as vrea sa fiu mai calma...dar nu pot

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Daca faci un bb, ai sa te mai relaxezi.
Eu sunt super energica. Viata si experienta m-au facut sa imi mai pierd din tenacitate, acum si varsta. De multe ori mor ca sunt prea iute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

As vrea si eu sa fiu mai calma dar nu pot!!!

In momentul asta as vrea sa pot sa fac sa explodeze tot ce am adunat in mine.
este vorba aia "nimeni nu-i profet in tara lui"sau cam asa ceva...auziti fetele...nici macar in casa proprie as zice.

Cum naiba sa rezisti cu nervii si sa stai calm cand vezi ca spui DE ANI de zile unei persoane "mama /tata/socru /soacra, vezi ca nu doar iti faci rau singura dar mai pregatesti si altora un munte de mutat si nu-i tocmai corect si frumos ca nu de-aia ne-ai facut pe lume"(in realitate d'aia ne-a facut dar n-am stiut noi inainte sa luam masuri si daca putem sa ne "avortam" singuri) si p-ala-l doare-n cot !?

Iar cand ajunge cu mucul la deget sigur la tine vine sa remediezi daca se poate cu tot efortul tau ,zicand adio sanatatii fizice,psihice - a tale ca sa ne intelegem,ca pe-a lui si-a jucat-o la ruleta cu buna stiinta(ca deh...unii de-aia-si fac copii,sa-i ajute la batranete si punct!)...si tre sa faci frate si sa mai si taci ca deh...e batran si bolnav omul nu-i poti leza farama de timp ce i-a mai ramas cu "ti-am spus eu"!
vrei nu vrei ,iti place nu-ti place,taci si faci ce tre sa faci ,pe de o parte pt ca TU fiul/fiica/nora sau ce esti nu esti animal sa te comporti animaleste si apoi nici el /ea bolnavul nu-i animal, il tratezi omeneste.

Ah vin rudele,fir-ar sa fie,in vizita ca deh e omul /femeia bolnava si nu se stie cand se mai revad!Dupa ce ca stiu cam cum sta treaba...a naibii eticheta ca se cade sa vorbesti frumos si daca se poate pe langa subiect, obligatoriu negand evidentele...Te vad neamurile ca te dai peste cap,niciuna nu-ti doboara usa din cadrul ala in care e fixata din dorinta "hai draga dute si tu ia o gura de aer proaspat ,asculta si tu cum sufla vantul si ciripesc pasarelele asa vreo ora doua ca de atatia ani ti s-o fi aplecat sa ingrijesti de iubita/ul mea mama/tata/socru/soacra/sora sau ce-o fi "(deci nu vorbeam de coafor ,discoteca sau cine stie ce dezmat,vorbeam de o gura de aer proaspat in sfanta pace ).

Nuuu frate! iti vin cu pareri care mai de care mai idioate.Un mic exemplu:
"si daca in loc de medicamentul ala i-ai da ce ia si Ixuleasca de la aprozarul din colt?"-asta in circumstante in care persoana in cauza urmeaza o schema de medicamente cam 15 pe zi cu dozaje diferite de la o zi la alta pt a imblanzi efectele colaterale ,schema in care doar un medicament daca schimbi se isca un soi de joc de domino cu consecinte nu tocmai usor de reparat.
Ea,ruda in cauza stie ca-ti faci capul calendar ca doar i-ai explicat si-acu una an ,acu o luna si-acu o saptamana...dar asa din cand in cand mai vine sa-ti stoarca creierii cu cate o idee din asta geniala doar sa se afle-n treaba si sa faca buna impresie ca deh se intereseaza.

Cand explodezi ,la a Xa ocazie in care explici ca n-ar trebui sa dea sfaturi de-astea macar sa nu o faca in fata bolnavului(ca si asa ai destule de luptat cu el)iti vine cu un candid ..."scuza-ma am uitat" imediat dupa care cu o privire incruntata "nu trebuia totusi sa-mi raspunzi asa,puteai sa fii mai rafinata"...pai vaca incaltata ce esti(asa-i ca mi-am pierdut eleganta ?) stai acasa si uita-te la telenovele nu veni sa-mi faci zile negre nu de alta dar cand intru apoi in camera aluia/aleia de o tratez omeneste ca nu-s animal sa fac altfel,tre sa dau explicatii de ce nu fac cum ai zis tu, ca probabil i se aprinde cine stie ce beculet si pe deasupra ma mai si blagosloveste ca esti mai desteapta decat mine!
(in realitate mai "desteapta" esti... ti-ai luat libertatea sa decretezi din timp "eu nu o sa am grija de niciunul",dar nici la azil nu o sa-i las"-muncind de zor sa-i lingi unde nu se pot bronza si sa-i asiguri ca ii iubesti si ca n-o sa ajunga acolo -la azil-in veci chiar daca nu vei fi tu cea care-i va ingriji...numa asa te-ai ales cu o gramada de cadouri pe toata durata in care erau inca in putere si cu titlul de "cea mai iubita dintre progenituri".

No, nu-s invidioasa de cadourile alea ca am avut inspiratia sa mi le cumpar singura sa nu aud pe toate caile "ti-am luat si ti-am facut", nu de alta dar stiind cat si mai ales in ce anume fel te-ai luptat sa le obtii mi se intoarce stomacul pe dos!

Conteaza ca tu cretina vizitatoare din neamul meu(din pacate), mi-ai dat indicatii precise sa nu-i zic cu niciun chip persoanei ca-i pe moarte?!Adevarul e ca nici nu trebuia sa-mi spui,stiu de la mine putere ca n-ar suporta vestea.
Si atunci? ce naiba-mi vii sa-i dau X medicament cand sti ca stie ca Xuleasca le-a luat cand era pe patul de moarte?

Si daca tre sa ma tin mortis de schema aia si sti ca asa tre sa fac ,la ce-mi vii cu sugestii tampite stiind apoi prin ce o sa trec?
Ca sti ca am zile si nopti nedormite si netraite,auzind de dimineata pana seara si retur doar plansete si smiorcaieli justificate sau nu.

Fetelor va rog eu, nu mi-o luati in nume de rau,daca aveti vreo ruda bolnava in faza terminala(nu se stie faza aia cat dureaza)de care are grija oarecine altcineva din familia voastra,cand mergeti in vizita si auziti vreo matusica ce vine cu indicatii pretioase,faceti o farama de bine tuturor (chiar si lor matusicilor astora sau cine or fi) orientati-le spre oarece telenovela interesanta sau oarece activitate ce le-ar putea interesa mai mult decat sa viziteze de complezenta bolnavul/a asta.
Nu de alta dar as vrea sa stiu ca, macar daca eu ma abtin cu greu sa fac miscarea aia ce o fac fotbalisti in meciuri decisive,poate va reusi sa se abtina si alta ce-i in locul meu si sa nu plaseze papucul in zona cea mai moale a matusicilor sau "bineintentionatelor" de genul ala.
ca nu-i frumos sa fii pus in situatia in care sa trebuiasca sa te abtii...matusicile poate si-ar merita cate un sut dar ...nu se poate ca oameni suntem.

Acuma dupa ce ca am lamurit problema(oare nu-mi vine peste o saptamana sa-mi zica "am uitat,scuza-ma"?) cu vizitatoarea in cauza,inca sunt atat de furioasa ca nu-mi incap in piele!!!

Sunt atat de furioasa ca nici nu stiu daca nu cumva varsandu-mi off-ul aci , ma trezesc cu vreun avertisment .
Ma intelegeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxx26

Sunt o fire destul de agitata, energica,vesnic as face cate ceva. Nu pot sa stau linistita, pe canapea, la tv de exemplu, mai mult de 5-10 minute - ba adun o scama, ba mi-aduc aminte ca nu stiu ce mai am de facut, ba mai aranjez vreun obiect la locul lui...si asa mai departe. Am o pata cu curatenia si lucrurile care trebui sa stea mereu la locurile lor.Si il innebunesc la cap pe al meu sot saracul non-stop, ba ca lasa ciorapii nu stiu unde, ba ca n-a gloit scrumiera, ba ca telecomanda nu e la locul ei..si cate altele. Acum, gandind la rece, el chiar nu e un barbat d-ala lenes, care la arunca pe toate peste tot. Mai spala cate un vas, uneori are idei de bucatareala, ma ajuta pe la curatenie, scosul gunoiului e strict treaba lui, cumparaturile le facem impreuna etc. Totusi eu am permanent tendinta de a fi foarte critica. Mereu gasesc ceva de comentat. Si ma enervez extrem de repede. Uneori motivele sunt stupide, dar nu pot sa ma abtin...Unoeri ma gandesc cum ma suporta cu atatea hachite, pentru ca adesea ma enervez chiar si pe mine insami. Dar nu stiu cum sa fac sa nu mai fiu atat de crticica, pentru ca imi dau seama ca nu sunt lucruri importante, dar nu pooooot sa ma abtin...Sunt singura "sarita" care are asemenea nebuneli?

Acuma eu zic, dar nu stiu daca o functionea si la voi:
faceti dragoste seara, cand va bagati in pat ... e super relaxant.
apoi faceti dragoste dimineata, la trezire, in cearcafurile alea caldute si moi ... te invioreaza super bine.
Si daca nu te schimbi dupa o saptamana, sterg raspunsul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

fa yoga/tehnici de relaxare
citeste osho
obsesia cu dezordinea denota anxietate, incearca sa afli ce-ti provoaca atata neliniste
in psihanaliza se zice ca mania cu ordinea si curatenia vine din faptul ca ai fost prea devreme/bruscata la olitza
acuma numai tu poti afla de unde-ti vine damblaua, poate fi ceva din frageda pruncie si e greu de aflat, sau poate e ceva din prezent ce te streseaza; stai si gandeste-te "ce ma enerveaza?" si gandeste pana nu mai poti
daca petreci timp cu tine insati poti afla rasunsul; asa facand ordine fix asta evitzi, sa stai fata in fata cu tine

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

hmm, pare tulburare obsesiv compulsiva, dar desigur nimeni nu poate pune un diagnostic pe net. Asadar daca te simti obsedata de curatenie, incearca sa mergi sa te vada un psiholog, sper ca nu mi-o iei in nume de rau. Este doar o supozitie si atat.
Curatenia este buna, dar pina la un punct si vorbesc in cunostinta de cauza. Depasirea acelui punct devine incvomoda si provocatoare de anxietate, dar si mare consumatoare de timp. Adica subiectul in cauza este mai tot timpul stresat, anxios , uneori chiar depresiv daca casa nu-i este in perfecta ordine. In mare masura simetria face parte tot din acelasi diagnostic.
Se trateaza cu succes cu terapie cognitiv comportamentala, uneori cu m edicatie antidepresiva.
Considera cele spuse de mine, doar o scurta informare si atat!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Sunt de acord cu ce s-a scris ca problemele tale nu tin numai de curatenie.

Iti sugerez simptomatic sa o iei usor impunandu-ti limite. Cel mai usor exemplu: nu aduni scame. In ziua de dat cu aspiratorul dai cu aspiratorul, dar in rest nu aduni nimic (evident daca ai rasturnat o punga de faina pe covorul persan strangi la momentul faptei). Alt exemplu: pui telecomanda "la locul ei" numai la sfarsitul zilei, inainte de a merge la culcare. Programeaza 15 minute dupa ceas zilnic in care sa iti faci damblaua cu ciorapii si aranjatul si in rest abtine-te.

Mergi la inceput