Cura de dezintoxicare Oshawa
Raspunsuri - Pagina 21
Oliwia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ariadna16 Oliwia, nu inteleg...tu spui ca-l faci fiert graul, daca eu il fac copt in cuptor, care e diferenta? |
Nu e nimic rau in a-l face copt, cerealele se pot manca pregatite oricum. Eu doar spuneam ca turtitele pe care le mancati voi franeaza cumva procesul de slabire, iar tu erai interesata si de asta, pe langa dezintoxicare. Citisem undeva, nu mai stiu unde, exemplul cuiva care mancase fierturi si mergea OK slabitul, iar cand a introdus turtitele nu a mai dat jos nimic.
Eu nu mi-am facut niciodata turtite, mi-a spus demult un bioenergetician ca cerealele fierte, adica umflate cu apa, sunt superioare din punct de vedere al efectului fata de cele coapte, asadar uscate. Asa ca m-am axat pe fierturi.
Oliwia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ariadna16 Reteta biblica Putini stiu ca Biblia, aceasta "carte a cartilor", contine si lectii importante pentru sanatatea fizica. Astfel una din mancarurile folosite ca desert la Cina cea de taina a fost: Charosetul Acesta consta intr-o combinatie de mere tocate marunt(o jumatate de mar de marime potrivita, pentru o persoana) si nuci pisate, carora li se adauga stafide pisate sau strivite, curmale, scortisoara si miere. Consumand in mod constant acest desert biblic, putem alunga durerile de inima, putem scapa de calculii renali si biliari, care sunt eliminati, putem ajuta o tiroida hipoactiva, putem face sa dispara, petele de pe piele, petele hepatice, acneea, psoriazisul si herpesul, insomnia. Miracolul din Charoset infrunta cancerul si ajuta la tratamentul infectiilor cu candida. |
Nu ma pronunt in privinta celorlalte efecte, dar cancerul si candida se impaca prea bine cu reteta asta biblica . Tot ce este plin de zahar (inclusiv zaharul natural) nu face decat sa hraneasca tumorile si ciupercile. Cat despre calculi, sunt multe cai de a lupta cu ei, mai ales daca nu sunt mari.
Dar multumesc de reteta de desert, Ariadna. Trebuie ca e foarte gustoasa, o s-o incerc cu prima ocazie - pe baiatul meu, desigur, el e mare amator de dulce, ca orice copil dealtfel.
Ariadna16 spune:
OK, o sa incerc si eu sa le fierb. Deci, griu fiert, orez fiert, hrisca fiarta? Si meiul?
Oliwia spune:
Pai tot fiert, cum altfel? Stiu, suna delicios
Eu am incercat sa mananc meiul si crud, adica doar inmuiat cu apa, dar are un gust prea oribil, asa ca nu am mai repetat experienta.
Eu fierb hrisca si meiul impreuna, le pun in vasul de orez al steamer-ului. Fierb repede iar meiul se umfla si se desface, arata chiar bine... asta pana sa-l gusti, desigur
Hai, ca mai facem si noi haz de necaz! Stiu ca trebuie sa-ti vina greu, ma gandesc cum sunt eu la a doua tura, dar eu zic ca merita.
Ariadna16 spune:
Buna dimineata!
Azi mi-am facut un orez fiert si un amestec de boabe coapte.
Energia e ok, in continuare, la cantar doar - 200 gr.
O zi buna tuturor!
Hai, ca iese soarele, se intoarce primavara!
dulcetica spune:
Salut!
Ce fac fetele?
Am mincat si eu cereale ieri ,dar sub forma de covrigi.
O zi buna si mestecati incet!
caress spune:
Parerea mea este exact contrara, cerealele fierte bine ingrasa mult mai mult decat cele coapte, se gelifica amidonul si este extrem de usor digerabil.Poti sa mi dai un link sa vad explicatia pentru faptul ca turtitele ingrasa?
Ariadna16 spune:
Sunt confuza...
Ce trebuie mincat? Fiert, crud, copt?
Cum e optim si pentru slabit?
Cine stie?
caress spune:
Ariadna, din punct de vedere stiintific, judecand strict dupa digestibilitate si indice glicemic, cerealele ( si tot ceea ce contine cereale), cu cat sunt mai fierte, cu atat ingrasa mai tare.La partea cu energiile si cu principiile oshawa, nu ma pot pronunta, nu sunt deloc informata.Deci clar, boabele, de ce ar fi ele, fierte doar pe jumatatate si eventual si racite,sau coapte te ajuta la slabire( pentru ca se digera mult mai prost,si implicit se absorb mult mai slab.Deasemeni gradul de insalivare si de maruntire mecanica din timpul ingerarii lor influenteaza foarte tare digestibilitatea.Cu cat le mesteci mai temeinic, cu atat sunt mai accesibile enzimelor care fac hidroliza amidonului, si implicit ingrasa.O sa iti citez un articol, care nu se refera strict la boabe de cereale, ci la carbohidrati in general, care explica ceea ce am spus eu mult mai clar.Imediat il caut.
Later edit; L-AM GASIT:
http://doi4montignac.blogspot.ro/2006/12/structura-amidonului-amidonul-este.html