Transfer de embrioni congelati

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

alsima, nu mai sta cu grija.Congelarea nu are efect daunator asupra embrionilor.Ma bucur ca te-ai mai gandit si iti urez sa fiti ok si sanatosi in primul rand.

Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Ok.....hai ca am informatii proaspete .

In ziua 3 CM se face estradiolul. Trebuie sa fie < 35 pt a se incepe protocolul. Se stabileste doza de medicatie in functie de istoric. Eu dupa prima pierdere de sarcina am probleme cu endometrul asa ca a fost o medicatie putin mai agresiva. Am inceput cu 4 tablete albe cycloproginova si un plasture dermestril (48 ore).Am ajuns in 3-4 zile la 9 tablete progynova si un plasture zilnic. Din ziua 17 am inceput si progesteronul(6 utrogestan si din ziua urmatoare 8).Am mai facut analiza progesteronului in ziua 13 si 15 sa fie siguri ca nu este prea mare. A fost 0,4 resapectiv 0,3. In ziua 17 endometrul depasise 8mm asa ca s-au declarat multumiti. Blastocystii fiind de 6 zile au fost transferati in ziua 5 . Cu trei zile inainte de transfer am inceput cortizonul o tableta/zi si salospirul 1/zi.
Am avut doi blasto , categ AA care dupa decongelare erau categoria BC. Din ziua transferului s-a mai adaugat o tableta Feldene (un antiinflamator pt relaxarea uterului) pt 3 zile.

Cu o ora inaintea ET mi-au dat sa beau o cana cu lapte (asta s-a intamplat la toate ET) .
Acum medicatia este : 9 tablete albe cycloproginova, 8 utrogestan, 1 prezolone (cortizon), 1 salospir (aspenter) , 1 plasture dermestril.

Rezultatul.....peste o saptamana. Dr. mi-a recomandat sa nu fiu dezamagita in caz de esec, sansele fiind mult mai mici.Cum vrea Doamne Doamne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Catalinaaaa pentru ce e buna pastila de cortizon?Si Feldene asta se gaseste oare si pe la noi sau vreun inlocuitor stii cumva?Oricum am notat si am s-o intreb si pe dr. Cocei.Hai ca iau notite chiar daca nu voi face cu embrioni congelati.
P.S. Medrol sau ceva asemanator nu trebuie sa iei deloc?

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Kora - pm

Medrol - cortizon din cate stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

CAtalina, bafta multa. Sa iti ajute Doamne Doamne sa fie bine. Te urmaresc sa sti si astept vestea buna.

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 17+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

monica mult si fata si bebelica.Sa te auda Doamne Doamne si sa ne fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frank spune:

heeei, fetelor, ce ma bucur k ati deschis acest subiect! haideti, scrieti mult, mult, fiecare despre experientele cu crio ET.
eu am facut unul, la inceputul lunii martie, cu doi embrioni care nu au nidat si de atunci tot caut informatii despre posibile cauze ale nereusitei. si asa am descoperit k se fac si ceva analize inainte si k se iau medicamente... mie nu mi-au dat decat acid folic 1/zi, utrogestan 6/zi si medrol 1/2 pastila/12 ore toate acestea cu 3 zile inainte de ET.
as vrea sa stiu cat mai multe pt. k intentionam sa mai facem un ET, probabil, la inceputul lunii iunie.
asa k scrieti, povestiti, marturisiti tot!
multumiri!

Mergi la inceput

Frank si eu fac ET in iunie.Eu am facut FIV in martie, mi s-au pus 2 embrioni si nu am ramas gravida.De analize am intrebat si eu in stanga si in dreapta insa doctorii spun ca acum nu este momentul si nu am motiv sa fac alte analize (mentionez ca analizele facute sunt excelente).La ce clinica faci ET?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frank spune:

ellanikla giulesti am facut ET, acolo sunt criogenati embrionii. eu sper k faptul k nu mi-au recomandat sa iau si alte pastilutze pregatitoare sa fie un semn bun (in sensul k nu a fost nevoie) si nu o neglijenta. in continuare sunt foarte curioasa sa citesc si despre alte incercari si mai ales reusite! in martie ti-au dat vreo medicatie? tu unde ai facut crio ET?

Mergi la inceput

Frank, eu la MNL am facut FIV si acolo am toti puii la "pastrare".In martie mi-au dat dupa ET acid folic 1 la doua zile si utrogestan 6/zi.Am baut multe sucuri de fructe proaspete (citrice) m-am alimentat cum trebuie desi nu prea aveam apetit pt carne insa am racit foarte tare si vreau sa cred ca asta a fost motivul nereusitei.Acum incep cu AC si la sf lui mai incep cu estrofem.Doamne ajuta!

Mergi la inceput