Copiii vostri mananca pui din comert ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hmm, in zona parintilor mei niciodata nu se vaccineaza pasarile...e musai sa fie vaccinate?

vaca si porcul stiu ca trebuie analizate dupa taiere dpdv sanitar-veterinar dar si pasarile?

sa ma agit un pic mai mult gogosel? :)) Asta cand vine vb de mine inseamna ca-s la un pas sa explodez :P Glumesc, da, sigur ca a lua o pasare musculoasa de la un om ce o creste in ograda sau pe maidan e mai sanatos decat a lua un pui flescait crescut pe banda rulanta cu n-spe suplimente...

Am o nelamurire de ordin tehnic insa....sotul meu nu taie pasari, nu stie cum se transeaza carnea, nu a jumulit o gaina in viata lui. Eu in schimb sunt maiastra... le oparesc, jumulesc, parjolesc si transez cu mare precizie, dar nu stiu cum sa le aduc in stadiul de a fi oparite :) Stau si la bloc. Nu-mi imaginez cum va arata bucataria mea daca aduc 5 gaini si 5 curcani sa zic asa, vii, si ma apuc sa-i chilaresc si oparesc. Ba-mi iamginez, ca-s buna la asta. Ma si vad cu o banderola pe frunte, cu satarul in mana, stropita de sange pe sort, plina de sudoare, intr-un nor aburind, inmiresmat de pene oparite si maruntaie incalzite :)) Rambo 4!

Hmm, las ca gasesc eu o solutie, asta sa fie cea mai mica problema a noastra....dau anunt ca angajez cu ora killer de animale in cel mai rau caz, sau poate vrea chiar omul de la care cumpar sa-mi ucida pasarile. Ideea e ca vreau sa le cumpar vii. Ca sa stiu ca le-am luat in buna stare de sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Dorsila,

vezi ca acum apar fetele de la protectia animalelor si-ti arunca cu rosii,mor de ras aici in fata pc-ului,ce mortala a fost descrierea cu banderola alba pe frunte!

Sophia 2ani 06.09.06
+35 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:



ma refeream la agitat un pic spre achizitionare. ca vad cate agiti sa gasesti o solutie mai buna decat "hormoni".

referitor la taiere....e o problema. eu le fac la tara. acasa le aduc intregi si le chilaresc pe bucatele. la fel si juma de vitel- in sac. dupa aia zici ca e carmangerie in bucataria la noi- care e de snitele, care e de friptane, de tocat, de ciorbitza, etc. pun pachetele cu scris pe ele - data si continut- si la fffffffrrrrriiiigggg cu ele. noi suntem f multumiti.

dar zic io ca merita. sunt buni la gust aia "flescaiti" insa facem doar rar, umpluti sau copane la cuptor. insa pushtiu' nu a pus gura in viata lui pe "din ala"!

nue nici cel de la tara bio, insa din doua rele alegi raul cel mai mic.parerea mea.
uite, spre ex, acum "am dat sfoara in tara" ca o sa cumpar fro 7 curcani (unul si pt nasi) ca sa avem de paste. si de la un curcan iei f multa carne. ma rog, pot fi si de sex feminin. nu le excludem.

la fel vom face si cu mielul si cu inca juma de vitel, ca sa nu luam vara, cand "se pune musca".


pupici !







mami & bubu, foarte specialul meu


NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

aaaa...eu congelez si laptele- fiert , racit si pus la sticle de 2 l. si scot la 2-3 zile una bucata. la fel si branza dulce(sau de lapte prins). cu telemeaua nu merge pt ca se farama la decongelare, insa o tin in zer.

lactate si oo iau numai de la o singura persoana. si nu m-a dezamagit deloc. stie cand vin, ce iau, cat iau si femeia se pregateste. bashca , vara ca iau si legume, in special rosii. tomna mere si pere.

cu ar zice romanu' -"ne descurcam, ne descurcam" !











mami & bubu, foarte specialul meu


NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

gogosel, curca am primit si eu si supa nu-mi iese de pe ea, iar carnea de pe pulpele lungi e plina de oase ciudate, zici ca e dinozaur, cantitatea de carne e intradevar imeeeeensa, numai de pe un piept scoti 15 snitzeloaie. altfel habar n-am cum s-o gatesc curca... o fierb si o fac pane, ca sa aiba gust, sau macin carnea de piept si fac chiftele, o bag in musaca, sos de spaghete...

oua si lapte de vaca iau de la cineva, asa ma aleg si cu iaurt de casa si cu smantana, branza dulce....

pfiuu, tot mai simplu ar fi sa ma fac cowgirl, sa am ranchu meu...cand o sa fiu mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarius spune:

De comert binenteles,daca primesc de la tara si ala e bun numai ca nu se poate manca carnea la cat e de tare.Cea de curcan ingerasul meu nu mananca nici carnea si nici supa,e drept ca am facut o data numai si i-am dat si nu a vrut dupa ce a gustato,as putea sa incerc din nou sa vad ca a trecut ceva vreme.In rest mananca smantana goala,de la tara binenteles,aduc de la cineva si chiar daca o tin o saptamana in frigider nu isi schimba gustul si se intareste ca untul,iar lapte nu prea mai vrea sa imi bea numai cateodata.Am incercat si eu cu laptele congelat si branza si parca dupa ce se decongelaeza sunt mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

pieptul de pui fie il toc si fac diverse , fie il bat de snitele si il las la macerat in frigider o zi.
intr-adevar, picioarele au oase mititele dar le aleg. eu fierb carnea pana se desprinde de pe os. pulpele sup sunt chiar bune. aripile sunt ok(fara piele...cahhhh !!!!)iar cea de vitel cam 70% este tocata. si nu este "grea" deoarece mancarea grea, tocatura, inseamna chiftele, sarmale cu toate alea calite, etc, prajit, calit in general. ori eu nu calesc nimic, nici ceapa, legume , carnea, deci este carnea tocata , in loc de fleica. oricum in gura "se toaca" , nu?
si din carne tocata faci'nspe mii de gateli.
aaa...poti face si ostropel fff gustos,, sau la fripturica sa adaugi sos tomat, usturoi..etc...












mami & bubu, foarte specialul meu


NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput