Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (84)
Raspunsuri - Pagina 19
gigelica20 spune:
Anca_Nicolae, super clare informatiile si de real ajutor.
Sper sa imi mai amintesc ce am citit aici
Intrebare: e vreuna dintre voi, cele care ati mai nascut pana acum macar un bebe, care sa fi avut in viata si o colica renala din aia puternica? Puteti sa imi spuneti daca sunt similare durerile???
Anca e posibil sa vomiti de durerea travaliului??? Ca eu la colicile renale vomam din 15 in 15 minute in primele ore de criza, pana cand ma mai lasa durerea.
Gigelica +35 Victor-Andrei
Galushca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_nicolae Eu spuneam despre epidurala ca e utila pt travaliul 2-5 prea lung.. INSA: despre travaliu NU poti sa stii cum il vei avea. Eu la primul copil am nascut exact ca la carte, unde scrie ca de la inceput [primul semn, la mine a fost rupt apa] pana la expulzia finala dureaza 8 ore. Din ele, de la dilatatie 2- pana la 5-6 am avut dureri maricele, nu cat sa tip, timp de 5 ore, dupa care de la dilatatie 6-10 au mai trecut doar 3 ore si gata!. In schimb, la al 2 lea copil, am stat cu dureri de la dilatatie 2 pana la 5-6 vreo 10 ore :(..., dar apoi, de la dilatatie 6 la 10 tot 3 ore au mai trecut si.. iar gata! Deci voiam sa subliniez ca durata de la 6-10 e cam aceeasi, in medie, si nu poate fi prea mare; in schimb, prima parte, 2-6, ASTA da, poate varia ff mult, si difera de la mama la mama, si de la nastere la nastere, chiar nu ai cum sa preconizezi. Eu zic, pt tine, sa ai la tine kitul, dar sa le spui medicilor ca, DACA nu sunt complicatii, la dilatatie 5-6 TU vei hotarai dc mai merita epidurala sau nu, in functie de cat te-ai chinuit pana atunci si stiind ca nu mai dureaza mai mult de 3-4 ore, vezi si cat de speriata esti sau poate calma, cat de obosita esti etc ... Adica ma gandeam pt tine sa gandesti ca ai epidurala pt backup, dc vezi si vezi ca nu mai rezisti de durere. Mai este un pont: INTRE contractii, CHIAR nu ai dureri! EEEi bine, bucatile alea de timp unele mame reusesc sa le foloseasca pt a se remonta psihic, gandind ca: "Uite, a mai trecut o contractie si iata cat de bine ma simt ACUM! Inca mai pot!". Dar, inca o data, nu e nici o problema dc totusi vei apela la epidurala, sa stii ca si eu, desi o sa nasc a 3-a oara [sper, natural, dc se intoarce bb] tot mi-e un pic tarsa, in plus, depinde de perioada de viata a corpului tau: uneori poti suporta mai bine o durere, alteori, la aceeasi durere nu mai poti... Cine stie, poate ma lasa si pe mine puterea, sau tensiunea, si ma trezesc cu vreo epidurala de urgenta... deci chiar nu ai cum sa preconizezi, dar poti spera! De asta zic eu sa nu iti trasezi singura in minte ca SIGUR nu pot naste fara epidurala, ci mai bine zici: o sa incerc, si dc nu voi mai rezista, stiu ca am epidurala de rezerva...:) Daca ai tu norocul sa nasti in jjuma de ora, cum v-am povestit eu depsre colega aceea de la Filantropia??? Trage si tu ceva sperante... Si inca un pont: respiratia [ma rog, unii ii pun numele Lamaze]. Eu am vazut cu ochii MEI ca, in timpul contractiei din travaliu [nu la expulzie], DACA tin cont de 2 chestii, mi se INJUMATATESTE durerea, si anume: 1. Tendinta oricarei persoane cand simte o durere este sa se abtina si sa stranag din buze, etc. De ex, puneti pe cineva sa va strabnga de incheietura mainii, din ce in ce mai tare, tendinta bva fi sa va abtineti sa va vaietati, si prin urmare, sa va TINETI RESPIRATIA. EEEEEI, ASTA e GRESIT: cu cat iti tii respiratuia, cu ata doare mai tare!!!!! 2. In loc sa va tineti respiratia, trebuie sa va PROPUNETI sa respirati gen hu-hu, cat mai des, CA SI CUM ati fi in pericol de asfixiere, si SINGURA voastra grija ar fi sa va procurati aer. Va spun, dc reusisi chestia cu respiratul, durerea se injumtateste clar. Eu am reusit, dar nu la toate contractiile, mai uitam, si ma trezeam ca imi tin respirtatia ca sa ma abtin de la vaietat de durere, si excat din cauza asta ma durea si mai tare, tot coprul statea contractat, nu doar uterul, ci si fundul, burta, parca si bratele... asa ca la urmatoarea contractie imi reaminteam sa nu cumva sa mai tin aerul in mine, ci sa il scot si sa-l iau cat mai des!!! In schimb, la expulzie, acolo singura grija [am mai scris despre asta] este sa va scremeti ca si cum ati fi constipate. In concluzie, ca am scris o gramada, nasterea inseamna doar 2 lucruri: la travaliul sa respiri, la expulzie sa te scremi :)) Ce simplu pare... ee, nu e chiar asa, dar, cum spunea un coleg la facultate, cand incepea sesiunea si toti intrau in agitatie: "eee, sesiunea e doar o chestiune de timp, astepti si trece!". Pup. |
Minunat postingul asta, 100% de acord. Mai ales partea cu respiratul e sfanta.
Ciresica5 spune:
Aris, esti mortalaaaaaaaaaaaaaa!!!
Radem noi, dar cand ma gandesc la ce ne asteapta...
Gigelica, uite la mama aici prjiturele asortate dupa pofta inimii...
37+ cu
Galushca spune:
Gigelica, nu am avut colica renala, dar am un prieten care a avut mai multe si stiu ca e o durere total incapacitanta.
Prin comparatie, travaliul e mai usor pentru ca durerea e progresiva: daca esti odihnita, concentrata si atenta la cum progreseaza travaliul (si respiri bine), durerea e suportabila fara "manifestari exterioare".
In plus, in timpul travaliului, corpul secreta si hormoni care reduc durerile. Gandeste-te ca travaliul e ceva natural, iar colica ceva patologic.
gigelica20 spune:
Ciresica, sunt delicioase, dar cu putin praf pe ele ( am lins monitorul), dar stii de care as vrea?
Pe vremuri se numea prajitura Carpati. Era triunghiulara,o foaie de blat-un strat de crema -o foaie de blat - un strat de crema...si tot asaSi pe deasupra ciocolata!!!
M-a sunat sotul acum sa imi spuna ca ...vine fff tarziu, dar ca incearca sa imi ia prajiturici. Dar la cofetaria din fata blocului nu are prajiturica de care v-am povestit...dar nu mai zic nimic. Prajitura sa fie!!!
aris26 spune:
anca - saru-mana bagat la cap
nu vreau sa ma intelegi gresit, nu imi e frica de nashtere nici de durere. pana la urma este o durere pe o perioada limitata de timp iar rezultatul absolut minunat. daca e nevoie nasc si fara epidurala dar daca exista ceva ce imi poate ushura un pic situatia nici prin cap nu imi trece sa refuz. macar sa nasc eu supersonic si sa nu apuc epidurala
37+
poze
AMR 20 de zile
gigelica20 spune:
Galushca, eu am avut atat de multe colici renale din alea crunte ca nici nu mai stiu cate au fost. Durata fiecarei colici a variat de la minim 3 ore pana la 12 ore, deci as putea sa spun ca sunt pregatita pentru...o nastere naturala.
Si eu care eram speriata!
Multumesc pentru vestea buna. Pot spune ca am antrenament.
chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 chatonel - merci mult dragutza de priceput am priceput...dar nu prea vreau sa accept. asa e peste tot in lumea asta sau doar la noi le place sa ne vada cu ne dezbracam de orice umbra de mandrie. ok inteleg imediat dupa interventie, dar dupa? ce nu ne pot ashtepta o secunda cat dureaza sa ne dam chilotii jos? 37+ poze AMR 20 de zile |
cu placere! cred ca asa e la ro, ca pe-aci sigur nu se exista, nici cu vata si nici fara kiloti... ba ai voe si cu pijama, in loc de camesa, daca asa preferi. Deh, in ro e inca (virgula) ca la uzina, controlu pe banda (banuiesc ca e pt rapiditate kestia).
Fille du Sud 36 cu Dragonbella
J- 23
Toulouse, la ville rose
ADA1974 spune:
Leeloo, ti-am trimis PM in legatura cu Caritas.
Din pacate eu intru mai rar pe net, din motiv de repaus la pat, asa ca te rog sa imi scrii pe PM, ca nu prea apuc sa mai citesc din urma!
Maria-K sa-ti traiasca fetita, e scumpica foc.
Pupici la toate.
ada 35+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 6 saptamani
anca_nicolae spune:
Gigelica,
hai ca stiu sa raspund si la capitolul: cum e durerea [ce dasteapta sunt azi :))].
Durere de colica renala am avut, nu extrem de mare, insa nu seamana cu durerea de nastere, pentru ca durerea de colica este ASCUTITA, cea de nastere este profunda si se aseamana fff bine cu durerea de intestine/burta cand esti deranjat [adica ai diaree] si simti ca acum-acum pleznesti si te scapi daca nu ajungi la baie! Dar pe urma, v-am zis, trece, si ai o perioada ff buna intre contractii.
Mult curaj si va doresc, in primul rand, medic in care sa aveti cu adevarat incredere ca va face ce e bine pt voi, sa nu stati stresate cu ideea: "Doamne, ce o urma? Si daca medicul nu a prevazut ceva, ce ma fac? ..."
Si inca o chestie: in timpul travaliului, sa NU EZITATI sa intrebati cat mai des detalii despre cum mai e dilatatia, ce mai urmeaza, ori pe medic, ori pe asistentele de pe acolo, chiar cu riscul sa nu va bage prea mult in seama, macar ne mai trece timpul formuland o intrebare, vorbind, decat sa tot masuraram cat de rau a durut contractia de mai inainte... Si inca ceva: cand aparent esti "lasat balta singura cu durerea", nu e chiar asa rau, pt ca asta inseamna ca travaliul decurge NORMAL, fara complicatii. Sigur, macar asa, la 20-30 min sa mai chemati pe cineva sa va mai vada, sa mai puneti o intrebare, e ok, dar in nici un caz sa nu intrati in panica dc ramaneti singure in salon pentru diverse perioade de timp.
Acu gata pt azi, chiar plec acasa.. ceva vesti despre pisigri? Si inca o fata mai era azi cu ceza, nu retin numele, parca Floric...
Pa.
31+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani