INSEMINARE [34]

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Maria-Ileana cea ce ti-a facut dr tau mi se pare foarte brutal. Pai nu trebuia sa iti faca un control inainte sa vada daca totul e ok? Fiind dr tau ar fi trebuit sa stie tot dosarul. Ar fi trebuit sa vada la eco. Cum il cheama pe dr tau? Eu am facut IA la 2 ore de la Pregnyl. Nu la 38. Si totusi am ramas gravida. Referitor la foliculi, sigur erau sparti, la 38 ore, suta in mie. Trebuia sa iti dea o foaie in care sa mentioneze: intreg tratamentul, cu date calendaristice, rezultatul spermogramei (inainte si dupa preparare). Mie asa mi-au dat la Cezara.
Dar sa speram ca totul raul e spre bine. Multa bafta!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-ileana spune:

Dankutza, imi pare tare rau, nu stiu daca pot sa spun cum il cheama (nu vreau sa ii faca anti-reclama), pot doar sa spun ca lucreaza si la Medsana, e barbat si e celebru ...

Nu mi-au dat nimic scris cand am plecat de la clinica Genesys (pt ca aici mi-a facut inseminarea, doar monitorizarile s-au facut la Medsana), decat bonul de casa pe care scria 2100 ron. Adica, o groaza de bani...

Dar incerc sa raman optimista. Poate DD ma va ajuta, totusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-ileana spune:

Am uitat sa spun ca niciodata niciun doctor nu mi-a spus ca as avea colul sucit sau uter retrovers... nici la control palpat si nici la eco transvaginale. Si, vorha aceea, am fost la destui doctori pana acum. Nimeni nu mi-a zis asa ceva.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Maria- Ileana, nu e la fel peste tot.
Eu am facut inseminarea la 26 ore dupa Pregnyl, fara sa-mi faca eco inainte (doar control vizual din partea doctoritei care mi-a zis ca ovulatia incepuse) si nu mi-au dat nimic la mana despre spermograma sau altceva (mi-au zis doar verbal ca era super ok, lucru de altfel stiut de mine de la alta analiza).
Am plecat de la Giulesti exact cu tot atatea hartii cu cate venisem, in plus o chitanta de 200 lei.
Nu pot sa ma plang de nimic....a fost mai mult decat ok.
Singurul lucru care difera e suferinta. Eu nici n-am simtit inseminarea, n-a tras, n-a impins, a mers snur.
Deci, fiecare face cum a invatat.

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Atat e de mare burtica 24+
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Buna, hop si eu la prima inseminare. Dupa 2 ani de cazne cu clomifen, pregnyl, utrogestan, echografii, teste postcoitale, glere, profile hormonale si mai bune si mai rele, dar mai mult bune, am dat peste un doctor care pare sa stie ce face. Pe la noi prin Iasi nu e oferta de ginecologi asa atractiva. Ba celebri si nu au timp de tine, ba necunoscuti cu pretentii de savanti, ba o fac pe misteriosii si dau tratamente dupa ureche si cum le trece prin cap.
Doctorul asta nou mi-a izbit din prima tratament cu Puregon (aoleu ce m-a rupt la punga, ca nu credeam ca din prima luna ma trece pe stimulare), si acum ma pregatesc de inseminare. Toate bune si frumoase, mai putin partea financiara, ca nu eram pregatita sa vars 20 milioane asa din scurt (cu tot cu puregon, consultatii si ecografii), sper sa fie bine... si la voi la fel.

Din ceea ce mai stiu eu de la carte, cand foliculul atinge 18 mm, se face Pregnyl, apoi la 38 de ore se presupune ca are loc ovulatia. Fiecare doctor are algoritmul lui, bazat pe experienta proprie si consultatiile cu ceilalti din breasla. Oricum mai dureaza ceva timp si pana spermatozoizii strabat uterul in urcare spre trompe, unde se vor intalni cu ovulul. De aici si difera intervalele orare diferite la care se face inseminare si tb sa tinem cont ca totul e aproximativ, fiecare organism reactioneaza in maniera sa proprie, iar daca doctorii ar tine cont de asta, taaaaare bine ar fi.

Haideti ca m-am lungit, promit sa mai scriu, ca numai aici am gasit cu adevarat oameni care imi impartasesc gandurile.

Cu drag,
noi asteptand sa fim macar 3...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Eu daca mai citesc pe-aici nu ma mai duc la inseminare:((((((((((
Adica cum doare? Mi s-a spus ca nu doare ca e senzatia ca la pap test!!!
O my Goddddddd ce ma asteapta!
In alta ordine de idei..sant ziua 12..maine o sa fac un test de ovulatie..sa vedem daca zice ceva????!!!!
Maine merg iar la el...sa imi ia iar sange si eco...initial mi-a zis sa vin joi dar a zis ca nu mai vrea sa o piarda!!! So...cand ar trebui sa ovulez...ar fi ...duminica luni..mi-e ca o pierde iar!!
Off Dumnezeule ce bine ar fi sa fie ca nu mai vreau patch-uri si pastile:(((((((((
Va pup fetelor..va mai tin la curent!
Crisa

http://tt.lilypie.com/FanDm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Maria-Ileana, ma bag si eu ca musca in lapte. Mi-a povestit o prietena (care stia ce am patit eu pe la Medsana) despre mesajul tau si m-am gandit sa-ti scriu.
Imi pare rau ca s-au purtat atat de neprofesionist, ce voiam sa-ti spun este sa cauti alt medic spre binele tau. Din cauza monitorizarilor facute de un medic de la Medsana - ANCAR mai exact - in timpul fiv eu am ramas fara un ovar si am stat vreo 2 saptamani in spital din care mai mult de jumatate de timp la terapie intensiva. Am ramas si cu multe alte probleme, nu le mai detaliez.

Dupa ce ca nu le facem.reclamatii, nici numele sa nu le dam? Macar sa stie fetele in cunostinta de cauza unde se duc si la ce sa se astepte.

Acum nu-ti mai face ganduri negre, ce a fost a fost, eu iti doresc si sper sa vezi 2 liniute la test!!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Csana - ceva vesti?

Maria_Ileana - daca ai uterul retrovers e mai greu de ajuns si trebuie sa prinda cu o pensa de capul de col ca sa-l deschida (ca sa bage cateterul ala prin care impinge gigeii). Asa ca tot raul spre bine. Doare cateva secunde dar apoi totul revine la normal. Nu-ti mai fa atatea griji fata de cele 38 de ore scurse pana la inseminare, nu e batut in cuie, si nici eco nu e obligatoriu sa se faca. Mie o singura data mi-a facut eco, cand am cerut insistent, si mi-a spus ca se vede lichid in fundul de sac Douglas. Insa...nu a iesit nimic! Oricum, se poate deduce daca esti la ovulatie or ba dupa glera existenta (desi nu poate garanta nimeni ca-i momentul oportun).
Nici eu nu am primit nicio hartie cum c-am facut inseminare, ci un simplu bon pe care era inscrisa suma platita, iar in ce priveste gigeii... nicio informatie!
Asa ca, banuiesc ca-i cam la fel, peste tot. Nu-i asa ca-i vb de dr ANCAR???????
Haide sa ne imaginam ca se va prinde bebe, ca totul e in regula, nu-ti mai fa griji, acum totul ramane la cum vrea DD.

Crisa - sa stii ca in ce priveste 'durerea' de IA e fix la fel ca la Pap. E aceeasi tehnica: tb deschis colul ca sa se introduca cateterul, iar la Pap se recolteaza secretie. Asa ca, nu intre in panica, chiar n-ai niciun motiv. Mobilizeaza-te sa faci niste foliculi frumosi!

PSJ - si eu cred ca-i mai bine sa scriem numele dr care fie ne-au ajutat fie ne-au chinuit, pt ca cine are ochi sa citeasca, sa se poata orienta. Nu vad pt ce i-am menaja cand ei n-au nicio jena in a ne trata execrabil

Amir - esti dulce foc! Stiu cum se usureaza buzunarul cand tot cumperi medicamente, faci analize peste analize si platesti si procedurile. Dar facem totul cu un scop nobil,nu? Te astept cu noutati si cu burtica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csana spune:

bhcg < 0.100...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Cosicel draga, multumesc mult de urari, la fel si la toate fetele colege de suferinta.

Dintre fetele care au facut tratament cu Puregon, cate zile ati facut si cate luni? Efecte adverse apar?
Ca mie clomifenul (si progesteronul) mi-a dat vreo 10 kg in plus (si-asa nu aveam nevoie, sa fie din partea casei!!!). Plus ca in prima luna mi-a fost destul de rau, cu greata, ameteli.

Pentru a evita durerile ce pot apare la diverse proceduri, am sa va spun un mic secret. Inainte de HSG eu am luat supozitor antiinflamator (cu ketoprofen, diclofenac, indometacin sau ce va da farmacista), m-am mai indopat cu niste aulin si ibuporfen si nu m-a durut deloc.
Asa am de gand sa fac si inainte de inseminare (va fi pe 26 sau 27 martie), ca sa imi iau de o grija.

Gata, ca iar m-am intins.

Cu drag, tot io, va doresc spor.

Mergi la inceput