Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (72)
Raspunsuri - Pagina 18
cristineescu spune:
Simodina, din ce spui tu cred ca depresia ta e bazata pe starea de nemultumire. Acum incep si eu cu sfaturi din alea din carti ca sa-ti acorzi mai mult timp (de parca ai putea cu 2 copii) sa te resfeti un pic (de parca tu nu ai vrea) sa vezi un film, sa iti iesi la un shopping...
Cred ca pe astea le stii si tu prea bine. Si oboseala isi spune si ea cuvantul.
Nu are cine sa te ajute un pic, cat sa-ti faci si tu de cap?
Eu te inteleg si cu jobul pentru ca eu cu cat sunt mai nemultumita de ceva parca imi vine sa fac cat mai multe si evident ca nu pot sa le fac si atunci imi alimentez si mai mult nemultumirea.
Sper sa gasesti o supapa sa mai rasufli si tu un pic.
Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)
http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN
babytza spune:
Raspuns la sondaj Ada :
La primul punct sunt de acord. Ei sunt mici si nu inteleg nimik daca tipam la ei sau ii bruscam. Cu siguranta mai mult decat sa ii agitam si mai tare, nu rezolvam nimik. Nu mai spun de regeretele noastre de dupa...
La punctul doi ...hmmmm..aici e mai greu sa te abtii ca sotul suporta altfel crizele noastre... Bine, asta pana cand explodeaza si ei
La soacra...no coment...e prea departe ca sa ma ratoiesc la ea atunci cand mai sare calul. Tratez totul cu calm si fac tot cum stiu eu ca e bine pentru pui si pentru familia mea. Ea de fel e o femeie tare buna si nu prea se baga, dar na, e si ea mama si bunica acum si isi mai da si ea cu parerea. Nu mereu suntem de acord ,dar nu ies scantei.
In privinta mamei , insa e mai dificil sa tac mereu ca stam cu ea si mai apar conflicte. Dar ne intelegem bine si totul are o rezolvare.
Declar una bucata test I . Ma bucur ca e asa , ca nici macar nu cred ca aveam optiunea de al pastra la numai 5 luni de la cezariana. Sotul glumea dimineata ca poate's gemeni....
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
luminita2008 spune:
metode de linistire a cupilului. unele aplicabile chiar si noaptea....
- cum bine zice Anca, uscatorul de par....
- muzica, atunci cand sunt la ei in patuturi, cu o veioza aprinsa, ca sa vada jucariile cu care sa se joace, cele agatate la patut
- TV.... stiu, dati cu rosii.... asta doar seara, desi am senzatia ca ii oboseste si ii agita si mai tare uneori
- leganat/dansat, adica cu bebe in brate. a se smotrui bebe bine de tot pana oboseste si adoarme. daca e in brate, nici nu se mai rostogoleste, poate nici nu mai varsa....
- bouncer cu vibratii si usor leganat. la Edi merge de minune, de fapt, doar asa adoarme, cu creierii usor vibrati.
- leganat pe picioare. asta merge la Robi. ptr unii/unele asta e de condamnat, dar daca asa se linisteste cupilu, daca asa ii place, o fac si pe-asta, ca vorba lui Babymom, n-o sa-l legan pana la 18 ani, nu-mi fac griji...
- suzeta/inele de dentitie/bavete/haniute, maini si degete (ale mele sau ale lor). aseara au ros tot pana au obosit si au adormit. eu eram doar ochiul care veghea sa nu se innece cumva....
- lasat la cucu gol... cine n-are cuc, sa-si cumpere.... asta merge ziua, cand sunt agitati desi au dormit, au mancat etc etc. le place l anebunie si e si bine ptr popou.
- dezbracat partial cupilu'.... acum, de ex, Robi e doar in pampers si cu body-ul ridicat peste burtica... seamana cu un tigan cu burta goala....da' altfel nu se linisteste, desi e mancat si dormit si plimbat....
Ziua, ca sa le mai treaca plictiseala:
- alternat bouncer/scoica/perna + schimbat camera/locul de joaca de vreo 2 ori.
- salteluta cu activitati.
- pus pe burtik
- usoara gimnastica si nelipsitul stat in fund ptr vreo 3 minute...
- plimbarica
undeva, intre toate astea, trebuie sa adoarma cumva.... macar ca e de la oboseala. sigur, nici o activitate noua nu-i multumeste mai mult de 10-15 min, in cazul meu, dar daca le adun, se fac cam 2 ore, papam, si apoi ii prinde somnul....
sper sa va ajute cumva...
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
preety spune:
Eu inca nu am gasit o modalitate clara de descarcat... inca o mai caut... doar poate iesitul in parc la mars 3 ore... dak nu ies zici ca-s terminata psihic... abia astept sa se regleze vremea!!!
luminita2008 spune:
Babytza, pai ce faci mami? Gemeni, huh? Hai, ca de abia te astept, la cotitura.... da' vezi cu cezariana, ca si eu vroiam acum-acum inca o bucata (sau doua, ma rog, dupa caz), dar mai trebuie sa stam cel putin 1 an cumintele, din cate stiu....
si spune-i sotului asa: "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se indeplineasca..."
no, io acuma glumesc, cred ca 2 copii deodata e o adevarata minune, o binecuvantare, chiar daca e si al naibii de greu... dar e frumooooooooooooooooooooooooooooooooooos!
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
cristineescu spune:
Simodina sunteti niste frumosi! Pozele emana o asa buna dispozitie, totul e pozitiv. Si tu esti o frumoasa. Iar Serban e mare poznas cum o imita pe Mara.
Felicitari pentru o familie frumoasa!
Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)
http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN
Muuh spune:
simodina la mine depresia a inceput tot de la inceputul anului si fac eforturi sa ies din ea. Eu stiu ce e cu mine sunt totusi aproape 3 ani de cand duc viata unui copil. Nu ma plang dar trebuie sa ma "repozitionez" cumva. Nu am fost o carierista si nici acum nu sunt doar ca vreau ceva mai multi bani pentru mine si sufletul meu si in acelasi timp vreau sa ma ocup si de copii cum trebuie si e greu sa gasesc un echilibru...
babymom sunt de aceiasi parere cu tine in privinta EC la varste mici dar mi se pare foarte utila dupa 1.5 ani.
Eu am citit cartea lui Supernanny am vazut si multe emisiuni si declar ca nu sunt de acord cu ce spune ea. Are bunul simt sa recunoasca, in carte, ca ea personal nu are copii si ma bucur ca face asta pentru ca se vede ca nu are copii. Eu nu sunt de acord cu nici una dintre metodele ei pentru ca toate absolut toate se bazeaza pe umilirea copilului prin acel atat de apreciat "time out", pe care eu il consider o declaratie fatisa a unui parinte care nu stie sa isi trateze copilul cu respect, ca a dat gres in ceea priveste copilul sau. Este ca si cum atunci cand zic ceva mai apasat partenerii mei de lucru imi spun:"Ia o pauza si mai vorbim noi." iar eu asa ceva nu halesc de la nimeni si nu vad de ce ar trebui sa inghita copii mei tocmai de la mine.
kllemi spune:
'neatza si de la noi atat de fascinata sunt ca poate sa se intoarca pe burta ca acum o pun mereu sa faca asa.... asa am facut si cu mainile cand nu putea sa si le bage singurica in gura o ajutam eu si acum sta numai cu ele in gura si ma enerveaza..
BABYTZA sa inteleg ca iti doresti 2 sau a fost, doar asa o gluma, daca da, la mai mare....
mami super fericita de AMALIA-ANDREEA......12.10.2008
babytza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kllemi BABYTZA sa inteleg ca iti doresti 2 sau a fost, doar asa o gluma, daca da, la mai mare.... |
Cum o vrea Dumnezeu....1, 2 ....sanatosi sa fie ! Dar nu inca, e prea devreme dupa cezariana... Dar cu siguranta mai vrem
Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit
babymom75 spune:
Fetele-dragele, dar ce e cu starile astea de depresie/nervozitate?? Va inteleg - sunteti obosite, dar sigur lucrurile se vor linisti, chiar daca acum par fara iesire.
Sunt de acord 100% cu ce a spus Ada. Nu totdeauna imi iese, dar... asta e alta poveste. Solutia??? rabdare, rabdare, rabdare... dar de unde atata rabdare???
Nu vin cu sfaturi, ca nu sunt asa de experimentata, dar va pot spune ce am facut eu cu Victor, care era un bebelus SUPER-URLATOR; am mai spus eu ca plangea 23h din 24, din orice motiv, de aceea nu stiu daca a avut colici sau nu si nu stiu cand i-au iesit dintii, pentru ca el oricum PLANGEA TOT TIMPUL.
Pe vremea aceea nu descoperisem wrapul, asa ca-l tineam absolut tot timpul in marsupiu si atunci cand devenea foarte agitat si nu-l mai puteam opri din plans nici la san, incepeam sa tzopai cu el, asa ca si cand ai face "joc de glezna", dar mai intens. Doar asa se calma si reuseam sa-l adorm; dormea doar cate 10 min. ( va rog sa ma credeti ca nu exagerez ), astfel incat intr-o zi se aduna cam 1 ora 1/2 de somn in total, formata din intervale de cate 10 min. de somn. Eram singura acasa toata ziua si nu aveam cine sa ma ajute ( adica o aveam pe soacra-mea, dar am refuzat ajutorul ei preferand sa ma descurc singura ). E adevarat ca de casa nu ma prea ocupam si nici cu gatitul nu ma omoram - prioritatea mea era copilul. Faceam doar atat cat imi permitea el, asa ca un cangur cu puiul in marsupiu. Nasa lui l-a si poreclit atunci Skipy
Noaptea se trezea din ora in ora, tot asa plangand. Eu mergeam la serviciu deja de la 6 luni si imi venea sa-mi dau cu capul de pereti. Eram un pachet de nervi si de obicei paratraznetul era sotul .
Mi s-a intamplat intr-o noapte, cand eram ajunsa la captul puterilor si a rabdarii, ca l-am trantit mai tare in patut. In secunda urmatoare m-am simtit ca ultima taratura de pe pamantul asta .
Dar,... si asta vreau sa subliniez, copilul a crescut, si incet, incet lucrurile s-au linistit.
Deci e normal sa nu mai putem ,e normal sa nu mai avem rabdare, dar... nu trebuie sa ne descarcam pe copii, indiferent ce varsta au ei...
Solutii, nu stiu... eu citesc carti despre educarea copiilor si asa ma auto-calmez. Adica imi inchipui asa... ca sunt eu mama aceea ideala descrisa de carti si incerc sa pun in aplicare sfaturile lor.
tuturor mamicilor. Tare grea e meseria asta!
LE: si la noi merge uscatorul de par cel putin 6 ore pe zi, adica tot timpul cat doarme Dragos, cu exceptia noptii. Am platit o factura la curent luna trecuta... ametitoare !!!
Si tot acum am descopeit infasatul. Ambele - adica atat uscatorul, cat si infasatul, nu sunt inventia mea ci a unui pediatru american care a scris cartea " Bebelusul meu e cel mai fericit". V-o recomand; poate va inspira.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)