Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (71)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

salutare!
mi-a zis dr neonatolog cand l-am nascut pe razvi, ca explicatia ar fi faptul ca ii poti taia buricele la degete si atunci ramane semn pe amprenta...cumva copilul ramane insemnat si poate fi usor descoperit daca e hot (cica a lucrat multi ani la tara ca pediatru si de acolo stia cate ceva...ca mai povesteam, noaptea, cand eram la terapie intensiva si ea nu avea chiar asha de lucru)

blog in scutec,poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Ahh, in cazul acesta trebuie adusa o modificare:

Nu taia unghiile bebelusului cu foarfeca pana la 1 an ca isi rateaza meseria de hotz! Pina la un anisor, unghiile trebuie roase de mama!

Victoria, binecuvantata de Anna Sofia

Poze Anna Sofia Ma fac mare

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Dragi mamici, va invit sa cititi 80 de sfaturi si invataturi de la babe

pe mine ma termina astea cu deochiul....pur si simplu nu inteleg cum oameni cu scaun la cap pt care de altfel am tot respectul, pot sa puna botu' la asa ceva.

eu cred oin deochi pt ca sunt patita. nu stiu ce scrie acolo ca nu am apucat sa citesc, dar sotul meu la inceputurile noastre se uita la mine si mi se facea rau.
in trecea numai dupa ce vomam si dupa Tatal Nostru intensiv.

Babymom
, multumesc mult. Acum cu amandoi bolnavi nu mai putem face rotarixul saptamana viitoare... si apoi nu stiu daca mai merge, ca nu ne mai incadram la 2 rapeluri pana la max 24 saptamani .
Doamne ajuta.

Teo nu cred ca a avut rotavirus a fost vara... si destul de usor, fara deshidratare puternica, etc.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Klemmi, prin diversificare se ajunge ca la un moment dat copilul sa inlocuiasca de tot o masa prin ce ii dai tu de mancare (deci nu lapte matern sau formula).
Deci parerea mea este ca tu dandu-i o zi da una nu, productia ta de lapte nu se regleaza astfel incat tu sa 'produci' mai putin pentru ca el nu mai are nevoie, ci e data peste cap.Astfel incat tu produci mult laptic in continuare, el mananca si la san si asa nu stiu cum vei inlocui o masa numai cu mancare....Cred ca cel mai bine e sa dai progresiv mancare din ce in ce mai multa si san din ce in ce mai putin ca sa se regleze si la tine productia si sa nu mai doara....

Nu zic ca sunt atotstiutoare...mie asa mi se pare logic, asa ca ar fi bine daca ai mai primi si alte pareri.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Andy_galro ne putem uita impreuna, cum sa nu :)

Uite linkul de baietei:
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/cj41l017.pdf
Pe axa orizonatala ai lunile, pe cea verticala ai greutatea si mai sus lungimea.
In graficele de crestere e bine sa se mentina aceiasi curba de crestere (percentila) sau sa nu fie salturi extreme (de ex: de la percentila 5 la 95).

Deci Andrei s-a nascut micut cu 2400g -> pe percentila 5 (95% din copii au greutate mai mare), dar a fost si devreme am vazut ca in sapt 36
Luna1: 3.270kg -> percentila 5- si-a tinut curba
Luna2: 4.740kg -> percentila 25 - a inceput sa recupereze
Luna3: 5.650kg -> mentine tot percentila 25
Luna4: 6.200kg -> mentine tot percentila 25
Luna5: 6.650kg -> mentine tot percentila 25 - uau si ce crestere in lungime!!!!
Luna6: 7.000kg -> se situeaza intre percentila 10 si 25

Ai inceput cumva diversificarea intre luna 5 si 6? s-ar explica cresterea mai mica in greutate. Oricum vad ca are o evolutie cat se poate de normala fara fluctuatii.

mai observ ca la el a fost mai pronuntata cresterea in lungime. Acolo se afla de la 5 luni pe percentila 50, la medie.

Daca mai vrei sa iti explic ceva la grafice, spune-mi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Fetelor... chiar nu mai vreti nimic de la bimbomarket???
Ca suntem doar eu si Ramo si trebuie sa mai gasim totusi pe cineva ... ca ne omoara transportul

Babymoom rugaminte mare... plange Sorina in fiecare seara dupa ultima masa de zici ca e muscata ... urlete si tipete si lacrimi si n-o consoleaza nimic ... asta tine cam juma de ora, max 45 min... timp in care mai da basinute, mai eructeaza... S-o duc la dr? O fi ceva cu ea? In rest e f vesela, nu plange, nu da semne ca ar avea nimic...
I-am dat sab simplex ca am zis ca-s gaze, ceai de colici... dar nimic... Tasu a intrat in vrie ca are copilul ceva... vreo trauma ceva...

Goghosarul meu drag!!!
Mamica fericita de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela
Bazar pentru Mihaita!
Bazar pentru Sonia si Andrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Klemmi, prin diversificare se ajunge ca la un moment dat copilul sa inlocuiasca de tot o masa prin ce ii dai tu de mancare (deci nu lapte matern sau formula).
Deci parerea mea este ca tu dandu-i o zi da una nu, productia ta de lapte nu se regleaza astfel incat tu sa 'produci' mai putin pentru ca el nu mai are nevoie, ci e data peste cap.Astfel incat tu produci mult laptic in continuare, el mananca si la san si asa nu stiu cum vei inlocui o masa numai cu mancare....Cred ca cel mai bine e sa dai progresiv mancare din ce in ce mai multa si san din ce in ce mai putin ca sa se regleze si la tine productia si sa nu mai doara....

Nu zic ca sunt atotstiutoare...mie asa mi se pare logic, asa ca ar fi bine daca ai mai primi si alte pareri.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

ahaaaaa..... am inteles...

cred ca o s-o mai las pe tzitzi atunci, ca nu are nici 5 luni...

mami super fericita de AMALIA-ANDREEA......12.10.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

anamona multumesc mult de tot pentru raspuns ...intr-adevar la 5 luni am inceput diversificarea si atunci a stagnat 2 saptamani si apoi a inceput iar sa ia in greutate...si doctorita a zis ca este la mijloc, nici slab, nici gras, e vioi, manaca bine, se joaca, rade...mi-a mai zis si ca se vede pe el ca stim sa-l crestem si sa-l ingrim si eu ma multumesc.

de Andrei Petru(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru

You can learn many things from children. How much patience you have, for instance. Franklin P. Jones

Mergi la inceput

Evaf pupici lui Noah :))) si pe talpite :)

o precizare - e belle soeur :) dar imi e draga ca o surioara :)
Si ce shopping se face in Lille!!!!....stii ce ma da pe spate la francezii pe care i-am cunoscut? Ca desi nu au salarii fabuloase, nu stiu cum fac ca au o gramada de tzoale/incaltaminte de la super branduri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kllemi

MONI mi-ar face mare placere sa ne intalnim, sa iti vedem si noi burtik...

Ce tare e aia cu: nu face baie bebelusului in fiecare zi, ca slabeste.. eu nu prea cred in chestiile astea......nu in toate

Am si eu o intrebare la voi: cica noi am inceput diversificarea, dar nu in fiecare zi... (pai dac bubuie tzitzi de lapte ce pot sa fac??? sa ii dau alta mancare?) este vre-o problema in chestia asta???
Dealtfel daca ii dau altceva, nu face mofturi chiar mananca, se stramba un pic la inceput dar dupa aia ii trece..

mami super fericita de AMALIA-ANDREEA......12.10.2008

Fetita mea e cu doar 2 zile mai mare si alaptata exclusiv. Nu va vedea mancare decat peste vreo luna jumate. Parerea mea e ca ai putea sa nu-i mai nika, mai ales ca se stramba asa. Poate inca nu e interesata de gustrui noi.

N-as putea zice de Anda acelasi lucru, a supt din marul Ralucai cu o pofta... am sa urc si un filmulet ca sunt mortale fetitele. S-a intamplat f. repede: raluca zice: vrei si tu? si-i apropie marul de botic si Anda s-a repezit in el :)

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

andy_galro nu ai pt ce.
Asta e tot ce conteaza la un copil: sa aiba tonus bun - asta inseamna ca ii merge nemaipomenit.

Mergi la inceput