Prajitura cu ... bulion

Prajitura cu ... bulion | Autor: mika12

Link direct la acest mesaj

Poate numele suna ciudat, dar eu am mancat de nenumarate ori la o prietena de-a mea, in Romania. Este o prajitura cu foi coapte pe tava intoarsa si umpluta cu crema. In compozitia foii se pune bulion si ii da o culoare rosiatica. Nu mai stiu daca are bulion si in crema.

De Pasti, prietena mea va veni pe la mine cu mama ei si voiam sa le fac o surpriza. Ma poate ajuta cineva sa gasesc aceasta reteta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Prajitura cu suc de rosii

•10 linguri cu suc de rosii, 10 linguri cu ulei, 10 linguri cu zahar, 4-500 g de faina, 1 lingurita cu amoniac (se dizolva în suc de rosii).
•Se amesteca toate la un loc si se lasa la rece o ora, apoi aluatul se împarte în 4 din care se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii.
•Crema: 1/2 l de lapte, 4 linguri de gris, 200 g de unt, 200 g de zahar pudra, o lamâie.
•Se fierbe laptele cu grisul si se pune la racit. Separat, se freaca un pachet de unt cu zaharul si se înglobeaza pe rând grisul cu lapte, coaja si zeama de lamâie. Se împarte crema în 3 si se ung foile.

Asta e reteta dupa care fac eu prajitura. Se lasa sa se inmoaie de pe o zi pe alta.
Eu intotdeauna am pus cantitati mai mari la aluat ca sa imi iasa 4 foi, in compozitie am pus 2 lamai, sa fie mai acrisoara, si am pus si stratul de la mijloc de gem, nu tot crema.


Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)




Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Sunt curioasa cum e prajitura. Eu am incercat sa o fac cand eram copil dar pt ca scria bulion am pus pasta de bulion si nu suc de rosii. numai prajitura nu pot sa spun ca mia iesit.

Nico, mami de Andra si Alex
poze

Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

nma Mie imi place foarte mult.
Eu am facut si cu pasta de bulion, dar diluata cu apa(2 linguri bulion, restul apa).

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)




Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Kid, multumesc pentru reteta, o voi incerca cat de curand. Imi poti spune cat timp se lasa foile la cuptor? Dosul tavii se mai unge cu ulei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remiclea spune:

este o prajitura f. buna. eu am fost sceptica la inceput cand am auzit de reteta asta, dar este f buna. spor la copt

Raluca de Adelina-Mihaela(08.01.2008)
poze
poze Ada
cat am crescut...
Povestea nasterii Adelinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Gata, am facut prajitura! De vineri seara muncesc la ea! Dar rezultatul este pe masura asteptarilor, prajitura este foarte buna.

In schimb, cred ca data viitoare voi pune mai mult lapte, caci as fi vrut sa fie stratul de crema putin mai... generos!

Multumesc pentru reteta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

mika12 Scuze ca nu ti-am raspuns, dar nu am mai reusit sa urmaresc topicul. In seara asta am facut si eu prajitura si am cautat reteta
Foile se coc repede, in cateva minute.
Eu ung tava la inceput cu ulei si presar faina, doar la inceput.

Ma bucur ca ti-a placut prajitura.



Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)




Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Genul asta de prajitura mi-l face mamaia mea in copilarie, era cevaaaa... dar crema era facuta din rahat! stie cineva crema aia?..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Kid, voiam sa iti mai multmumesc inca o data pentru reteta, de data aceasta si din partea a doua colege carora le-am dezvaluit reteta, facand-o impreuna cu ele, bineinteles. Colege care, la randul lor, au dat-o la alte persoane... Deci daca intr-o zi, ajungi in Franta si ti se propune sa gusti o prajitura inedita, cu bulion, sunt sigura ca originea retetei nu va fi misterioasa pentru tine!

Luny, ai gasit cumva reteta de crema pe care o cautai? M-ar interesa si pe mine, si pe colegele mele, si pe alte fete din anturajul colegelor mele, si pe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

noooo...demult o caut, stiu doar ca ar fi o prajitura ardeleneasca...ptr ca avea foi multe, se faceau cu suc de rosii, si mi-a spus mamaia mea ca o stie din tinerete, ea venind din Ardeal...crema, era supe misto...nu era lesinator de dulce, putiiin acrisoara, pesemne punea si lamaie in eaimi ploua in gura...este gustul copilariei mele, mi-e tare dor de el..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput