Despre anestezia epidurala
Raspunsuri - Pagina 2
miha2008 spune:
Buna , eu am nascut acum 5 luni, fara peridurala, si tot asa vreau sa mai nasc si urmatorul copil, sunt dureri suportabile. Poate am avut un pic de noroc si tot travaliu a durat 1 ora jumate, dar in schimb in momentul expulziei dr mi-a facut o anestezie locala care a fost bine venita si fara urmari dupa ea. O recomndare: faceti multa miscare pe timpul sarcinii plimbari, innot si gimnastica de specialitate ajuta foarte mult. Va doresc nastere usoara
Madanic spune:
He, he eu eram viteaza inainte de nastere, natural fara epidurala. Dumnezeu sa-i dea sanatate moasei care a tinut cursul prenatal, mult bine mi-a facut cand mi-a zis sa tin deschisa optiunea pe planul nasterii. Ca o paranteza aici gravida face un plan al nasterii in scris unde specifica daca vrea anestezie, cand sa i se administreaza si o groaza de alte chestii de care nu iti arde cand nasti dar s-ar putea sa faci caz dupa.
Pai dupa primele 5 ore de travaliu facute acasa, in niste dureri de ziceam ca ma rup in doua, am mers la spital unde mi-au dat un verdict descurajator, dilatatie 1. M-au trimis acasa, nu interneaza decat de la 4 in sus. Mi-au oferit morfina si mi-au sugerat sa ma odihnesc. Am refuzat morfina (ajunge la bebe pentru ca e administrata intravenos), si am sperat ca voi putea sa ma odihnesc.
Nici o sansa, dupa inca 7 ore in care n-am dormit, n-am mancat si n-am baut am sunat la cabinetul doctorului si am fost chemata la consult. Dilatatie 4... Eram sfarsita. Doctorul a pus o singura intrebare: Epidurala? DAAAAAAAAAAA! Am fost transportata in salon si mi-au pus cateterul. A fost o usurare imediata, am dormit urmatoarele ore. Singura problema a fost ca nu m-am mai miscat din pat si nu am avut voie sa pap sau sa beau.
Asistenta monitoriza contractiile si se crucea, aveau durata 5-7 minute si intensitatea iesea din grafic. De fiecare data cand ea se mira eu ma felicitam pentru DA-ul hotarat spus anesteziei.
Travaliul meu a durat 36 de ore, din care 12 au fost fara anestezie, copilul a avut 4.100kg si am avut back labour (fetita era cu coloana pe coloana mea). In final nu am reusit sa nasc natural, pentru ca desi dilatatia a ajuns la maxim, in trei ore de impins copilul nu s-a miscat de loc. Capul nu trecea de pelvis.
Nu as fi reusit sa trec prin travaliu fara optiunea aceasta, asa ca oricat de curajoase ati fi pastrati-va optiunile deschise.
Ca o paranteza, chestia cu montatul epiduralei numai pana la 4cm dilatatie e un basm. Epidurala prinde imediat, si aici mi-au spus ca pot sa stau oricat de mult pana sa o cer. Normal ca nu o sa o ceri cand esti la expulzie dar totusi la 7-8 poti.
Epidurala prinde daca anestezistul este priceput.
Nu toate femeile au un travaliu scurt, si este foarte important si cata durere poti duce tu. Daca la cea mai mica durere te vaiti si te panichezi atunci poate ca e mai bine sa incerci anestezie, te poate tine lucida pe perioada travaliului.
Eu credeam ca pot face fata la travaliu, insa dupa primele 5 ore, cand am ajuns la spital si m-au intrebat numele nu am putut sa il spun. Il aratam cu degetul pe o foaie .
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
oanamada spune:
Dragele mele,
Am nascut cu epidurala si fara ...IN ACELASI TIMP!!! Adica mi s-a facut epidurala, dar nu a mai avut timp sa-si faca efectul pentru ca in 5 minute de la epidurala am ajuns de la dilatatie 5 la 10 si am nascut...epidurala nu si-a mai facut efectul, de simtit am simtit tot...dar sincer, mie mi s-a parut ingrozitor de dureros doar momentul expulziei...in rest a fost suportabil...chiar ok.
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."