Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (84)
Raspunsuri - Pagina 17
Raaluca spune:
GIGELICA uite un link despre o nastere naturala cu epidurala la giulesti, cu dr.cezara bucur
http://andreea-rayan-badran.blogspot.com/2009/02/experienta-noastra-la-giulesti.html
36+
P.S. Poate ne intalnim pe acolo ...
La mine DPN e 29.03.2009 dar nu se stie niciodata ...
In orice caz, o sa-ti scriu despre experienta mea ...
Nikoleta20 spune:
leeloo inteleg ca inca nu te-ai decis unde sa nasti,vad ca in bucuresti,oricum...de ce nu iei in calcul si maternitatea Filantropia?nu mai e ce a fost odata,sa stii ca atat conditiile,cat si personalul sunt de nivel superior...la fel si sectia de neonatologie...eu zic ca daca ai timp sa faci o vizita si apoi sa iei o decizie...
in ceea ce priveste tampoanele,la cezariana nu cred ca sunt necesare cele de vata,allways ultra night cred k sunt ok,la nasterea vaginala cer de vata pt a se evita frecarea de epiziotomie...si pt a respira pielea si a vindeca rana,de aceea nu e indicat sa puneti tampon pe chilot,iar apoi pe cel de vata...lohiile nu sunt examinate decat in primele doua ore dupa nastere,cand nu folosim nici vata,nici absorbante,stam in donsoara' goala pe o carpita de bumbac si dupa doua ore vine dr si culege scarbosenia de a curs...acelea sunt analizate,nu cand te duci sa iti faca toaleta...vata sau tampon e ceva ce alegi pt confortul tau...moale sau tare...pe taietura...
Nikoleta 20 mamica deMario Andrei
A sosit minunea din viata noastra!!!
Site BB http://mario-andrei.go.ro/
olishka spune:
Am vazut poze cu Luana, care s-a facut mare. Ma bucur foarte mult pt ea. Este asa de frumusica
V-am zis ca am renuntat la crema Mustella, caci ma dadeam degeaba si ma dau mai nou cu ulei de masline. Zici ca sunt un pui abia scos de la rotisor .
Olga 32+ David
alina.n spune:
Olga sa stii ca si eu tot ulei de masline nerafinat am folosit .Intr-adevar e mai gras dar hidrateaza mult mai bine pielea.
Pana acum nu am nimic pe burtica, am doar pe unul dintre sani cateva firisoare dar au aparut cu mai mult timp in urma cand nu ma prea omoram eu cu cremuitul dupa dus. Sper insa ca pana la sfarsit sa se mentina starea de bine .
33+ cu Maria-Natalia
Vine barza!
aris26 spune:
niko - glumesti??? cum adica 2 zile nu folosesti nimic???si stai asa in propria balta??? nu pricep
37+
poze
AMR 20 de zile
anca_nicolae spune:
Kea, Sasha, multumesc pentru gandurile bune legate de povestea mea...
Vad ca se vb despre tampoane si spitale [rimeaza :)].
1. Legat de spitale, pt Leeloo mai ales: ideea Nicoletei cu Filantropuia este f ok: eu am nascut in 1997 si in 2000 la Filantropia, nu era renovat, era clar una din cele mai invechite maternitati, DAR cu medici dintre cei mai buni. Dc ar fi sa dau timpul inapoi, tot acolo as merge. Eu acum o sa nasc la CFR2 doar pt ca medicul meu [acelasi ca la primii 2 copii] naste la CFR2, doar de asta. Prin urmare, ia in calcul si varianta Filantropia, despre care ti-am dat noi info, eu mai vechi [vechi??? nuuuu, doar mai coapte :))] si Niko, muult mai noi :).
2. Legat de tampoane: cred ca pt ambele tipuri de nastere sunt necesare, e posibil la cezariene sa curga mai putin abundent, nu stiu insa sigur, stiu ca exista si drena, dar ideea cu aerisitul mi se pare de baza: optez pt tampoane facute din vata + compresa sterila deasupra, mari, asa cum bine a explicat Niko, nu trebuiesc lipite, decat daca de la primul alaptat va propuneti ceva sprint viteza pt slabit :).. hmm parca zicea cineva de trening :)).
3. Si legat de epidurala, cum spunea si Niko, se poate si fara, pt ca pana la dilatatie 5 dureri maricele TOT ai, inca 2-3 ore in plus minus nu mai conteaza asa mult. Eu cred ca epidurala este utola pt fetele care au travaliul prea lung.... si oboseala de la prea multe ore de travaliu poate amplifica chinul contractiilor si atunci, pt a pastra un pic de efort pe expulzie, e utila epidurala. Oricum, fetelor, retineti: DURATA travaliul este lunga sau scurta intre dilataie 2-5. Cand ati ajuns la dilatatie 5, trebuie sa fiti fericite, mai mult de 3-4 ore nu mai dureaza!!! Deci cred ca perioada de timp de la dilataie 2 la 5 ar trebui sa fie principalul criteriu pt montat epidurala sau nu... Greutatea lui bb nu este as aimportanta, CAPUL trebuie sa iasa, restul e muult mai simplu, ca e carnita in principiu :)), si cum capul are diametrul de 10, daca el trece prin col spre vagin, gata, va puteti considera 80% nascute!!!
Multa bafta la toate fetele!!!
31+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani
rivali spune:
Leeloo,eu nasc la Municipal. Am mai nascut si acum 2 ani tot acolo si am fost multumita. Tot acum 2 ani a nascut si cumnata mea la Caritas iar conditiile lasau de dorit (din ce zicea ea, eu nu am vazut).
In legatura cu tampoanele sau vata, chiar si la cezariana si fol tot vata pentru ca pe vata se vad mai bine lohiile, asistentele se utta la culoare . trebuie sa aiba anumita culoare si sa nu aiba nu stiu ce mirosuri. Asta a foste explicatia care mi-au dat-o acum 2 ani cand am nascut si le-am intrebat de ce nu ma lasa sa imi pun tampoane. In plus daca ai tampoane trebuie sa-ti pui sa chiloti si este destul de incomod sa te imbraci si se te dezbraci de ei de cate ori vin sa te controleze sai sa mergi la spalat. Cel putin la mine asa a fost.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 36+
Galushca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_nicolae Kea, Sasha, multumesc pentru gandurile bune legate de povestea mea... |
Anca, unde o pot citi? ca io-s cam ... azi mi-am dat seama ca nu am fost atenta ce vreme am avut pe 2 martie, cand a fost baba mea. M-am tampit cu totul...