Legislatia pt bone. Pe cand ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Pai de ce nu am fi si noi in randul tarilor civilizate ?
Daca am insista sa se ia masuri eu cred ca s-ar putea.

Daca nu se vrea din comoditatea politicienilor, putem face in asa fel incat sa ne auda.

Ce rezolvam daca ne ascundem dupa deget : sunt altele mai importante, oricum nu se rezolva nimic etc.

mami de ingeras dragalas

Si crezi ca daca urli pe un forum or sa te auda politicienii.
Sunt de acord ca ce vrei tu e minunat dar ce propui? Cum vrei sa ajungi la politicienii aia?

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

cazierul e una. dar recomandarile? astea pe ce criterii se fac? recomandarile altei mamici care a fost "multumita" de bona? pai criteriile mamicii respective pot fi diferite de ce ar trebui considerat norma minimala de pregatire a unei bone.

celor care spun ca asta nu e prioritate - desi nu pricep, nu vreti cadre profesioniste care sa se ocupe de copiii vostri?! -, le pun o intrebare: daca propriul copil are un accident la locul de joaca, aveti incredere in bona sa acorde primul ajutor? asta ar fi una dintre cele mai importante insusiri ale bonei "profesioniste". apoi, bona nu e doar un gardian, desi in practica asta e, ci un educator. aveti incredere ca bona dvs are cunostinte minimale privind psihologia si dezvoltarea copilului?

daca nu, atunci nu le mai ziceti "bone" (astea-s fitze), ziceti-le baby sitters. "bona" e mai sinonim cu "guvernanta", deci da, ar trebui sa fie scolite. altfel, si vecina de la patru va poate pazi copiii toata ziua(nota bene) pana veniti acasa de la job. second-hand vreti, second-hand aveti. dar este exagerat sa impuneti si altora aceleasi standarde. pentru altii, proprii copii chiar reprezinta o prioritate absoluta. na, ca m-am ambalat! atata demagogie, nene, pe la alte topice tipati sa luam atitudine, sa facem, sa dregem. acum, ca vi s-a pus pata pe lisaelisa, diminuati automat si importanta discutiei! nu e fair.

lisaelisa, ce ti-am zis ca si evaziunea fiscala e un motiv anti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:

Pai de ce nu am fi si noi in randul tarilor civilizate ?
Daca am insista sa se ia masuri eu cred ca s-ar putea.

Daca nu se vrea din comoditatea politicienilor, putem face in asa fel incat sa ne auda.

Ce rezolvam daca ne ascundem dupa deget : sunt altele mai importante, oricum nu se rezolva nimic etc.

mami de ingeras dragalas

Sunt de acord ca ce vrei tu e minunat dar ce propui? Cum vrei sa ajungi la politicienii aia?

Cu ajutorul vocilor la unison.

Orice are un inceput.

Si da, cred ca putem rezolva ceva datorita fortei ce o repezinta o multime de oameni care cer insistent " ceva ".

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

pai pana la politicieni, trebuie sa responsabilizeze bonele si mamicile mai intai. ca politicienii aia nu o sa faca legea ca vrea numai lisaelisa, nu? las-o sa constientizeze masele. :-))

subiectul asta e la fel cu spaga pentru medici: ne convine un status quo nedrept pentru ca e mai accesibil buzunarelor noastre si confortului mental decat o schimbare asa mare care presupune ceva mai multa responsabilitate fata de bugetul tarii (tre sa platim taxe) si de calitatea asistentei oferite de bona unui copil.

Mergi la inceput

Conchita,

Multumesc pt sustinere.

Exact pt motivele pe care le-ai scris atat de transant mi-as dori ca bonele sa poata lucra numai dupa ce fac aceste cursuri, de care se ocupa primariile.
Numai ca primariile cam motaie si au nevoie de un branci, dupa cum am mai raspuns.

Scuze, il " mancasem " pe n

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Citat:

Cochita,

Multumesc pt sustinere.

io iti sustin ideea, nu pe tine, ca pe tine te vad ca te descurci si singura. :-))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:

Cochita,

Multumesc pt sustinere.

io iti sustin ideea, nu pe tine, ca pe tine te vad ca te descurci si singura. :-))

De una singura nu rezolv nimic. Este nevoie de sustinere din partea cator mai multe mame pt asta.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Conchita, de ce sa nu existe scoli pentru mamici unde sa invete sa asigure primul ajutor. Tu stii? eu una spre rusinea mea nu. Si sper sa nu fiu pusa in situatia asta, Doamne fereste! Eu personal n-am urlat pe nici un forum, fiind noua pe aici. Cu siguranta daca as crede in ceva cu tarie, cum probabil ca acum crede Lisaelisa, as face-o. Si am si spus-o mai devreme, chiar am admirat-o in anumite momente pentru daruirea ei. Acum nu mai stiu daca e vorba de daruire.....
Si inca o chestie, nu sunt impotriva scolarizarii, de nici un fel. Am spus doar ca pentru mine nu e o prioritate scolarizarea bonelor sau cum oi vrea sa le spunem. Adica, mi-am expus un pucnt de vedere. Si am spus ca asta e o meserie de suflet, si oricata scoala ai avea, facuta fara suflet nu conteaza. Ca si a fi profesor, de altfel.
Eu imi voi da fetita la gradinita, fiindca sunt mult mai sigura decat s-o las cu o bona. Tocmai pentru ca educatoarele au pregatire. Ca dovada, ca apreciez scolarizarea.

Lisaelisa, cred ca nu e cazul sa fii ironica, n-am spus ca ma voi ocupa de tot ce am insirat, am spus ca pentru mine acele probleme sunt mai importante.

Si sincer, chiar am vrut si mai devreme sa ma retrag, fiindca simt ca ma depaseste subiectul, nefiind o prioritate pentru mine (si cred ca am dreptul sa gandesc asa, nu!?), am mai intervenit fiindca au fost spuse niste lucruri la care am simtit nevoia sa raspuns.

In rest, numai bine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alsa

Conchita, de ce sa nu existe scoli pentru mamici unde sa invete sa asigure primul ajutor. Tu stii? eu una spre rusinea mea nu. Si sper sa nu fiu pusa in situatia asta, Doamne fereste! Eu personal n-am urlat pe nici un forum, fiind noua pe aici.

eu da, stiu, am certificat. tati idem, soacra idem, cumnata idem. dar daca as angaja o bona, nici prin minte nu mi-ar trece sa nu-i cer certificatul de CPR si sa verific daca reia cursul regulat. plus alea 12 credite obligatorii de Early Childhood Development. vorbesc despre ce e aici. o bona echivaleaza cu o educatoare de gradi. acasa, in ro, vad ca e mai degraba o ingrijitoare...

nu de tine am zis cu urlatul, nu e nevoie sa te superi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

ok, nu m-am suparat

da, e adevarat, aici o bona = o ingrijitoare, o mamaie, sa zicem. D-asta si eu optez pentru varinta gradi particulara.

Si, Slava Domnului, am mare ajutor din partea mamei mele.

Sincer, si eu as vrea sa am acele cursuri.

Mergi la inceput