Legislatia pt bone. Pe cand ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

" Daca s-ar testa psihologic fiecare aspiranta in parte la aceste cursuri, deja s-ar cerne sita."

Asa vad eu rezolvarea acestei situatii despre care spui ca a fi bona trebuie sa pui suflet.

Spune-mi, de ce consideri ca nu este important sa apara legi pt bone ?

Si, draga mea, NU te-am catalogat in nici-un fel...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Eu am o nedumerire ... Agentiile de plasare a bonelor - nu cumva fac testari psihologice, medicale, cer cazier si recomandari si ma rog, fac o selectie?
Parintii care vor o astfel de selectie (imi pare rau dar n-am apelat niciodata la agentie, sunt un caz fericit, am avut noroc pur si simplu) si apeleaza la astfel de agentii ... nu sunt intr-un cadru legal? Eu chiar am vazut anunturi prin ziare cu "angajez bona cu carte de munca" deci cumva se poate ...

Mie personal nu mi-ar conveni sa angajez bona cu carte de munca tinand cont de marimea taxelor (adica presupun ca se stie ca in afara taxelor platite de angajat exista si taxe platite de angajator).
Dar daca vrei sa-i faci carte de munca bonei nu cred ca e o problema, nu?

Poate fara legatura directa cu subiectul, eu, ca si alsa, nu vad cu ce ar ajuta cursurile respective. Un curs de 6 luni (sa zicem) nu-ti da in nici un fel garantia ca nu va pati copilul tau nimic cu persoana respectiva. Nu-ti garanteaza ca persoana stie sa aiba grija de un copil, nu-ti garanteaza practic ... nimic.

lisaelisa ai spus ca o bona a cerut marire ca se imbolnavea copilul des ... ce sa zic .. uite fi-mea merge la gradi pana la 14.00, deci sta cu bona 14-18. Cand e bolnava (chiar a fost cazul acum ca abia azi a ajuns la gradi) sta cu bona 9-18. Nefiind acelasi numar de ore, mie mi se pare firesc sa ma simt sa-i dau ceva in plus, ca 2 saptamani din 4 a muncit practic dublu (sau mai mult de dublu). La noi e totul bazat pe bun-simt si intelgere, am mai zis, am avut noroc - dar eu ma simt sa ii dau mai mult daca sta mai mult iar ea nu cere niciodata In concluzie depinde cum s-a pus problema intre mama si bona, greu de stiu care era intelgerea ....
Daca eu m-as angaja 14-18 pe un salariu si dupa 3 luni constata ca de fapt jumate din timp muncesc 9-18 ... si eu as cere salariu mai mare ... tu nu?

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Este adevarat ca asa spun agentiile, dar din cate am citit pe forum, multe sunt neadevarate.

Si cursuri pt bone exista. Nu este nefiresc sa existe legi pt incadrarea lor. Toate tarile civilizate au emis legi pe baza carora bonele muncesc.

O persoana fizica autorizata presteaza servicii pe baza de contract. Isi plateste singura taxele catre stat, care nu sunt prea mari.
Nu are nevoie de carte de munca.

Agentiile nu isi asuma responsabilitatea pt actiunile bonei.

Un test psihologic facut " pe bune " ar evidentia daca aspiranta la cursuri are aptitudini.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

lisaelisa

Inteleg din ce" strigi"tu, ca ai dori sa o pui de o afacere pentru pregatirea bonelor .
Mi se pare o idee buna ,sper sa fii inteleasa .

Aici unde locuim noi,o bona trebuie sa faca cursuri pentru obtinerea unui certificat de prim ajutor, asistent social si ingrijire.

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

" Daca s-ar testa psihologic fiecare aspiranta in parte la aceste cursuri, deja s-ar cerne sita."
..........

Spune-mi, de ce consideri ca nu este important sa apara legi pt bone ?

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Nu am spus ca este sau nu important sa apara legi pentru bone, am spus ca nu vad de ce trebuie facut atata tam tam pe treaba asta. Cu legi sau fara legi, nu cred ca se va schimba mare lucru. Totul trebuie sa aiba la baza bunul simt si intelegerea dintre pariniti si bona, cum spune si Sorana, care cu siguranta a avut noroc. Vai de acei parinti care chiar trec prin problemele descrise de tine sau aparute la televizor!! Dar sincer eu nu cred ca lucrurile se vor schimba. Si mai ales nu mi se pare o situatie de hei rup, hai sa ne unim si sa schimbam lucrurile......in ce!?
Iar cu testarile pshihologice, ...hai sa fim seriosi... Adica in cadrul agentiilor nu se fac pe bune si dupa aceea, dupa aparitia legilor se vor face, nu!? Cine garanteaza asta>
Eu cam astea am avut de spus. Mult succes.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionica

lisaelisa

Inteleg din ce" strigi"tu, ca ai dori sa o pui de o afacere pentru pregatirea bonelor .
Mi se pare o idee buna ,sper sa fii inteleasa .

Aici unde locuim noi,o bona trebuie sa faca cursuri pentru obtinerea unui certificat de prim ajutor, asistent social si ingrijire.

Intai de toate :

Nu, nici vorba! De pregatirea bonelor se ocupa primaria. Dar ar avea nevoie de un branci sa se puna in miscare.

Multumesc de raspuns.
Cursurile astea ar fi f indicat sa le faca si ale noastre.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Este adevarat ca asa spun agentiile, dar din cate am citit pe forum, multe sunt neadevarate.

Si cursuri pt bone exista. Nu este nefiresc sa existe legi pt incadrarea lor. Toate tarile civilizate au emis legi pe baza carora bonele muncesc.

O persoana fizica autorizata presteaza servicii pe baza de contract. Isi plateste singura taxele catre stat, care nu sunt prea mari.

Un test psihologic facut " pe bune " ar evidentia daca aspiranta la cursuri are aptitudini.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

agentiile , aproape toate au diverse teste "pe loc". am cunostinte in Bucuresti care au agentii pentru plasament de bone si menajere, deci stiu precis ca se fac astfel de lucruri. se cer cazier, recomandari, in multe cazuri se cer referinte si de la vecini. si acei detinatori de agentii se lupta sa existe o legislatie pentru bone, dar e un adevarat labirint incurcat care nu permite macar, la nivel de agentie sa se faca ceva cursuri.

personal, legislatia pentru bone, e pe un loc secund. am vazut putin la stiri in seara asta pe TVR international, batrani abandonati in azile...sunt multe alte probleme care de douazeci de ani se tot chinuie sa le rezolve ptagma politica, sistemul de sanatate, sistemul de invatamant, legea pensiilor, pensionarii, copii abandonati, etc, etc....
nu vad nici un politician sa puna de o lege pentru bone, nici macar primariile nu sunt interesate in acest sens...

pana la urma, Alsa are dreptate, a fi OM, nu necesita scoala!

in tarile civilizate, lucrurile sunt puse la punct de foarte multa vreme, iar oamenii, le respecta cu strictete, caci altfel platesc....respectul fata de om este la el acasa.

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

agentiile , aproape toate au diverse teste "pe loc". am cunostinte in Bucuresti care au agentii pentru plasament de bone si menajere, deci stiu precis ca se fac astfel de lucruri. se cer cazier, recomandari, in multe cazuri se cer referinte si de la vecini. si acei detinatori de agentii se lupta sa existe o legislatie pentru bone, dar e un adevarat labirint incurcat care nu permite macar, la nivel de agentie sa se faca ceva cursuri.

personal, legislatia pentru bone, e pe un loc secund. am vazut putin la stiri in seara asta pe TVR international, batrani abandonati in azile...sunt multe alte probleme care de douazeci de ani se tot chinuie sa le rezolve ptagma politica, sistemul de sanatate, sistemul de invatamant, legea pensiilor, pensionarii, copii abandonati, etc, etc....
nu vad nici un politician sa puna de o lege pentru bone, nici macar primariile nu sunt interesate in acest sens...

pana la urma, Alsa are dreptate, a fi OM, nu necesita scoala!

in tarile civilizate, lucrurile sunt puse la punct de foarte multa vreme, iar oamenii, le respecta cu strictete, caci altfel platesc....respectul fata de om este la el acasa.

Pai de ce nu am fi si noi in randul tarilor civilizate ?
Daca am insista sa se ia masuri eu cred ca s-ar putea.

Daca nu se vrea din comoditatea politicienilor, putem face in asa fel incat sa ne auda.

Ce rezolvam daca ne ascundem dupa deget : sunt altele mai importante, oricum nu se rezolva nimic etc.

E trista situatia batranilor din aziluri, dar asta se intampla si din prea multa lene a politicienilor nostri si fiindca noi ne spunem : de ce sa ma agit, ca oricum nu se rezolva nimic.
Un serviciu ca al lor ne-am dori cu totii : sa ne facem ca muncim, iar banii si privilegiile sa ne acopere cu totul.

Si sa mai si fim lasati in pace... sa dormiiiim...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alsa spune:

Citat:

Ce rezolvam daca ne ascundem dupa deget : sunt altele mai importante, oricum nu se rezolva nimic etc.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

nu ma ascund dupa deget, chiar asa gandesc, ca sunt altele mai bune de facut. Hai sa ne agitam pentru batrani, de acord cu Kariguld, hai sa facem ceva pentru ei. Pentru copiii abandonati care n-au parte de nimic....etc., etc.

Fiecare cu ideile lui. Tu vrei o lege pentru bone. Ok, e problema ta. Exista si in tarile civilizate asa ceva, de ce n-ar exista si la noi!? Foarte adevarat. Sa existe.
Daca nu vreau ce vrei tu, nu inseamna ca stau si dorm....stiu, stiu , stiu, ai zis de politicieni,.....e indirect. Cei care nu vor ce vrei tu, stau si dorm. Asa am priceput-o eu.
Eu vreau altele si ma voi agita pentru altceva, iar tie iti dorec succes aici si in ce iti doresti tu, si ma retrag din bun simt, fiidca consider ca nu mai am de zis nimic in privinta acestui subiect.

Mergi la inceput

Pai, Alsa, daca vrei tot ce ai scris, fa-o...

Felicitari !

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput