Bucurii de sept-oct 2006 (160)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Salutare fetelor,
Nu am mai dat nici un semn de viata de foarte mult timp. Imi cer scuze.
Imi pare rau sa aud asa vesti de la Roxana si Mexxa.
Roxana...imi pare tare rau pentru problema Dariei. Nu pot decat sa ii urez si sa sper ca veti reusi sa treceti peste aceasta boala si Daria sa poata sa se bucure in tihna de copilaria ei si de voi. Ai incredere in Doamne-Doamne si in stiinta avansata. Te admir din suflet pentru puterea de care ai dat dovada.
Mexxa...am inteles ca sunteti iar in spital. Imi pare tare rau sa aud asta. Dragul de Sebi prin cate trebuie sa treaca el. Dar...daca e sa treaca asta ca sa fie bine...atunci va doresc multa putere si tie si lui, ca sa treceti cu bine peste toate incercarile. Ma rog la Dumnezeu sa iasa bine acum.

Vreau sa urez numai sanatate si copilasilor care sunt raciti. Sa va faceti bine scumpi mici.

Despre noi...toate sunt bine.
Reby creste pe zi ce trece si ne uimeste tot mai mult cu felul ei de a fi. Ca si ceilalti copii aflati la varsta de 2-3 ani (varsta emanciparii psihologice...a crizei personalitatii cum ii zic altii)...a inceput sa vrea sa faca totul ea singura, sa ne arate cat e ea de independenta. Face totul tocmai invers de cum ii spunem noi Tocmai de aceea am inceput si eu sa o tratez in conformitate cu ce vrea ea sa fie: o persoana independenta...bineinteles intr-o oarecare limita (pentru ca nu pot sa o las sa faca singura chiar tot ce vrea ea sa faca). Incerc sa nu ii mai spun NU. Ci sa ii dau alternative.
De exemplu...intr-o zi i-am aruncat la gunoi un servetel cu care se jucase ea cu papusile ei (il folosea ca paturica ). Si atunci a inceput sa tipe sfasietor ca isi vrea servetelul inapoi. Degeaba am spus eu ca ii dau altul curat...ea...nu si nu...ca pe ala il vrea. Atunci i-am spus ca eu o las sa il ia din gunoi daca vrea...dar daca il ia, o sa se murdareasca pe manutze...pentru ca gunoiul e murdar. I-am deschis usa si am indrumat-o sa il ia. Si atunci...bineinteles ca a refuzat categoric...acceptand sa ii dau altul curat.
Cam asa incerc eu sa trec peste crizele astea de plans pentru niste prostiutze. Bineinteles ca de foarte multe ori nu merge nici macar asa...si atunci trebuie sa o las sa isi faca treaba linistita (adica sa planga in voie pana se linisteste. Si atunci ii explic ce a gresit si ca nu a facut bine.
In rest...are o guritza ca o moara stricata. Vorbeste foarte muuuult si foarte corect. Are deja un vocabular destul de bine format si in engleza. Ne intreaba cateodata: "you wanna see my dance?" si incepe sa danseze prin toata casa ca o adevarata balerina. (Adora sa invete de la filmele cu Barbie noi pasi de dans). Sau daca ma vede suparata...ma intreaba: "what's the matter mami?". Oricum...pe toate le stie din filmele ei. Eu prea putin am invatat-o.
Stie multe cantecele, poezii si povesti pe care ni le repeta zilnic de cateva ori. Inventeaza povesti cu printese si printi.
Deseneaza destul de bine copilasi...fetite si baietei.
Stie sa numere si in romana si in engleza pana la 20. E o scumpa cand spune: treisprezecezece, paisprezecezece
Se dezbraca si se imbraca singura (isi ia pantalonii, sosetele, chloteii, papucii...la bluzica mai are cateva stangacii...dar se descurca).
Incepand cu jumatatea lui aprilie va merge la gradinita. Este foarte incantata. Asteapta momentul asta inca din toamna. In mod normal e foarte sociabila...am si fost deja cu ea la gradinita aceea si a stat putin cu copiii. Ne-a lasat pe noi in favoarea lor. Abia tarziu...a venit sa vada ce facem. Acum stiu ca daca va merge zi de zi...va fi cu totul altceva. Sper din suflet sa fie ok...pentru ca va trebui sa incep si eu serviciul in mai-iunie.
S-a ingrasat destul de bine. Din copilul care mai acum cateva luni inca manca pasat si nu stiam cum sa o dezvat...mananca acum cam de toate si in cantitati chiar maari. Are cam 13 Kg acum... iar eu sunt foarte multumita ca nu trebuie sa stau de ea sa manance. Chiar o rog cateodata sa imi spuna cand nu mai vrea...pentru ca mananca...mananca si nu se mai opreste. Inca mananca de multe ori in fata calculatorului la filmele ei...dar s-a invatat sa manance si la masa cu noi. Incetul cu incetul...se va invata...sper...numai acolo.
Pampers nu mai are nici ziua si nici noaptea (avem deja vreo luna de cand nu ii mai pun nici noaptea). Foarte rar se scapa pe ea. Nu mai accepta sa fie bebelus (deci nu mai vrea pampers sub nici o forma).

Cam atat.
Asteptam cu drag primavara sa putem iar sa umblam peste tot si sa nu mai stam in casa...pentru ca deja m-am anchilozat si am cam pus pe mine.

Va pun si cateva poze cu noi...sa vedeti cum am mai crescut.
Le aveti AICI si AICI
Si AICI aveti cateva din desenele lui Reby.

Va pupam si va dorim toate cele bune

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui GETY

Eunice, a doua iconita se cheama "arata profilul". In partea dreapta, la "informatii de baza" putin mai jos scrie de cate persoane ti-a fost vizionat profilul. 19 parca scria (si cu mine 20?).

Asa creste Maria Diana

. M-am luminat!

Lakioana, ff frumoasele desene lui Reby. Felicitari!

Adriana _mica, Dudu ce mai face? Il mai doare piciorul? Toma tot se mai vaita, din cand in cand, rar, ce-i drept, da analizele sunt ok..

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns itzy-bitzy spune:

La multi ani, Pufy!!! Multa fericire si impliniri, realizari profesionale, sanatate si bucurii din partea copilasilor iti doresc

Lakioana, ma bucur ca ne dai de veste...chiar am intrebat acum cateva saptamani despre tine...Tu cum mai esti? Te-ai mai obisnuit? Ai trecut peste perioada de adaptare?, ca ultima data erai cam abatuta...
Reby a voastra chiar este o minune de fetita!!! Intodeauna ne-a uimit cu precocitatea de care a dat dovada. Aveti de ce sa fiti mandri de ea, chiar este un copil f inteligent si cu potential. Se vede ca si tu te-ai ocupat mult de ea insa si ea este deosebita.
Desenele ei sunt senzationale, pentru un copil de 2 ani-2 ani jumate! Are si cu cine semana...ti-a mostenit talentul de artista vad...Daca nu ma insel, parca si sotul tau e in acelasi domeniu...Daca e asa...cu atat mai mult a luat ce e mai bun de la amandoi (talentul artistic).
La gradinita va invata in franceza sau engleza? Cum sunt acolo de stat si/sau private?
Ah...si a ramas la fel de frumoasa....ba chiar mai frumoasa

P.S. Mi-a placut muuult poza aceea pe fundal roz unde i se vad doar ochisorii...

EDIT: Acum am revazut ca sunteti la Montreal nu la Quebec, sorry! Deci numai engl.

---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

In primul rand sper ca problemele Dariei si ale lui Sebicu sa se rezolve cat mai repede si ca mamicile lor sa se bucure de traznaile lor.
De asemenea Eunice sanatate si copilasilor tai.

Legat de subiectul mame rele si bune nu cred ca e cazul de catalogari, toate ne iubim puiutii si fiecare avem alta fire. Si eu o admir pe Cristina da nu pot fi ca ea cu toate ca ma straduiesc. Io is mai agitata asa cum zicea si Lilina si ridic de multe ori vocea la Bogdan. Incerc sa ma autoeduc, dar dupa ce vin de la lucru cand am avut o zi plina de probleme, cu toate ca stiu ca trebe sa las problemele la usa si le cam las, uneori ramane starea aia de oboseala care nu ar trebui sa afecteze relatia cu copilul, dar o face.

Itzy, asa cum ziceam mai sus, suntem oameni si uneori problemele mele si oboseala isi spun cuvantul si se instaleaza o stare de depresie. Incerc sa ma gandesc atunci la cei care au probleme mult mai mari, la faptul ca de cele mai multe ori mi-am dat seama ulterior ca Dumnezeu mi-a fost alaturi chiar daca nu merit si ca nu imi da mai mult decat pot duce, doar ca noi nu realizam cate putem duce si sper sa nici nu fie cazul mai mult decat pana acum.

Xandrutza, cum stati cu operatiunea olita?

Yoannamarie, am ramas datoare cu un raspuns ... intalnirea de vinere era cu fetele de pe net, cu aradencele, cu care am legat din 2004 incoace o prietenie tare faina si nu am putut merge ca sotu nu a venit acasa cand trebuia, dar recuperez maine seara, cand s-a stabilit o alta intalnire. Face tare bine la psihic o astfel de iesire si eu ies pe rand atat cu fetele de pe net cat si cu foste colege de generala si cu fosti colegi de liceu, asa cam o data la o luna, o luna jumate.

Sper sa revin, ma duc sa o sun pe soramea ca azi a iesit cu bb din spital (mi-a facut cadou de 1 martie un nepotel minunat) si sa vad daca ma duc la ea azi sau e prea obosita si merg maine.

Mergi la inceput

Eni sunt mooortali...ca si gemeneii Adinei...ca si ei mi se pare ca se joaca tot asa. Aia cu -aoleu caputul meu- si fotza mintii sunt super tari

Despre criza ...nu prea stiu ce sa-ti spun...ei se bat cu pumnul in piept ca nu se simte. Mama mi-a spus ca anuntasera la tv (in tara), ca singura tara care nu resimte criza mondiala este China. Adevarul e ca la cat produc si exporta...Din loc in loc vezi firme de cargo care trimit containere in lume cu marfa...si videaza, impacheteaza, lipesc cutii...
Acm cu criza de la noi...in constructii mai ales, nu prea mai cer vize sa vina in Ro...nu stiu de alte tari...Romani sunt f multi pe aici afaceristi cred, turisti... Cand ti-e lumea mai draga auzi vorbind in romaneste in spatele tau. Intr-o seara un chelner chinez dintr-un restaurant ne cerea detalii despre Ro...era f interesat sa mearga in tara noastra...sa munceasca. Unele preturi au crescut altele au scazut ...ca sa se cumpere...ca raman cu marfa nevanduta. Acolo unde se poate negocia vanzatorii nu mai tin chiar asa de tare la pret...semn ca nu le mai merge asa de bine si sunt dispusi sa vanda chiar si cu mai putin.
In realitate si ei resimt criza dar nu vor sa recunoasca...si nici nu mai exporta cum o faceau pana de curand...

Itzy-Bitzy
cu

Mergi la inceput

Flavia....Oooo, felicitari! Sa va traiasca nepotelul-martisor! Sa fie sanatos si fericit!

Lilico...Vladone nu se dezminte niciodata!

Itzy-Bitzy
cu

Mergi la inceput

Roxana...mi se strange inima ghem cand citesc mesajele tale...Am zis ca ma interesez si eu cat costa siropul Noni aici, insa nu am mai ajuns acolo unde l-am vazut....Nu am uitat, sa stii. L-ai comandat?
Nu-mi vine sa cred ce repede ii afecteaza piciorusul...Bine macar ca vederea este ok...insa te sfatuiesc sa o mai controleze din cand in cand...mai ales ca te-a sesizat ca o jena ceva la ochisori...
Doamne ajuta ca dupa acea injectie sa fie mai bine ...si sa ajungeti in Germania!

noapte buna, pe toate

Itzy-Bitzy
cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Seara buna, fetelor! Am fost la pediatru si se pare ca..., Mitzu, "a capatat" putin rosu in gat. Din fericire, nu e nevoie de antibiotic. Mi-a dat Eurespal pentru tuse, si mi-a spus ca acest sirop e si antiinflamator, pentru gatut. Deoarece, pediatrul pleaca maine din localitate, mi-a prescris pe reteta si un antibiotic, Klacid, dar mi-a spus sa nu-l cumpar. Sa-l iau si sa incep sa-l dau Mariei, doar daca face febra. DOAMNE FERESTE! Oricum, a spus ca daca e ceva (SPER SA NU FIE CAZUL) sa o sun. A ramas, si ea interzisa, de nepasarea amicei mele. In fine...sper sa fie ok, Maria, si sa scapam doar cu Eurespalul. DOAMNE AJUTA!

Eni, mercic pentru intrebare. Sa speram ca va fi ok. Multa sanatate si lui Petru.
Activitate, nu gluma, la tine in casa. Te tin, piticii, "in priza", vrei-nu vrei
. Super simpatici!

Lexi,chiar nasoala faza. Ma rog...
Si eu am emotii cu gradinita. Urmeaza sa o inscriu saptamana aceasta. Am vorbit, deja, cu doamna director si ma asteapta. Ideea e ca, Maria, a mai fost data, la gradi', in august, anul trecut. Inainte, sa implineasca doi anisori, ca in caz de nu se obisnuia, sa fiu acasa si sa nu alerg de la serviciu...Am dat-o la o gradinita particulara, m-am gandit ca sunt conditii mai bune, dar, din pacate, nu am fost multumita deloc. Pentru cele 8 milioane pe care le plateam pe luna...nu primeam nici cele mai elementare informatii: daca a dormit fata mea in ziua respectiva, daca a mancat si cat a a mancat (stiind ce mofturici am) etc. Trebuia tot timpul sa o intreb pe "colega de dimineata" iar aceasta nu-si mai aducea niciodata aminte.Si, cum Maria s-a mai imbolnavit, am preferat sa stau cu ea acasa. Bona nu am gasit, oricat am intrebat in stanga si in dreapta. Asa ca am renuntat la jobb si, iata-ma... "lucrand" de zor... acasa. Si, nu regret pasul facut! Pediatrul mi-a spus, ca pana la vrasta de 3-4 ani, copiii nu au ce cauta in colectivitate. Bineinteles, intentionez ca la varsta de trei ani sa inceapa gradinita. E foarte necesar! Deja a ajuns la varsta la care simte nevoia sa socializeze, sa stea in preajma a cat mai multor copii. Ma gandesc, la imbolnavirile ce vor aparea, inevitabil... Wof...dar, mergem mai departe! Bafta si multa sanatate tuturor!

Alexandrina, mercic! Se pare ca, e, relativ, bine. Am inceput tratamentul. fetele!

Ramo,mercic! Esti o draguta! Ma bucur ca si analizele lui Patri au iesit bine! In rest, suntei ok?Va!

Gety,se pare ca scopul...a fost mult mai important...de aceasta data... In fine... Va !

Monique, asa e, tine de educatie. Ma rog...Faptul e consumat, de acum...
Suepr frumoasa, Cosmi, in poze. Iar, in tu-tu-ul de balerina
Ce expresiva, e!!!! Ii sta foarte bine. E o mica belerina, dulcica, ce mai!!!! Va !

Itzy-Bitzy, va salutam si va pupam!

Alina,multa sanatate!

Salutari si celorlalte mamici si BUCURII! Multa sanatate tuturor!

www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
"Copilaria vesteste omul, asa cum dimineata vesteste ziua..."
Ioana, mami de Maria-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoannamarie spune:

Revin, pentru a raspunde...

In primul rand, Monique, imi cer scuze, am tastat gresit. Am vrut sa spun "balerina"! Scuze! Am o durere de cap ingrozitoare! Si-mi "fug" literele tastaturii, prin fata ochilor!

Flavia, 'nteles! Super faina faza, cu iesirea, cu "aradencele"! E bun si asa! Cu exceptia voastra, eu nu am legat prietenii prin intermediul netului. In schimb, vorbesc, aproape, in fiecare seara, pe messenger, cu doua, cele mai bune prietene ale mele. Ne cunoastem de cand ne-am nascut, practic. Am copilarit in acelasi bloc, dormeam una la alta etc. Ne spunem: "prietene de o viata si pentru o viata"! Numai ca ele si-au gasit jumatatile, in alte tari, respectiv Mexic si Norvegia. Vin in tara, o data pe an, in vara sau iarna si ne vedem, atunci. Mai vb la tel. Dar cel mai mult pe mess. Prietena din Mexic e insarcinata, tb sa nasca in iulie, o fetita (abia ce a aflat sexul copilului). Sunt foarte entuziasmata si bucuroasa pentru ea!
Din pacate, iesiri prin oras...oho...de mult nu am mai avut parte. Si le duc dooooorul!!!!! Dar, nu am cu cine sa o las pe Mitzu! Asa ca, ma lipsesc, deocamdata, de aceste iesiri...Ma bucur, oricum , pentru tine. Va

Sa-ti traiasca nepotelul! Multa sanatate va doresc!

Lakioana, Buna! Sunt relativ, noua, printre voi. Am citit si m-ai lasat...fara cuvinte! Felicitari !Am vazut si pozele... Ai o fetita scumpa foc si, dupa cate am citit, foarte inteligenta. Ca, un copil la 2 ani si jumatate sa spuna FRAZE in limba engleza, e ceva. Si, eu, care ma chinuiesc, cu Mitzu, sa o invat limba romana... si... . Si, desenele, sunt frumoase si expresive pentru varsta ei. Bravo, inca o data si felicitari!

www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
"Copilaria vesteste omul, asa cum dimineata vesteste ziua..."
Ioana, mami de Maria-Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Xan, fetele tale cum se inteleg? Banuiesc ca nici la tine in casa nu e foarte mare liniste ..Ce ai mai facut de mancare?

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Pfui, daca ar fi dupa Narcisa mi-ar calari-o pe Diana ziua intreaga La noi, de pe la 8 e mare forfoteala si galagie, doar suntem majoritatea fete Noroc ca barbata-meu pleaca la serviciu destul de repede, desi de multe ori gata nauc de cap, saracul. Eu-s mai comoda dimineata dar Narcisa ma tine in priza dupa ea... Abia astept vara, sa-i dau drumul in curte...
De mancare azi am facut o pizza si am avut pofta de gris cu lapte. In ultima perioada am facut ficat de porc cu usturoi, rulouri de pui cu sos de ciuperci, a facut soacra o fasole batuta a-ntaia; niste ciorbe... Nu mai retin... A, si covrigi si dulciuri la greu, m-am specializat pe savarine, dar am facut si alte prostioare. Narcisa cere "pajituie" si eu fac cate ceva...

P.S. Si Narcisa se invarte pana ameteste si cade jos. A, si-i place mult sa-i faca sora-sii cucu-bau, iar a` mica rade in hohote.

Mergi la inceput