Transfer de embrioni congelati
Raspunsuri - Pagina 12
steff77 spune:
Buna, fetelor.
Kora, imi pare rau ca nu esti cu
la purtator inca dar poate ca asa e mai bine. Hotaraste Doamne-Doamne cand apare bebe, nu? Poate ca hotaraste luna viitoare
.
Stiu ca tu te pricepi la "endometre" si ma gandeam ca poate ma luminezi si pe mine...
Ma pregatesc si eu de ET cu bebei de la "congelator", cu Hibernatus.
Dupa 2 fivuri esuate mai am 3 embrioni mai slabuti, cu doar 2 celule. Am facut o biopsie de endometru si habar nu am sa o interpretez, cred ca nici doctorii mei. La 7 zile de la ovulatie endo arata ca la 4-5 zile dupa ovu, era in faza secretorie incipienta si nu mijlocie, cum trebuia, practic e un decalaj de vreo 2-3 zile. CM-ul a venit la 15 zile dupa ovulatie, doar cu spotting inainte. Nu am vorbit decat cu dr. biolog, cu ginecologul inca nu. Dr. zicea sa punem embrionii mai tarziu. Si daca e prea tarziu? Nu mai inteleg nimic si cred ca nici doctorii astia ai mei.
Biopsia am facut-o in al doilea ciclu dupa fiv.
ellanik spune:
Kora am facut asa:
z1 estrofem 2/zi (cate una la 12 ore)
am facut eco in z8 si z11 pt endometru.Din z12 am inceput si cu utrogestan 4/zi cate 2 deodata.
In z 15 am facut transferul si am marit doza de utrogestan la 6/zi.In sapt 6 de sarcina am avut o sangerare si mi s-a dublat doza de estrofem si doza de utrogestan s-a marit cu 2 ovule.Am luat si acid folic.Atat!Luna mai am luat AC .Cum stai?Cand faci transferul?Bebe al nostru e bine, luni mergem sa il vedem sa vedem ce ascunde el intre picioare
.Iti urez numai bine .

15+
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
KoraPop spune:
steff trebuie ca dr ginecolog sa interpreteze rezultatul biopsie. In timpul pregatirii organismului pentru ET cu congelati trebuie dozat progesteronul, mai ales in apropierea transferului. Progesteronul trebuie sa aiba o valoare mai mica decat 1 sau 2, depinde cu ce laborator lucrezi,ce kit-uri folosesc. Dr. mea mi-a spus ca pentru cei de la BIOS, referitor la kit-urile folosite de ei, progesteronul trebuie sa fie < 1, sau 1. Daca e prea mare progesteronul iarasi nu e bine, eu tot problema asta o am ca pe cand sa pun embrionii deja faza lutheala e instalata de cateva zile si endometrul se pregateste deja pentru menstra nu pentru sarcina...Deci embrionii trebuie sa ii pui dupa cum vede dr la eco dimensiunea/structura endometrului corelata cu analiza progfesteronului. Multa baftaaa! 
ellanik multumesc pentru raspuns! Deci tie ti-a fost de ajuns doza de 2 estrofem din zi 1 pana dupa instalarea sarcinii si numai cand ai avut sangerari in sarcina ti-au dublat doza? Mi se pare mica doza mai ales ca estrofemul are 1 mg fata de progynova sau cycloprogynova care contin 2mg/pastila. Bravo! Cum s-a hotarat ziua transferului? In functie de grosimea endometrului? Va doresc o ecografie plina de emotii pozitive si bebe sa aiba intre picioare ce doriti voi! Sanatos sa fie! 
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
ellanik spune:
Kora , ET s-a stabilit in functie de endometru.
15+
KoraPop spune:
Azi, zi 16 cm am facut eco si endo era de 8 mm,ok,pacat ca se lutheinizeaza prea repede fata de foliculul produs natural...ovulasem deja asa ca pentru luna urmatoare dr. Cocei mi-a facut urmatoarea schema: zi 1 - zi 5 cate o pastila de proginova, zi 6- zi 9 cate doua pastile progynova, apoi eco si vor urma 3 pastile de progynova pe zi. Folicul nu se va face daca se administreaza progynova din prima zi de cm, insa endometrul va trebui sa isi urmeze cursul firesc, adica la inceput va trebui sa fie trilaminar, sa atinga grosimea de minim 8 mm si apoi se adauga progesteronul ( utrogestan) pe langa progynova si dupa 2-3 zile se pot pune embrionii.
Sper cu schema aceasta sa reusesc sa pun puiutii....
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
ellanik spune:
Kora
sa reusesti.Doamne ajuta!
16+
George-Theodor
steff77 spune:
Kora, multam mult. La mine progesteronul a fost ok inainte de punctie, subunitar. Atunci l-am facut ultima data, in timpul fiv-ului. Din cate inteleg, la noi problema este inversa, la tine se maturizeaza prea repede endometrul, intra prea repede in faza secretorie, la mine prea greu, dupa cum arata biopsia. Am putea sa facem o medie, sa fie toata lumea multumita. La mine e ciudat - desi, conform biopsiei de endo, era decalajul in sensul de endometru "imatur" pt. ziua in care eram, eu am un spotting premenstrual, chiar si de o saptamana, eu ma gandeam ca e invers, se maturizeaza prea repede endometru. Progesteronul a fost bine, daca iau utrogestan nu mai am spotting, sau mai am f. putin. Ciudat. Schemele astea ciudate le faci la Giulesti, nu? Bafta multa sa functioneze!
mirela2 spune:
buna fetelor
hop si eu.
se pare ca am ajuns la et cu congelati.
sarcina mea s a oprit din evolutie, acum astept menstra, sunt in z4 de la intreruperea tratamentului de sustinere si nici urma de sangerare. ma dor sanii la fel de tare, astept sa vad cat dureaza situatia si intre timp strang info legate de FET.
cum, ce si in ce fel....
daca a facut cineva in Ungaria, caci acolo sunt pui mei congelati, unul de 8 si altul de 7 celule, cat a platit si cum s a procedat??
merci mult