Despre CEAI

Despre CEAI | Autor: Liliann

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor

Pentru ca vreau sa beau mai putina cafea (doar dimineata), de mai mult timp am hotarat ca in restul zilei, pe langa apa, sa beau si ceai.
Ce cumpar eu din comert :
- ceaiurile de la Fares (la care eu nu simt gust artificial, de chimicale), iau ceai dragut cu fragute (este pentru copii), am mai luat de menta si mi-a placut, am mai luat ceva cu mandarine si nu mai stiu ce fructe, tot la pliculete, dar nu m-a dat pe spate
- ceai de macese de la celmar
- am mai luat din acela cu fructe uscate, si asta e bun, dar am tendinta sa pun mult, si se termina repede
- mi=-am cules asta vara flori de tei, de sunatoare, si menta (dar la sevici nu iau, prefer la pliculete)
Ma intereseaza din comert voi de care luati, care va place mai mult?
Am vazut si ceaiuri la 10 lei, chiar si mai scumpe.
Am vazut ceai verde si negru, de la mai multe firme, care este mai bun?

Ma gandeam ca aici sa spunem care ceaiuri ne plac si de la ce producator.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mie imi plac ceaiurile de la Teekanne, se gasesc in Bucuresti, imi cumparam anul trecut. Era unul cu vanilie si rooibos.
Apoi, gasisem un plafar mic vis-a-vis de Bucur Obor, care avea si ceva creme si alte produse naturiste, si care vindea o marca pe care nu o gasisem in alta parte, numita Greenfield. Foarte bune si variate!
Altfel, ceaiuri din plante la greu. Eu le beau mai ales pt efecte, dar daca nu ai vreo afectiune, ceaiul de salvie de ex e foarte bun de baut, si placut ca aroma.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Fares Anotimpuri "Ceai de iarna"
E cel mai bun din cate bauturi am baut.
Facut asa: cu 1 lingurita miere, 1 plicutel zahar vanilat, 3 picaturi esenta vanilie, si 1/2 felie lamaie.

_
I love you so much my tiny princess

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Recomand Earl Grey de la Lipton, cel cu bergamot. Gustoase sunt si cele sub forma de piramida, de la Lipton, cu fructe de padure sau lamaie, de exemplu, dar nu sunt 100% naturale.

Eu am un fetish pentru ceaiuri, cumpar foarte multe si se consuma greu de tot. Am un dulap de bucatarie plin numai cu cutii si cutiute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Ceaiul verde si mai ales cel negru au efect puternic revitalizant, cel negru comparabil cu cafeaua - depinde cat de tare il faci. Daca e prea concentrat are gust usor astringent, asa ca pana te obisnuiesti incearca combinatiile cu fructe sau alte plante. Intr-adevar, Earl Grey este cel mai usor de ... abordat, dar pentru o prima incercare, nu-l lasa mai mult de 1 min la infuzat. Si mai vezi tu dupa aceea.

Ca marci producatoare iti recomand Twinings, Lipton, Greenfield, Akbar, Fares... Eu personal ma impac mai putin cu Teekane... Mai gasesti ceaiuri deosebite la Carturesti.

Ceaiul verde il gasesti in tot felul de combinatii: cu iasomie, cu lamaie, cu portocale sau mandarine (parca la Fares aveau ceva de genul), ceaiul verde oriental de la Lipton e preferatul meu. Am gasit niste combinatii chiar interesante: cu lotus, cu trandafiri sau cu curmale, nu mai stiu ce producator era.

Incearca si ceaiul alb, e deosebit.
Inca nu m-am lamurit daca ceaiul rosu si rooibos sunt aceeasi treaba. Oricum, imi place gustul de rooibos.
Asta despre ceaiuri.

Despre infuzii de alte plante... poti consuma ce-ti doreste inimioara. Te informezi mai bine cautand despre plantele medicinale.

Degustare placuta.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Si mie imi place ceaiul verde... ma gandesc sa fac cantitati mari si sa il pun la frigider.

Preferatul meu e combinatia: menta-chimen-tei.
Sau anason, care are o aroma super si e bun si la tuse/raceala, de regula le combin.
Cele de fructe de padure uscate imi plac iarasi mult.

In Ro mereu culegeam musetel, tei si menta, colectam cozi de cirese, culegeam soc.

Ceaiul de soc e un bun diuretic si dezintoxicant.

Am incercat si un ceai rusesc aromat si mai concentrat lungit cu lapte, e bestial.

De acord, Danat - ceaiul de salvie e minunat la gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

ceaiuri bune de la carturesti am luat. si in real au o gama variata.
ca preferinte: teekane, Greenfield, lipton - mai putin, celmar - doar unele, fares. ceaiul verde nu-mi lipseste, beau cam 4 cani pe zi. pot sa spun ca este si energizant.
imi place ceaiul de coaja de mar cu lamaie, ceaiul de busuioc si ceaiul de lamaie cu miere (din multe lamai taiate).
aici gasiti mai multe informatii si poate va mai inspirati!

mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput