ma refer la schema de diversificare si nu la un regim propriu zis) dat de pediatrul Elsei.
scrie asa: (scuzati traducerile mot-a-mot... sper sa se inteleaga)
5 mese pe zi de 150-180 ml (de apa) cu lapte virsta a doua
1 la 2 lingurite de cafea (asta este masura si nu cafea propriu zisa... daca eram in Canada as fi spus lingurita de ceai) de cereale dimineata si seara

aproape de 6 luni incepeti sa introduceti mincaruri solide la prinz.
Introducere progresiva de legume:
faceti piure din legume variate: cartofi si morcovi (in mici cantitati pina la 6 - 7 luni), legume verzi (salate fierte, fasole verde), courgette (deci acest dovlecel gen castravete), rosii fara coaja si fara simburi (am vrut sa spun fara seminte.... ma duc rau cu capul), vinete, endive, sfecla rosie. evitati spanacul pina la 7 - 8 luni, nu introduceti legume 'tari' gen varza, telina (uite ca am gasit si raspunsul pt telina), anason pina la 9 luni. aceste legume trebuie fierte in apa fara sare (rinichii bebelusului nu sint suficient de maturi), aruncati apa in care au fiert legumele si mixatile pe acestea intr-un piure semilichid adaugind apa plata.
invatati copilul dvs la gustul legumelor adaugind acest piure in lapte, dupa care dati-i progresiv piureul de legume cu lingurita in jurul virstei de 6 luni jumate - 7.
Completati masa de prinz cu un piure de fructe, de preferat facut in casa.

am mai re-editat mesajul, acolo unde mi s-a parut ca prea am tradus cuvint cu cuvint...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Eva, ma bucur ca Noah a papat mar! Lasa, ca se invata el si cu legumele....

Boo

Noi am papat muuult morcov (Edi) si cateva lingurite doar (Robi)..... de cereale nu vrem sa auzim cu lingurita, sunt bleah, nu au niciun gust, nu le mai dau, ma chinui si eu si ei.... adoram in schimb sucul de morcov ... maine poate incerc si de mar si sambata adaugam pastarnac la piureut.

si eu stiu ca sfecla se da pe la 7-8 luni, la fel ca brocolli, spanac, fasole verde...

trupa

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

N-am mai pus gura !!! Ti-am zis ca eu nu mananc dovleac !

Si courgette astia nu sunt buni sau de ce? Adica ce gust au? Ca dovlecelul nostru sau cum sunt? Intreb pentru ca la aparatul meu de facut mancare de bebei am primit si o carte de retete. Sunt 5 retete mari si late, ma rog. Si acolo apare si minunatia asta de courgette..

Multumesc de info cu sfecla. M-am edificat !

Si eu am ajuns la concluzia ca Alex poate are gusturi la fel cu noi. Adica toata familia e fff mandra de el ca nu mananca morcov fiert simplu. Nimanui nu-i place Mama cand a auzit ca nu mananca a zis "a crescut in ochii mei" deci va dati seama ce iubeste ea morcovul fiert. Ma rog, eu insist si il pun mereu in amestec. Azi mai putin, incercam si fara.

Dar n-am pe cine sa hranesc .. doarme ca valiza !! Asta cred ca stie ca vine masa de legume si doarme ca sa scape. Si ieri mi-a facut la fel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Boo

N-am mai pus gura !!! Ti-am zis ca eu nu mananc dovleac !

Si courgette astia nu sunt buni sau de ce? Adica ce gust au? Ca dovlecelul nostru sau cum sunt? Intreb pentru ca la aparatul meu de facut mancare de bebei am primit si o carte de retete. Sunt 5 retete mari si late, ma rog. Si acolo apare si minunatia asta de courgette..

Multumesc de info cu sfecla. M-am edificat !

Si eu am ajuns la concluzia ca Alex poate are gusturi la fel cu noi. Adica toata familia e fff mandra de el ca nu mananca morcov fiert simplu. Nimanui nu-i place Mama cand a auzit ca nu mananca a zis "a crescut in ochii mei" deci va dati seama ce iubeste ea morcovul fiert. Ma rog, eu insist si il pun mereu in amestec. Azi mai putin, incercam si fara.

Dar n-am pe cine sa hranesc .. doarme ca valiza !! Asta cred ca stie ca vine masa de legume si doarme ca sa scape. Si ieri mi-a facut la fel.

Mami de Alexandru

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

mie-mi place tare mult dovleacul, de cind sint cu sotul meu, ca inainte nici eu nu puneam gura pe asa ceva!
de fapt e cam acelsi drac acest courgette ca si dovlecelul din poza ta (in ungaria il numeau zuchinni, care e denumirea italiana). Trebuie sa-l iei foarte mic ca sa fie crud. Singura chestie e ca are coaja foarte fina, iar pentru adulti poti sa-l prepari cu tot cu coaja.
Eu cred ca o sa-i pun din asta in piure, mai ales ca scrie si pe schema de diversificare a elsei de el, insa eu, netoata, uitasem toate legumele insirate de medic. Oricum, el mi-a zis sa incep progresiv, deci cind o sa ajung eu la rosii si alte nebunii, va avea Elsa 8-9 luni:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Ma distrez si eu citind cum merge diversificarea la voi, dar sa ma vedeti peste o luna sau poate am noroc ca Dragos e fan legume (de orice fel, mie imi creste inima si ta-su se intreaba cu cine l-am facut ca el e carnivor 3 mese/zi.Dragos adora ciorbele si supele, branzeturile, ouale si iaurtul, fructele, dar sa nu vada carne (are preferinte spre acelasi tip de alimentatie pe care eu o prefer)

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David

Mergi la inceput

cred ca m-a auzit ca il vorbeam de rau ca s-a trezit. i-am dat de mancare si la inceput evident se stramba. am zis ca poate nu i-o placea omului asa fara morcov si am desfacut un borcanel si am adaugat in piureul meu (cartof + dovlecel + pastarnac) si tot se stramba. dar el saracu se chinuia sa faca un kk si cand l-a executat a inceput sa manance. si a mancat aproape tot (vreo 160 ml). mai ramasesera vreo 40 in borcanel, eu folosesc alea de la Avent si in ele fac. se intindea dupa el, asa ca i l-am pus la gura sa vad ce face. si a baut ca un om mare din cana tot ce era acolo asta ca sa nu mai spun ca nu vrea sa manance ! ce copil cuminte am !!!!

Mergi la inceput