Rugaciune ortodoxa pt. a dobandi prunci (31)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happymum spune:




asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
amintirea cea mai draga mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jujuka spune:

. Īn timpul celor patruzeci de zile, cuplurile care nu au #351;i ī#351;i doresc copii trebuie s#259; #355;in#259; post īn zilele de mar#355;i, miercuri, sāmb#259;t#259; #351;i duminic#259;, cu māncare f#259;r#259; ulei, pe#351;te, carne, ou#259; ori produse lactate, dar cu pu#355;in vin. Este de asemenea esen#355;ial#259; #351;i prioritar#259; abstinen#355;a sexual#259; pe toat#259; aceast#259; perioad#259;. Cuplul trebuie de asemenea s#259; se spovedeasc#259; #351;i s#259; primeasc#259; Sf. Īmp#259;rt#259;#351;anie cāt mai frecvent cu binecuvāntarea preotului care-i īndrum#259;.

deci dupa cum reiese aici eu inteleg abstinenta sexuala 40 de zile,post in zilele de marti miercuri sambata si duminica,spovedanie,impartasanie
va rog sa imi spuneti voi ce intelegeti?sunt foarte confuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jujuka spune:

la toate fetele.Ma rog la Dumnezeu sa ne ajute pe toate sa ne implinim visul de a devenii mamica
eu pana acuma am tinut post de luni.canonul il incepem de marti iar in ziua de Pasti trebuie sa bem ceaiul.SA NE AJUTE DUMNEZEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

Cu intarziere va urez si eu o PRIMAVARA FRUMOASA SI POST USOR!

anadomnica, &
anaomaria, multa sanatate si ai grija de BB!
sanda, sanatate multa sotului tau!
housepocket, sanatate multa lui Matei, sa-i iasa analizele bune!
luca2008, sanatate multa si repeta Papul dar asa cum au zis fetele sa tii cont de perioada in care se recolteaza!
marijan, FELICITARI! Sarcina usoara si la termen!
gigelica20, nastere usoara si BB sanatos!
ainigriv, sanatate multa si printesei Maria!
mada23, pt. ghiocelul din burtik!
camy_pus,
anadomnica si proaspetele gravidute, pt. ca tot intrebati de dureri de burtik imi permit sa va dau si eu un sfat din nefericita mea experienta. Daca durerea (crampe/contractii) este dupa ce ati mers la baie pt. pishu (mai ales dimineata) este bine sa mergeti la dr. pt. ca poate fi infectie urinara care se trateaza dar trebuie depistata la timp.

Tuturor fetelor care ni s-au alaturat de curand le urez BUN VENIT si sa prinda repede bilete pt. trenuletul cu gravidute!








[blue]Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

Daca tot m-am pornit pe scris vreau sa va spun ca si eu am avut probleme cu sotul la capitolul post alimentar dar multumesc lui DD nu mai comenteaza preparatele mele. Nu aveam probleme miercurile si vinerile de peste an dar in posturile lungi faceam ce faceam si apareau discutii. Salvarea a fost cartea de bucate de post a d-nei preotese Garoafa Coman (v-o recomand cu caldura) pe care ca i-am dat-o, i-am zis sa-si aleaga el ce vrea ca eu ii gatesc si a descoperit ca fructele de mare sunt permise in post! Si uite asa, cu creveti si calamari trecem mai usor peste perioada de post. Mai greu este cu deplasarile ca mergand la restaurant chiar daca iti alegi salate si fructe de mare nimeni nu-ti garanteaza ca nu sunt preparate si cu produse animale dar nu avem ce face.
Sunt convinsa ca avand rabdare cu sotii nostri reusim sa ni-i alaturam in aceasta misiune nobila pe care o avem de indeplinit impreuna, aducerea pe lume a BB-ului mult dorit!

Inca o data va doresc post usor si fara ispite!






Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Doamne ajuta!

dragutelor.... sinaxarul de azi ....

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/martie/martie05.htm

Si pentru ca azi este pomenit Sf. MArcu Ascetul, va postez un link unde puteti gasi o parte din scrierile acestuia....

http://www.filocalia.ro/scrieri/4/Marcu_Ascetul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:


anadomnica- daca apreciezi ca ne este de folos, te rog sa pui si link-ul de mai jos pe prima pagina.... mie mi s-a parut interesant si folositor....poate acum ca este post ne vom face mai mult timp pentru a citi din Sfintii Parinti....multumesc mult...

http://www.filocalia.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna dimineata, fetelor cochetelor Si post usor! Si primavara frumoasa!
Ce dor mi-a fost de voi....
Am fost acasa, ca m-a durut burtica de la frig. Am fost la dr, am vazut iar bebelusul, avea 2.33 cm si era bine, misca. Mi-a dat alta data a nasterii, 1 octombrie. Incet-incet, ajunge scorpion, cum vreau eu
Am avut niste dureri groaznice, vreo 3 zile, si ziua si noaptea, ca la menstruatie, numai ca acum nu puteam lua decat no-spa si nu simteam nici o ameliorare. Am citit Acatistul Sf. Nectarie, m-am dat pe burtica cu ulei din candela parintelui Cleopa, am pus pe burtica niste pamant de la un sfant, pe care-l avea sotul, o batistuta de la Cuvioasa ... tot ce am gasit in casa si fusese atins de moastele vreunui sfant, am folosit. Si pana la urma m-au lasat durerile. Slava lui Dumnezeu pentru asta!
In legatura cu Canonul Sfantului Sava... noi l-am tinut in Postul Cracinului, exact asa cum scrie acolo, fara ulei 4 zile pe saptamana si cu post trupesc.
Ne-a fost de mare folos o tigaie anti-aderenta, pentru ca am putut sa inmoi un pic legumele in ea fara sa folosesc ulei. In general am mancat tocanite de legume. Practic am lasat un pic sa se rumeneasca morcovii, ceapa si alte zarzavaturi in tigaie, apoi am adaugat cartofi si apa si am fiert totul. Cu muraturi era chiar o mancare foarte buna. Si pilaf am facut, tot fara ulei, am fiert toate legumele impreuna si a iesit foarte bun. Si clatite, cu apa minerala, sare si zahar, coapte in tigaia anti-aderenta, fara ulei. Si am mai mancat si vreo 5 kg de masline impreuna cu sotul.
Mai incercati sa vedeti daca din mancarurile de post pe care le stiti nu sunt si unele la care ati putea sa nu folositi uleiul.Eu am mai dat si niste retete de post inainte de Craciun, daca puteti sa va inspirati si de acolo.
Iar despre ceaiul pe care trebuie sa-l faceti la urma.... noi am facut un ceai si l-am baut, iar ce-a ramas am pus la flori, inclusiv frunzele. Dar am facut ceai din toate frunzele, nu doar din ce-a taiat parintele.
Va pup si Felicitari!!! noilor viitoare mamici.

10+
Vine puisorul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Si inca ceva.... De luni seara pana astazi inclusiv se citeste la biserica Canonul Sf Andrei Criteanul. Nu stiu daca ati fost, dar este o slujba foarte frumoasa. Va recomand calduros, cine reuseste sa ajunga, azi e ultima zi. Veti iesi cu o stare speciala si veti simti ca intr-adevar a inceput postul.
Va pup inca o data si Doamne ajuta!

10+
Vine puisorul!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Theiuta, Jujuka: Aveti pm!
Stuart: Ma bucur sa vad ca mai treci pe aici! Fructele de mare probabil sunt permise in zilele cu dezlegare la peste, nu? SE gaseste pe undeva cartea despre care spui? Sa stii ac pana la urma nu am mai primit plicul de care vorbeam la sarbatori. Imi pare rau!
Cat despre canon, noi l-am inceput din prima zi a postului si ar trebui sa-l "finalizam" in duminica de Florii. Oare nu e pacat tocmai atunci? Offf, nu stiu daca am facut bine ca am inceput asa...
Dragele mele, daca mai vrea cineva snurulet, sa-mi spuna. Eu am mai multe pentru ca datorita muncii noastre ne-am relationat cu Staretul Manastirii Dervent si dupa ce a fost adus Braul Maicii Domnului in Constanta, ne-a adus mai multe si ne-a spus sa dam angajatilor si celor care nu au reusit sa ajunga la Sfantul Brau.
Doamne Ajuta!

Mergi la inceput