E romanul atat de ingust la minte?noroc cu mortii!
Raspunsuri - Pagina 12
ardeiash spune:
apropos de credinta/necredinta....
exista o foarte mare parte de necredinciosi care se lovesc de multe probleme si brusc.. se duc la biserica .. se roaga la Dumnezeu.. apoi Dumnezeu ii ajuta.. si dau din ce in ce mai rar pe la biserica .. si daca au ghinion din nou... iar se-ntorc..
alta categorie, desigur , n ule-am identificat pe toate.. este cand toata viata ai ignorat biserica.. si dintr-o data vrei sa te cununi in casa Domnului .. si apoi sa dai nastere unui copil.. brusc ... dar brusc vrei sa le faci ca la carte: cununie religioasa, molifta, botez samd.. dar ce sunt toate acestea de fapt daca nu credem in Dumnezeu?
alternanta asta credinta/necredinta... demonstreaza totusi ca ei cred in Dumnezeu .. dar il ignora aducandu-si aminte .. bineinteles la greu sau la nevoie
s-auzim numai de bine! si
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 Ma rog, lasānd asta la o parte, nu crezi ca exista credinta din tot sufletul in Dzeu fara a practica traditii si ritualuri? |
Nu intentionam sa umplu pagini intregi din topicul lui ardeiash cu discutii in contradictoriu despre religie, dar daca m-ai intrebat, iti raspund: nu, nu cred. Pentru ca eu sunt crestin ortodox si eu cred in religia mea si nu cea protestanta sau de alt tip.
Iar in religia in care m-am nascut, am fost botezat, am trait, m-am casatorit si cred cu adevarat, in afara de traiul "cu frica lui Dumnezeu", care este comun cu alte credinte si chiar la unii din atei, pentru ca sunt norme de convietuire si civilizatie, se tine cont de traditie, ritualuri, percepte, rugaciuni, etc. Credinciosul crestin ortodox adevarat tine cont de toate acestea si, pentru ca este imposibil sa ajunga la nivelul spiritual al Domnului si al Fiului sau, isi petrece viata incercand, dupa puterile sale, sa faca acest lucru, dar nu oricum, ci urmand caile ce i-au fost dezvaluite, prin mai multe mijloace.
Asta este rezumatul credintei mele.
ardeiash, ceea ce spui tu nu este credinta adevarata. Oamenii isi aduc aminte, in clipe deosebite (de obicei grele sau foarte grele) ca ar mai avea nevoie de un ajutor, in care nu cred, dar care nu strica sa fie si el, acolo...ceva in genul muribunzilor bolnavi de cancer la care medicina a dat gres, si acum, fara sa creada, dau pe gat diferite fierturi, fara mari sperante, dar daca nu strica...poate are efect!
Din fericire, daca tratamentul naturist nu da rezultate pe loc si, ca sa ai o sansa, trebuie sa-l practici, cu convingere, timp indelungat, credinta "in hopuri" are anumite avantaje, dintre care, cel mai important, este o apropiere de Biserica si Dumnezeu, chiar si temporara, dar in momente insemnate.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008