Legislatia pt bone. Pe cand ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Lisaelisa hai ca vad ca esti nerabdatoare sa fie bone scolite numa' stai sa vezi dupa cu ce preturi te frig apoi. Si aici sunt pregatite dar nu ma intreba cat costa una, de aceea pe strada vad mai mult bone latino care s muuuult mai cheap...

Cat la suta din salariul mediu costa la tine o bona scolita ?

La noi, o bona nescolita castiga egalul unui salariu mediu.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Gandeste te la ceva peste salariu mediu nu cat la suta...

corina mama Ralucai

Gandeste-te si tu, tot la ceva peste salariul mediu, si nu este necesar ca bonele din Romania sa aiba cursuri de specialitate.
Este suficient sa placa si sa corespunda cat de cat familiei angajatoare.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandr7777 spune:

Buna seara,
Sunt mamica la randul meu si directoare de gradinita particulara in al doilea. Imi pare rau sa recunosc dar in ziua de astazi gasesti foarte greu femei capabile sa-ti creasca copilul cu responsabilitatea necesara. Am o grupa de copii de 1 an si jumatate la care am 2 doamne care au grija de ei. Am cautat foarte mult pana sa le gasesc si de multe ori mamici mi-au batut apropouri in a le angaja. Nu sunt scolite in aceasta meserie dar stiu sa tina locul mamei in acele ore in care copii stau la noi in gradinita. Singurul lucru care l-am facut a fost ca impreuna cu un pedagog si un psiholog sa concepem un program de activitati special pt varsta lor. Asa ca sincer nu cred ca o foaie de hartie ma va convinge vreodata de aptitudinile unui om. Am avut educatoare cu o gramada de diplome si cursuri absolvite dar in clasa era distanta si rece cu copii.Am un sfat pt mamicile care angajeaza bona: sa cheltuiasca vreo 500 de lei pe o camera si sa o conecteze la internet ( de preferat fara stirea bonei) si astfel sa stie in permanenta ce se intampla in casa. Sistemul functioneaza de minune in gradinita si parintii sunt multumiti de ceea ce vad.
PS Eu as scoli multe dintre viitoarele mame.

o seara frumoasa,
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexandr7777

Buna seara,
Sunt mamica la randul meu si directoare de gradinita particulara in al doilea. Imi pare rau sa recunosc dar in ziua de astazi gasesti foarte greu femei capabile sa-ti creasca copilul cu responsabilitatea necesara. Am o grupa de copii de 1 an si jumatate la care am 2 doamne care au grija de ei. Am cautat foarte mult pana sa le gasesc si de multe ori mamici mi-au batut apropouri in a le angaja. Nu sunt scolite in aceasta meserie dar stiu sa tina locul mamei in acele ore in care copii stau la noi in gradinita. Singurul lucru care l-am facut a fost ca impreuna cu un pedagog si un psiholog sa concepem un program de activitati special pt varsta lor. Asa ca sincer nu cred ca o foaie de hartie ma va convinge vreodata de aptitudinile unui om. Am avut educatoare cu o gramada de diplome si cursuri absolvite dar in clasa era distanta si rece cu copii.Am un sfat pt mamicile care angajeaza bona: sa cheltuiasca vreo 500 de lei pe o camera si sa o conecteze la internet ( de preferat fara stirea bonei) si astfel sa stie in permanenta ce se intampla in casa. Sistemul functioneaza de minune in gradinita si parintii sunt multumiti de ceea ce vad.

Aptitudininile aspirantelor ar putea fi testate de un psiholog.

Tot la un psiholog ai apelat si tu pt a sti cele 2 angajate ce au de facut.

Pe bona cine s-o invete, daca nu are pregatire in domeniu ? Mamele ?
Ele nu au pretentia de a fi numite bone ( persoane cu calificare in domeniul educatiei si ingrijirii copilului ), sunt doar mame. Unele mame se informeaza din diverse surse, altele cred ca bona ar trebui sa stie mai bine decat ele...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput