Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (73)
Raspunsuri - Pagina 9
CosmyB. spune:
Nikolici ce tare ai fost cu testul, am asteptat vestea cu sufletul la gura Multumesc pentru aprecieri! Acum ma delectez cu pozele din vacanta voastra
Cuscraaaa si tu cu musca pe caciula??? Bine ca rezultatul a fost cum ti-ai dorit
Pozici
Mamica deMaya
EvaF spune:
Nadina, eu una nu te regasesc p'aci:
Simptomele depresiei
Tristete continua, teama puternica, neliniste, sentimentul de desertaciune
Lipsa de speranta, pesimism, trecutul si viitorul sunt vazute in culori intunecate
Sentimente de vinovatie, parere de sine proasta, neajutorare
Pierderea placerii pentru activitati care-i aduceau bucurie si placere, inclusiv viata sexuala
Tulburari de somn: trezirea matinala cu sentimentul de teama si stupoare; imbunatatire usoara a dispozitiei spre seara
Pierderea apetitului si scadere in greutate
Scaderea energiei, dinamismului; oboseala si senzatia de lentoare
Ganduri despre moarte, sinucidere si chiar tentative de suicid
Neastampar, neliniste, iritabilitate
Dificultati de concentrare, memorare si in luarea deciziilor
Uneori pacientii cu depresie pot prezenta multe semne de rau fizic. Plangerile cele mai frecvente sunt: dureri de cap, ameteli, disconfort gastric sau toracic, dureri articulare, constipatie sau diaree, perturbari menstruale, scaderea performantelor sexuale.
Serios. Asa ca te inteleg, esti mai melancolica, dornica sa reiei viata la un ritm mai alert, sa socializezi mai mult, cam atat. Gresesc?
Anamona, Noah face duminica 6 luni, si de o saptamana ii dau ceai in ideea sa vad cum e cu lingurita. E ok, mai scoate limbutza dar eu ma prefac cu el, mai beau din linguritza, ne jucam si bea binisor. Curge pe langa dar e normal, nu pentru ca impinge cu limbutza. Reflexul exista dar diminuat, ma intreb cum ar fi fost sa incerc sa ii dau cu linguritza la 4 luni, cred ca turbam
Cosmy ( ce scumpa este Maia), Ramo
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
anamona spune:
Multumesc de raspunsuri, cu cat mai detaliate cu atat mai bune :)
Mai astept daca mai sunt mamici care pot sa raspunda.
Simodina, din cauza ca am intrat azi in graba de fiecare data, nu am apucat sa iti spun ce familie minunata ai. Am vazut pozele azi noapte cu mare drag : ai 2 copii sunt absolut superbi.
Boo spune:
Inainte de culcare am citit tot, cu greu ca e muuuult rau !!
Despre depresie: eu una nu am avut cu toate ca o asteptam, stiam ca exista si chiar anuntasem pe cei din jurul meu ca imi pare rau dinainte sa nasc pt eventualele crize ulterioare .. si ciuciu ! N-am avut nimic si nici acum nu am. Eu una sunt super multumita si fericita de tot ce se intampla cu Alex, mi se pare ca e foarte cuminte si chiar ne intelegem bine unul pe celalalt. Evident ca mai are si el momentele lui, dar trecem peste.
Cu diversificarea: azi am fost foarte incantata ca i-am bagat cartof langa odiosul morcov si a mancat vreo 80 ml. IUHUU !! Nu s-a mai facut ca vomita. Deci sper sa fim pe drumul cel bun.
Sanii mei inca nu s-au obisnuit si sunt cam tari de nesupt. Am inlocuit masa de la 18 complet, azi masa de la pranz a fost aproape toata inlocuita, iar seara nu suge prea mult, probabil ca nu moare de foame prea tare dupa cereale. Si uite asa eu am 2 bolovani dupa mine mai mereu .
Cu linistit copilul, nici eu nu as putea sa fiu mare maestra la sfaturi. Dar cred ca e foarte important sa fii calma cand incerci sa-l calmezi pe el, pentru ca altfel te simte si totul se transmite la el si devine si mai agitat. Greu, stiu !!!
Legat de putinele lucruri pe care apuc sa le fac eu pentru mine, incerc sa ajung la sala, dar va spuneam ca la ora 7 dimineata, altfel nu am cum sa ajung. Fac masaj de 2 ori pe saptamana, vine cineva acasa. Dar si daca plange Alex in timpul asta si mama care vine sa stea cu el nu il poate calma, imi vine sa mor acolo si imi sta in gat orice masaj. Iar in weekend incerc pe cat posibil sa il mai las sa stea si cu tatal lui, fara sa plec neaparat de acasa. Dar ma lungesc cu dusul, intru pe net, il pun pe el sa-l schimbe.. etc, fara sa-i spun ca fac special, fara sa-i atrag atentia. Il las si pe el sa se ocupe.
gata, ma duc sa vad emisiunea cu psiholoaga. mai am jumate. noapte buna !!!
anamona spune:
Evaf - daca scade greutatea ... ebuna si depresia asta la ceva :)))
4 luni zici?
Iti zic eu cum e la 3 luni jumate cand incercam sa ii dau Calciu Theei cu lingurita: dupa ce m-am jucat cu ea cu lingurita sa le fac sa se imprieneasca, dadea Calciul afara cu zambetul pe buze, iti venea sa o o pupi de dragalasa ce era.
Dupa ce ai povestit tu acum o saptamana cum ai dat ceai, deci 4 luni fix, mi s-a aprins o luminita cum ca poate totusi gustul Calciului ar fi de vina asa ca am incercat si eu o jumatate de lingurita de ceai- exact aceiasi situatie- toata cantitatea afara, la fel cu zambetul pe buze.
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona Evaf - daca scade greutatea ... ebuna si depresia asta la ceva :))) |
:))) parca m-as depresa si eu de vreo 5 kg si apoi mi-as reveni.
LE: Boo, ce fain, amandoi pe partie. Fff frumos. Eu nu stiu sa schiez, trebuie sa fie tare frumos.
simodina spune:
Eva ba 4 dintre ele le am, si cea mai nashpa e cea cu tulburarile de somn, mama ce-as face schimb cu aia cu diminuarea apetitului Oricum azi sunt in forma mult mai buna, m-a topit cadoul lui fi-miu.
Merci fetelor inca odata pentru aprecieri
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simodina Eva ba 4 dintre ele le am, si cea mai nashpa e cea cu tulburarile de somn, mama ce-as face schimb cu aia cu diminuarea apetitului Oricum azi sunt in forma mult mai buna, m-a topit cadoul lui fi-miu. Merci fetelor inca odata pentru aprecieri Nadina, mama de Serban (20.08.05 ) si Mara (27.08.08) |
Hai sa o dau pe gluma...sau nu...
Am o cunostinta care e in pragul unei depresii urate. Cand o auzi: incepe razboiul, gata ne ataca rushii. Nu vezi ca ne taie gazul. Adica vede negru, nenica. Scary!!!
Ce dulce e Serban. Cred si eu ca te-a inmuiat.
CosmyB. spune:
Claudina chiar ca i-a fost sete copilului e un dulce cum trage el de cana
Eva foarte bine ai punctat simptomele!
Fetelor cred ca nici una nu va regasiti nici in jumatate din descrieri
Am tot vrut sa va spun ca saptamana trecuta a cumparat sotul o paine neagra, nu a gasit graham de care luam de obicei si ce credeti? Painea neagra era de fapt paine alba, colorata se vedea clar cum o parte a scapat de colorant si era alba-alba Pacat ca nu i-am facut o poza. Stiam, dar pana n-am vazut cu ochii mei, n-am crezut.
Aaaaa vroiam sa va spun ca am cam epuizat lista de seriale si acum continuam 24. Ne-am mai uitat in vara la cateva serii, imi place, te captiveaza cu totul, insa e cam plin de actiune.
LE: Nikolici sotul a zis ca seamana pitica ta cu minunea noastra a zis ca ar putea fi surori
E super poza asta
Pozici
Mamica deMaya