sfaturi......bebe 2 luni nu mai vrea lapte

sfaturi......bebe 2 luni nu mai vrea lapte | Autor: buclu

Link direct la acest mesaj

buna fetelor,

ajutati-ma cu niste sfaturi: bebe 2 1/2 luni nu mai vrea lapte. De doua saptamani nu a mai luat in greutate si nu mananca decat 400 - 500 ml pe zi de lapte formula, ceai sau apa nu vrea sa bea. Am incercat sa-i schimb laptele de la nan1 am trecut pe lactana1 si tot face mofturi. Nu stiu ce sa mai fac sa manance si implicit sa creasca in greutate. ce sfaturi mi dati. E prea devreme sa incerc sa-i dau diversificat?????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mult prea devreme pt diversificare, la bebelusii hraniti cu formula se recomanda de la 5 luni abea. Ceaiul si apa nu ingrasa, insa trebuie sa bea si apa daca nu e hranit la san.

In functie de copil, trebuie sa gasesti momentul potrivit pt a-i da sa mananci ... ai incercat cand e semi-adormit?

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Io zic ca cel mai bine este sa o vada dr.ei pediatru,poate are ceva sau iti da niste analize sa-i faci.Daca manca si altceva ziceai ca nu mai vrea laptele dar cand nu cunoaste al gust............ceva o deranjeaza si nu trebuie sa stai asa cu ea!

La divesificare te gandest dupa cel putin 4 luni in nici un caz acum.Am o prietena care a ajuns la urgenta cu fetita ca i-a dat la 2 luni in loc de masa de lapte suc de mere.

SFATUL MEU ESTE SA MERGI URGENT LA DR.,SA NU STAI ASA!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Ti-o recomand pe dr. Mosescu din Grigore Alex (iti pot da pe PM nr mobil). Ori nu-i place formula de lapte ori ceva din lapte(proteina) il deranjeaza... La Synevo se face analiza pentru alergia la proteina de lapte. Dar cel mai bine mergi de urgenta la medic. Acesta probabil ii va recomanda o formula pe care o tolereaza (fara lactoza, fara proteina de lapte). De asemenea, cei care au alergie la laptele de vaca nu tolereaza nici laptele de soia.
Nu incerca sa-l pacalesti! Crede-l ca este ceva in neregula cu laptele. Iti spune o mamica care a trecut prin asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Si Diana mea face figuri.Marti face 4 luni.Si mananca foarte putin.San si lapte praf ii mai dau din cand in cand da nu papa nici macar 100ml la o masa....
Ii fac 70 ml si apoi san.Asta de 2 ori pe zi..da nu zilnic.
Am inceput cu bebelac, acum a luat nan...da si asa face figuri.Si la san face.Daca aude cel mai mic zgomot (tusesc eu de ex) gata nu mai papa..o apuca rasul povestitul...
Sa vad marti cat a luat in greutate....Oricum mie mi se pare ca papa putin....

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

Si Diana mea face figuri.Marti face 4 luni.Si mananca foarte putin.San si lapte praf ii mai dau din cand in cand da nu papa nici macar 100ml la o masa....
Ii fac 70 ml si apoi san.Asta de 2 ori pe zi..da nu zilnic.
Am inceput cu bebelac, acum a luat nan...da si asa face figuri.Si la san face.Daca aude cel mai mic zgomot (tusesc eu de ex) gata nu mai papa..o apuca rasul povestitul...
Sa vad marti cat a luat in greutate....Oricum mie mi se pare ca papa putin....

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Lorellay - de ce nu incerci sa ii dai intai san si apoi, doar daca mai vrea sa ii dai formula? E pacat sa incepi cu formula. De foame, poate lua mult mai mult laptic de la tine decat ar lua daca ii stingi pofta cu lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui buclu

buna fetelor,

ajutati-ma cu niste sfaturi: bebe 2 1/2 luni nu mai vrea lapte. De doua saptamani nu a mai luat in greutate si nu mananca decat 400 - 500 ml pe zi de lapte formula, ceai sau apa nu vrea sa bea. Am incercat sa-i schimb laptele de la nan1 am trecut pe lactana1 si tot face mofturi. Nu stiu ce sa mai fac sa manance si implicit sa creasca in greutate. ce sfaturi mi dati. E prea devreme sa incerc sa-i dau diversificat?????

Buclu - eu te-as sfatui sa uiti apa si ceaiul.
Nu ai spus ce fel hranesti bebelusul: la cerere, sau dupa un anumit orar? Daca tu ii dai intre mese apa si ceai - stomacelul fiind mic se umple si gata cu pofta de mancare.
Lasa-l sa ceara, si ai sa vezi ca va manca mult mai mult.
Si in nici un caz sa nu incepi diversificarea acum! E mult prea devreme!
E devreme si la 4 luni (stiu ca in RO se recomanda asa). Asteapta sa faca macar 5 luni (6 e ideal).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

Controleaza-i gurita sa nu aibe afte. Pentru ca atunci cand copilul are afte refuza si laptele si ceaiul.

Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS(15.09.2005) si RARES(13.12.2007)www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nu ai spus sa aiba si alte manifestari-diaree, varsaturi, vreo eruptie ceva. Deci ideea de alergie la laptele de vaca nu se justifica, nu e asta. Din ce ti s-a spus pana acum, CLAR scoate ceaiul si apa, nu au ce cauta, nici macar nu e vara sa zici ca transpira...doar ii umpli stomacelul inutil; controleaz-o de afte DAR sa o vada si medicul si fa-i si o urocultura, infectiile urinare sunt o cauza serioasa de inapetenta la cei mici; vezi daca nu ia prea mult Vigantol ca si asta da greata (evident, tot medicul hotaraste asta). Iar daca nimic nu se gaseste, in ultima instanta, ii dai cat primeste si gata dar NU diversifici atat de devreme, Doamne fereste!
Din propria experienta-am schimbat 6 formule de lapte praf! Nu pe la 2 luni, dar de pe la 4 am inceput sa am mari probleme cu fetita mea cu laptele; nu incepusem diversificarea si erau zile in care daca-mi bea 500 ml eram fericita. Si acei 500 ml ii bea NUMAI in somn. Nu a scazut in greutate, doar ca a luat mai prost...Cand am inceput diversificarea a fost mai bine dar NU am inceput-o mai devreme. La 10 luni i-am schimbat Vigantolul cu Vigantoletten tablete; lucrurile s-au schimbat specatculos. a facut apoi o infectie urinara, a fost si internata; am tratat-o iar dupa aceea a fost si mai bine, acum nu mai am probleme cu mancarea la ea.
Nu te speria, ai doar rabdare. Si repet, incearca sa-i dai in somn (adica semi-adormit), NU se va ineca, la copii anatomic exista o adaptare a faringelui care le permite sa inghita lichide la orizontala.
Succes!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput