Alegerea numelui copilului si destinul ...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui kasha_ro

si eu observ ca multi parinti aleg sa isi boteze copii cu nume de pet-uri.am auzit niste idei de nume de iti sta capu' si greu le poti retine si reproduce.am in cercul meu de priet
eni o tipa care are un baietel pe nume Aris si o alta prietena cu un catzel care poarta numele Aris.mai cunosc pe cineva care vrea sa ii puna fetitzei cand se va naste numeleAlma si un prieten care avea o catzea pe nume Alma.dupa mine numele astea li se poatriveau perfect catzeilor.am cicit un articol legat de alegerea numelor pt copii in care un studiu facut de americani spunea ca majoritatea parintilor cu IQ scazut si conditie sociala precara tind sa aleaga nume sofisticate si mai putin comune copiilor sai,in ideea de a le schimba destinul.insa nu se gandesc spca din contra le pot creea un handicap in viata.saracii copii!bine ca au posibiliatatea sa isi schimbe numele cand devin majori.Alma e un nume de sine statator in mult culturi, mie imi place f. mult, mai ales ca inseamna si suflet. Cum la fel de mult imi place si Cora, de cand citeam mitologie, nume, din pacate, impracticabil pe la noi (am o colega pe nume Cora, deci nu e chiar atat de rar).

Am citit si eu Freakonomics, dar acolo zicea ca cei din paturile de mai jos aleg ceea ce cred ei ca-s nume sofisticate, adica nu Victoria, ci Vicktorriah.

Tot acolo era povestea a doi frati, Winner si Loser. Winner ajunsese un bativ vagabond, iar Loser se recomanda Lou si era un om la casa lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui kasha_ro

si eu observ ca multi parinti aleg sa isi boteze copii cu nume de pet-uri.am auzit niste idei de nume de iti sta capu' si greu le poti retine si reproduce.am in cercul meu de priet
eni o tipa care are un baietel pe nume Aris si o alta prietena cu un catzel care poarta numele Aris.mai cunosc pe cineva care vrea sa ii puna fetitzei cand se va naste numeleAlma si un prieten care avea o catzea pe nume Alma.dupa mine numele astea li se poatriveau perfect catzeilor.am cicit un articol legat de alegerea numelor pt copii in care un studiu facut de americani spunea ca majoritatea parintilor cu IQ scazut si conditie sociala precara tind sa aleaga nume sofisticate si mai putin comune copiilor sai,in ideea de a le schimba destinul.insa nu se gandesc spca din contra le pot creea un handicap in viata.saracii copii!bine ca au posibiliatatea sa isi schimbe numele cand devin majori.Ei, nume de pet-uri...Si eu stiu un baietel Aris, mi se pare un nume cu sonoritate frumoasa. In schimb la locul de joaca am auzit niste bunici strigandu-si nepoteii, una:"Ruben" (era sa pufnesc in ras) si una "Anhelo"(probabil scris "Angelo"). Chestie de gusturi, mie Aris nu-mi provoaca ilaritate, dar ultimele doua..hihi.
Alma mi se pare un nume simplu si frumos. Da, si eu cand ezitam daca sa-mi iau caine mascul sau femela ma gandeam ca pe femela as numi-o Alma..dar tocmai fiindca mi se parea un nume frumos si iesit din comun (acum 15 ani:))
Pe cainele meu l-a chemat Manu si majoritatea copiilor numiti Emanuel sau Emanuela sunt alintati "Manu"...ar trebui sa se simta prost ca e "nume de caine"?:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
la locul de joaca am auzit niste bunici strigandu-si nepoteii, una:"Ruben" (era sa pufnesc in ras) si una "Anhelo"(probabil scris "Angelo"). Chestie de gusturi, mie Aris nu-mi provoaca ilaritate, dar ultimele doua..hihi.


nu-s evreica, da' nici la telenovele nu ma uit, asa ca-mi scapa motivul ilaritatii la auzul unui nume evreiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Daaaa, cel mai frumos nume de baiat: Sentiment Brusli :-)))

Alessia mi se pare exagerat de folosit si foarte parlate italiano. Ca si numele de inspiratie capsuneasca aka spaniola. Desi stiu o fetita pe nume Gloria si chiar suna bine si in romaneste.

Eu am baiat si il cheama Matei, dar fiind nascut in Olanda e Mathias in acte. Intotdeauna mi-a placut numele si asa a ramas pana la capat.

Acum, la bb 2, daca e baiat am o problema: nu m-am gandit. Daca e fata imi place foarte mult Briana, dar evident rimeaza cu Rihanna, deci ma mai gandesc. Emilia e frumos, Lucia suna bine, Astrid sau Patricia dintre numele mai putin folosite. Am auzit de curand Ofelia si chiar avea ceva Shakespearian domnisoara in cauza. Me Like !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mda, sunt mama unei domnisoare pe nume Alma si sunt mandra de alegerea facuta pentru ca e un nume latin. Tocmai ca mi-a placut cum suna si pentru semnificatia lui (suflet), am ales numele acesta pentru primul meu copil. Numele complet al Almei e Alma Bianca Aimee (suflet pur si iubit). Numai in Romania mai exista persoane care isi numesc si animalele cu numele acesta si, culmea culmilor, exista persoane suficient de destepte (ca sa ma exprim soft) care sa creada ca acesta ar fi nume de animal. Persoana care a scris mai sus ca ar fi nume de pet, ar trebui sa invete sa stiudieze mai bine provenienta numelor inainte sa dea cu bata-n balta.
Uitandu-ma la Alma mea acum, nu cred ca as fi putut face o alegere mai buna, dat fiind faptul ca e un copil extrem de bun si sensbil.

Nume care imi plac mult acum sunt Mara, Patrick, Eduard, Antonia si Medeea. Dintre numele acestea voi alege pentru gemenii mei.

Daniela Veuger 10+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:influenteaza dar nu mereu in favoarea beneficiarilor...

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/brusli-si-cichicean-batuti-cu-lopata-intr-o-benzinarie-din-bucuresti-16204.html

Mergi la inceput