alimente MAI sanatoase

alimente MAI sanatoase | Autor: gogosel

Link direct la acest mesaj

buna, dragii mei !

scriind la un topic dedicat alimentelor mai sanatose, mi-a venit ideea(sper cabuna) sa ne impartasim unii altora experientele placute/neplacute cu anumite produse alimentare din comert. sper ca moderatorii nu au nimic impotriva numirii produsului. poate nici a firmei.
de ce va rog asta?
eu am un bebe de un an si jumatate cu care mergem la cumparaturi cam in 90 % din cazuri si cum sunt copii mici , niciodata nu poti face cumparaturi citind eticheta inainte de a-l arunca in cos. cel putin eu asa fac- cand iau de pe raft ma uit la data expirarii, vag la continut si il duc in cos. si tot cam in 90 % din cazuri alegerea produsului se facedupa instinct, renumele firmei(care nu mai are azi legatura cu calitatea), pret... si cam atat. efectiv nu am timp sa citesc in magazin eticheta, ci acasa. si cand vad continutul....ma ia groaza... si il mancam, ca doar "nu am dat banii de pomana".
cand mai iau un salam, o sunca pt noi, iau mai scump, uscat spre ex, insa nu stiu ce marca ar fi cu mai putine e-uri; la iaurturi la fel- luam un timp napolact crezand ca sunt mai curate, insa am vazut ca dansii nici macar nu au trecut pe ambalaj ingredientele, si asa nu am mai luat.

asadar, cam ce nu cumparati si ce nu din magazin? si asta bazat doar pe eticheta, nu pe "nu-mi place gustul, firma" etc.

ce NU cumpar eu- cipsuri, iaurturi cu fructe, branzaturi topite sau cu arome, fructe, etc, budinci gata facute, deserturi "delicioase" la cutie (gen orez cu lapte danone), sucuri, icre preparate, pate de ficat, adaosuri alimentare, controversatul pangasius.
ocazional- salam Sinaia, sasesc- cirs tim, cremwursti si muschi file- angst.
des- unt dorna, smantana zuzu si brenac, sana zuzu, cascaval hochland, mustar (daaa, il mancam si pe paine) maggi, cereale copii nestle inelus si pt bebelusi- 7 cereale, insa am gasit milupa bio, somon si cod, napolitane joe, biscuiti leibinz.

deci ?

mami & bubu, foarte specialul meu

NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Gogosel, unde ai gasit Milupa bio? si cu ce erau cerealele alea?

Si eu evit mezelurile, dar mai luam muschi file sau sunca presata sau de pui, noi luam Meda.
Ce mai cumparam:
- lapte Zuzu, sana, smantana si iaurturi naturale Tnuva, iaurt de bivolita Napolact, unt Milli, cascaval hohland, mozzarella, svaiter president...nu mai stiu...
- cereale Nestle, kinder pinguin, dots, fructe uscate, biscuiti liebnitz (nu stiu daca am scris bine0
- somon la greu, salau
- la fel, nu cumpar deloc budinci, deserturi, danone de nici un fel, chipsuri, snaksuri, crenvusti, branza topita...

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

bubu, in cora. scrie in germana pe cutie si sunt fara lapte.sunt gen 5-7 cereale nestle, numa ca bio cica.
am luat si eu iaurt de bivolita ca era cel mai gras insa era cama crisor si nu scie nimic la ingrediente.salau tot caut, proaspat, insa nu am mai gasit. ultima data a fost in carrefour militari. imi place mai mult ca somonul, e mai dulce.
in schimb nu mi-a placut codul negru proaspat. avea gust de mal. sau poate nu l-am nimerit eu pe ala proaspat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

eu le dau la greu oua (de casa) - de doua ori pe saptamana - si laptele la fel... din sursa de incredere. Cand am posibilitatea, de trei-patru ori pe an, le mai iau (tot de la o cunostinta) oua de prepelita.
Peste - o data pe saptamana (si noi suntem cu salaul . Le place cel mai mult).
Legume din belsug, alternand, pe cat posibil, "culorile" : cand predomina morcovul, cand spanacul, loboda, cand fasolea uscata, lintea.. etc..

in ceea ce priveste produsele cumparate din comert.. noi inca incercam sa.. "pass". Cand vreau sa le dau iaurt, le fac de casa. Recunosc ca o mai "comitem" si noi cu Danonino din cand in cand, dar numai cand sunt in mare graba (si in pana de iaurt simplu facut de mine) sau in vizita pe undeva...

Sunca si diunastea nu prea le place, nu le-am obisnuit...
Ce le dam mai des e crema de branza "Philadelphia" sau "Almette", sau branza dulce "Milli", atunci cand nu fac eu acasa sau nu-mi aduce tanti de la care luam de obicei. (recunosc ca am avut si norocul asta, sa cunosc pe cineva din afara orasului, intr-un sat langa Arad, care ne aduce laptele si branzica, iar o alta, care sta la casa langa blocul nostru, ne cunoaste si ne da oua de la gainile din dotare ).

Eu sunt cam fixista cu mancarea la ele, de obiciei... Multe oua, peste, legume, lactate... mai putin produse din comert. Intentionat, vreau sa zic. Ca doar, deh, sunt si ele copii si nu le dau in cap daca mai papa si cate-un pic de "altele" de la alti copii, sau cand mergem la socri, ori in alte vizite...

Va dorim sa papati bine si sa fiti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

din comert: unt albalact, dorna, telemea albalact de vaca, budinci nestle, iaurt humana, cereale nestle, integrale ciniminis, chocapic si milupa instant,compoturi, cremwursti c+c, sunca de casa, carnat de casa agil, pui flescait, manzat, porc, peste de dunare, fructe si legume din piata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

cred ca din pacate in comertul romanesc mai greu se mai gasesc aLimente MAI SANATOASE

ar fi alimentele BIO dar stau si ma intreb cat de bio sunt alea de la noi ( se stei doar romanii sunt creeativi cand e vb de preturi )

asa acum sa sa fiu si eu la subiect , din cauza problemelor mele de sanatate ( am ulcer pe fond nervos ) ma obliga automat la regim ca atare multe chestii eu nu le mai consum de ani de zile ( nu ca as fi consumat eu prea mult si inainte )

ma straduiesc sa mananc cat mai sanatos, ete cam ce cumpar eu din comert :

- lapte , branza ( numai de la taran ) iaurt de la oke , cereale musli ( de la plafar ) , numai ulei de masline consum , oua rare ori si atunci alea sunt de la socrela de la tara , peste din pacaer e cel de conserva

ce nu as cumpara de loc :

- cipsuri , branza topita , mezeluri nci macar cremvusti ( doar ptr bunica ca ii plac ei mezelurile) orice suc acidulat sau ne acidulat, maioneza , carne de porc sau vita , sosuri de-a gata , UN MARE NU PRODUSELOR DELIKAT sau derivatelor de acest gen

cam cum gatesc :

- fara rantasuri, prajeli sau mancaruri grase cu sos greoi sau foarte picant

- totul se face la tigaie in unt sau ulei de masline ,nu prajit , inabusit sub capac

- compoturi de fructe facute in casa , multe deserturi facute in casa

- nu fac si nu folosesc maioneza , nu ma dau in vant dupa mici/sarmale sau alte preparate derivate din carnea de porc

cand imi aduc aminte , revin si mai completez la lista

Mergi la inceput

despre pasta de tomate- noi folisim o cutie de 800 g /saptamana, ceea ce cred ca este destul de mult. eu pun pt gust, nu pt culoare si mai toate mancarurile sunt ff roooosii. evident, mananca si pustiu' insa am obs ca de pe bavetica pasta se ia fff greu , chai si cu inalbitor, ceea ce ma face sa ma gandesc dc nu cumva contine nu-stiu-ce coloranti, ca sincer, a mea , de ciorbe, nu coloreaza asa puternic.

folosesc defne sau sultan. pe cutie pare totul ok- sare, tomate. oare sa ii cred?

si ce marca de ulei de masline e cea mai buna? am folosit costa d'oro. e ok? exista mai buna? adica vreau sa fie original, nu contrafacut.

ce am auzit azi dimi la tv-antena 1-mencinicopschi- cele mai multe alimente bio de la noi au aditivi, conservanti, stabilizatori, etc incat mai bine nu il cumperi, ca e la fel ca unul "ne bio". diferenta este ca doar ingredientul principal e bio, in rest POATE contine muuuuulte e-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Gogosel, eu tot Costa D'Oro folosesc. Si la mancaruri pun doar rosii la cutie Cirio sau Baneasa. Cand mai luam bulion, luam Olimpya.
Carne de vitel iau mereu de la tzara, cate jumatate si il bag la congelator. Carne de porc, ne mai luam cate o ceafa, de pofta sau pulpa pe care o toc eu si fac chiftelute/perisoare, dar tot rar.
Nici eu nu calesc legumele sau carnea, intotdeauna o inabusesc sub capac cu unt/ulei putin si apa.

E departe Cora de mine...o sa ma uit prin Carrefour sau Real dupa cereale Milupa...Mersi mult!

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

gogosel - ulei masline -kalamata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Eu vreau sa va spun doar atat, pt ca tot anchetez acum "unde, cand, de ce, cum". Ce mancam ne afecteze in primul ran CREIERUL! Dovezile le caut si le gasesc, treptat. Cine le doreste, alb pe negru, le pot detalia aici.
Pusi

_
I love you so much my tiny princess

Mergi la inceput

mersi, fetele. o sa incerc si kalamata.
bubu, daca ai luat nestle 7 cereale, stii ca sunt ceva in gen biscuiti maruntiti. ei, astea de la milupa sunt ca niste fulgi fff pufosi si f usori, fapt ce ii face si voluminosi) sunt mai ciudatele. ce am luat eu se numeste "7 cereale".
o sa folosesci si cirio si olympia. sa studiez si etichetele lor.

Mergi la inceput