alimente MAI sanatoase
Raspunsuri - Pagina 3
gogosel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada Zaharul brun e la fel ca si cel alb are doar mai multa molasa amestecata sau ramasa ( e mai greu din cauza umiditatii). Procesele chimice de rafinare au loc inainte de distingerea celor doua. Nutritiv cele doua sint la fel. Cea mai buna e mierea (are si antioxidanti). |
asa este. intotdeauna in lapte ii pun o lingurita de miere. e altceva decat zaharul, pentru cine prefera indulcit. plus ca seara, mierea aduce si somniiiiic :) iar dimi kk :)
dorsilia, cum sa pun apa in ulei? nu sar stropi? eu cand pun ceva la prajit, intai incalzesc bine tigaia, sa elimin orice urma de apa.
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar
principe spune:
zaharul brun se obtine innaintea procesului de rafinare,cel alb se obtine dupa rafinare.
iar in procesul de rafinare se foloseste H3PO4 ptru a albirea acestuia .acidul fosforic este un prezervativ alimentar..E 338.
EDIT fetelor sa va intreb de ce puneti prezervative la produsele facute in casa(bulionuri,gemuri..)tin f bine si fara,daca-s facute cu fructe sanatoase,mature si fierte indeajuns.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
Cinezee spune:
Andrada eu folosesc miere de ani de zile in cam tot ce beau
rare ori folosesc zahar alb sau brun ( bunica-mea foloseste zahar si mananca destul de multicel , ptr ea am zahar brun in casa )
pana la nunta mai sunt cam 5 luni
Dorsilia spune:
si eu am crezut ca o sa-mi sara pe pereti...ieri am incercat prima DATA...n-a sarit, te asigur, nu stiu de ce, pt ca alteori numai daca aveam tigaia langa oala d ecorba si clocotea mai tare si sarea o pic in tigaie sfaraia si sarea, acum am turnat jumate d ecana d eapa si a fost ok...daca o fi fost si sanatos, io ma bucur:)
gogosel spune:
a fost o emisiune pe postul national despre alimente sanatoase. invitait unul si unul. nu am putut urmari tot. din pacate:((
ce am aflat despre uleiul de masline: trebuie pus in mancare abia cand aceasta are in jur de 30 maxim 40 de grade.altfel se distrug toate cele "folositoare" si va avea doar putere calorica, nu si nutritiva.
si au facut un experiment cu cola light si pastile mentos; le-au amestecat si ce credeti ca a iesit: un boooom maaaare de tot, pur si simplu o fantana arteziana din cola. deci, cam asta se intampla si la noi in stomac.stiti, cand te balonezi de simti ca explodezi.
si despre fructe- consumate doar cele respective sezonului, nu piersici, prune, caise, etc, iarna, cand sunt pline de conservati.
apoi arata un mar fooooarte frumos, fooooarte maaaare. total nesanatos, plin de pesticide, insa daca se consuma sa i se rada coaja, daramand astfel crezul cum ca in coaja sunt toate vitaminele. eu facea asta mai demult, pe baza faptului ca , coaja, este prima bariera a pesticidelor si agentilor poluanti. rad coaja chiar si la sucul de fructe.
bine, cum spuneau si ei, in ziua de azi, o alimentatie 100% sanatoasa e abstinenta :). si serios, din doua rele , alegi raul cel mai mic.
dorsilia, ce prajesti in amestecul asta de ulei si apa? sotezi ceva, banuiesc, nu? ca nu imi imchipui sa faci cartofi, chiftele, etc. asa fac eu majoritatea mancarurilor. nu calesc/prajesc legumele/ carnea, ci sotez. cred ca e corect termenul, nu?
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar