Mamici si gravidute de Satu Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didiloo spune:

Julia intr-adevar nu e usor sa ai o sarcina si pe langa treburi gospodaresti, alti nazdravani, dar crede-ma preferi sa le ai pe astea decat probleme de sanatate....iti multumesc pentru urari si iti doresc si tie multa sanatate si lui bebe!
delaida bucura-te ca este asa energic bebe al tau, e cred ca va mai trece un pic de vreme pana il vei simti mai putin tare. eu zic sa nu-ti faci probleme ca nu stii limba. si eu cunosc pe cineva care a nascut acolo si tot asa nu stie lb. maghiara, dar e ok. sarcina placuta si usoara!
Mie sarcina mi-o urmareste dna heim. sunt foarte multumita de ea. nu stiu cum va fi cu spitalul si conditiile de la noi din spital.
va doresc o zi frumoasa!

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa am si probleme de sanatate la sarcina,pt ca nici fizic,nici psihic nu cred ca as putea face fata-in conditiile in care nu avem nici o labuta de ajutor din exterior,adica mama,soacra sau alta persoana care sa stea cu copiii,sa faca o oala cu mancare la urgenta nevoie sau orice alte servicii!!!
De cateva zile ma doare spatele,ca am ridicat o cutie grea(nu ma asteptam sa fie asa grea!),si deja vad ca totul intra in delasare,daca nu pot fi eu la fel de activa ca de obicei,asa ca...intr-adevar,nimic nu se compara cu sanatatea,oricat de greu ar fi in rest.Cat esti tanar sau in putere,poti muta si muntii din loc,daca simti ca e necesar! :))

Ce stiu eu despre Ungaria e ca,intr-adevar,nu conteaza sa stii limba maghiara neaparat,mai tot personalul cunoaste engleza,unii chiar germana,asa ca tot se ajunge la un minim de intelegere.

Si burtica mea are 24 de saptamani si bebe e activ,dar nu ma da gata cu miscarile lui,totusi.Uneori sunt deranjante,in sensul ca le simt ba prea jos,ba ma iau prin surprindere.De fiecare data,insa,ma bucur ca misca,e un semn ca e totul in regula.Mai rau ar fi daca nu s-ar percepe miscarile de catre mama.
Delaida,ce bebe astepti,baietel?Probabil o fi fecior,de poate lovi asa puternic(desi nu e musai,clar).La primii doi ai mei,dupa miscarile lor,am anticipat bine sexul copilului inainte de a face eco.Fetita a fost mai finuta,nu asa bomba in actiune,in timp ce la baietel simteam ca mi se taie respiratia cand ma lovea cateodata.E un sentiment superb,totusi,sa simti ca ceva,acolo,in tine,are viata si deja se exprima,cel putin prin miscari,deocamdata!!
Sarcina usoara va doresc...si cat mai putine neplaceri!Mai intrati si voi pe-aici,sa mai discutam una-alta,nu neaparat care se rotesc in jurul burticilor noastre!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marsy_baby spune:

Julia - 24sapt ai...eu km pe la sapt asta am fost la Dr si mi-a zis k o sa am fetita,dar k nu-i sigur,dar eu simteam inauntrul meu k v-a fi fetita si fetita am
Vorbeati cum v-a e in spitalul de aici din Sm,eu nu de mult am nascut si totul a fost ok.Ce-i drept am stat intr-unul din saloanele noi,intr-o camera sunt 2 paturi(eu am fost tot timpul singura,k nu nu erau prea multe nasteri)Dr care s-a ocupat de mine atat in timpul sarcinii cat si la nastere e Dr Varodi Viorica si am fost f multumita de ea.

Pozici cu comoara mea http://marsselyna.hi5.com

Mami de printesa mica Daria-Marcela (n.26.02.2010)

Mergi la inceput

Ei,daca ai nascut de curand,inseamna ca ai deja experiente in sala ne nasteri renovata,ne poti spune mai multe despre cum e acum?

Cu aproape doi ani in urma,cand l-am nascut eu pe baietel,era o sala de nasteri...ca vai de ea,la inceput nu mi-a venit sa cred ca arata ca un cabinet medical veeechi,de pe vremea bunicii.E drept ca era curatel si ordine,femeile de servici dezinfectau zilnic pana si peretii corpului de neonato si obstetrica,dar modernizate nu erau decat camerele de la salonul 10.
Si eu am de gand sa nasc tot in SM,asa ca orice informatie aducatoare de vesti bune(mai ales) cu privire la spital nu ne strica...doar sa fii tu dispusa sa ne povestesti ce si cum. ;)

Mergi la inceput

Julia - eu n-am nascut in sala noua(din pacate)deoarece mai era o gravida care a nascut deodata cu mine,dar am vazut sala noua si pot sa spun ca e curata(ceea ce conteaza) faianta si gresia sunt de la firma la care am lucrat(deci e de calitate)...
In timpul travaliului am stat intr-o camera alaturata salei de nasteri,am avut un travaliu lung de dimineata pana seara la 18.30cand am nascut,eu n-am cerut injectia aia de epioziotomie,asa k am suportat durerile..personalul medical au fost foarte draguzti cu mine,la sfarsit am cotizat la moasa si Dr(fiecare cu cat doreste),,in fiecare seara asistentele ii faceau baie micutei,Saloanele noi se platesc(50Ron/pe noapte)

Mergi la inceput

Nush de ce am scris de faianta si gresie ,k nu conteaza ,dar vroiam sa specific k totul era luna si bec
Sala de pretravaliu e tot cea veche,sunt mai multe saloane noi acum

Mergi la inceput

Si eu cand am nascut a trebuit sa platesc 50 lei/noapte,pt un pat intr-o camera din cele doua care formau atunci salonul 10,sa inteleg ca acum sunt mai multe camere asemanatoare?Ar fi super,ca asta era unul din gandurile care ma stresau pe mine,nu cumva sa ajung acolo si sa fie salonul 10 ocupat,ca la situatia si stresul de atunci,n-as vrea sa mai impart camera cu inca n-shpe mamici...si ele,de altfel,in aceeasi situatie ca mine si celelalte,doar ca ultima data cand am trecut prin spital,la nasterea baiatului,erau foarte multe mamici de la tara,tigancuse plus inca o ...mamica bolnava de sifilis-a fost o chestie tare aiurea,statea pe hol pe o banca apropiata de telefonul public,asteptam sa-mi vina randul,si ma asezasem langa o tiganca,dar alta proaspata mamica mi-a spus sa am grija,ca are sifilis(ce grija puteam sa am?!)numai asa,ideea m-a ingrozit,ca eu prejudecati de etnie sau de diferenta de cultura,educatie.Si totusi,in situatii de epuizare fizica si psihica,cand am eu grijurile mele,nu prea mi-ar conveni sa indur mirosuri(nasc in august,imi imaginez ce va fi atunci!!) si tot felul de oameni si discutii in jurul meu,cand eu nu vreau decat liniste si MUSAI sa imi primesc copilul langa mine,in salon-lucru care nu cred ca e acceptat in saloanele cu 8 paturi,eu le-am rugat pe asistente sa-mi aduca copilul cat mai repede in salon si l-am avut apoi mereu cu mine,pe cand imi amintesc ca celorlalte mamici li se aduceau copiii doar cand era vorba de alaptat.
Intorcandu-ma la ideea de inceput,daca e sa fie mai multe saloane doar cu doua paturi acum,e super pt mine,chiar daca platesti 50 lei pe 24h! La o clinica privata nu primesti asa multe in plus,insa diferenta in bani e considerabil mai mare! Ce altceva mi-as putea dori decat liniste si un pat curat+copilul in salon cu mine+o baie pentru 3-4 persoane maxim?!

Mai am o curiozitate,cum si-au cerut dreptul moasa si doctorita?Ti-au spus clar cat face toata treaba sau au asteptat sa le oferi tu cat crezi ca e necesar sa le dai?!

Eu nu am dat decat moasei ceva,ca a fost foarte draguta cu mine.Doctorita care era atunci pe tura doar mi-a verificat o data abdomenul si dilatatia,sa vada daca incepe copilul ca coboare pe col,in rest...nimic.Acelasi lucru l-a primit si de la mine,i-am multumit o data,si in rest,tot nimic.Treaba grea a facut-o moasa,dupa parerea mea. :D

Mergi la inceput

Mie mi-au provocat nasterea,deoarece mi se rupsesera membranele si nu ma dilatam.Eu le-am dat la amandoua deaorece s-au ocupat de mine.Dr a fost aproape tot timpul cu mine in timpul travaliului,la nastere,ea m-a cusut,moasa m-a ajutat ,m-a apasat pe burta,k nu puteam impinge.Nu ele mi-au cerut banii,eu le-am dat,atunci knd stateam pe hol(dupa ce-am nascut) asa am auzit de la prietenele mele care au nascut.este dus si wc pt 4 pers la saloanele alea noi.S-a mai facut salonu 9 si ink ceva saloane dar in cealalta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marisa_ana spune:

salutare mamici si gravidutze! sunt o graviduta de 36+ saptamani din sm si voi naste si eu in Ungaria. Am si eu aceleasi temeri ca si delaida deoarece nu stiu lb maghiara dar mai cunosc persoane care tot asa nu stiau si nu au avut probleme, mai ales daca ai macar o persoana care sa iti traduca.
sotul va fi cu mine , mai putin noaptea cand nu are voie, deci e recomfortant.
la dr flavius e si mai usor pt ca stie lb romana.
pe mine ma supravegheaza altul care nici nu stie. vom gesticula.
delaida oricum eu voi fi prima si iti voi putea impartasi experienta mea.mi-ar fi placut sa mai stiu pe cineva in aceeasi situatie cand voi fi si eu acolo pentru a conversa. asta e
in curand imi voi intalni minunea Marisa Alexandra

Ana Maria 36+ cu Marisa Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delaida spune:

Buna Ana Maria.Sunt mai linistita ca am cu cine sa impartasesc experienta de a naste dincolo de granita.Da tu la care medic umbli?Si de ce ai scris ca sotu nu are voie noaptea?nu are voie in spital?Te rog mult da-mi mai multe informatii.Multumesc
Sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si voinic.
Mamica Amalia24+ cu jucaus in burtica

Mergi la inceput