*LMA Ghiocei de Martie Aprilie 2006* (61)
Raspunsuri - Pagina 2
ANDREEA GEORGIANA spune:
Tania, sa stii ca iti recomand cu caldura gradinita Theei pt. Bia. Nici mie nu mi-ar placea sa-i faca cineva observatie piticei (desi uneori este constructiv, mai ales daca persoana care admonesteaza este una demna de a face corectii verbale/pertinente si profi) dar incerc (pe cat posibil!) sa nu dau astfel de ocazii si ii fac eu insami instructajul de rigoare.
Mihaser, voi mai pune si eu niste banuti pt. Andrei.
Se pare ca ii purtam noroc
Laura Ioana, am vazut pozele voastre, am vazut si tortul buclucas si am admirat-o pe d-ra Thea...de Neamt! Sper ca ai primit mesajul in care imi ceream scuze pt. ca am dormit o zi intreaga in loc sa ma intalnesc cu voi. Si sper ca ne-ai iertat! Era o sansa unica sa lenevim in pat fara copil si daca tot se oferisera bunicii sa o mai tina o zi am profitat si ne-am inchis telefoanele.
Adar, sar-na pt. mesajul de 1 martie. Va pupam si noi cu drag si vreau sa vad poze noi cu Maia mare si... cu mama ei cea slaba.
Noe, sper sa-i treaca Biei durerea de urechiuse pana saptamana viitoare. Noua ne punea bunica in ureche un catel de usturoi cat mai cad (ma rog, cat suportam!) si stiu ca ne trecea ca prin farmec durerea. Dar pe vremea aia treceau toate durerile cu leacuri babesti, acum au si astea (durerile/virusii etc) fitze si alte asteptari
Despre noi nici nu mai stiu ce ar trebui sa va spun (ca sa nu ma repet!). Suntem tot ocupati (dar asta nu este rau pe vremea si vremurile astea) si incercam sa facem fel de fel de jonglerii cu timpul mult prea scurt. Am inscris-o pe Thea la inot si incepem de saptamana viitoare (daca scapam de viermisori). Aaaa, deci avem si viermisori, am facut tratament, am scapat de limbrici, am ramas cu oxiurii si vom incepe de maine un nou atac impotriva lor. Culmea, la cat usturoi mananca, astia tot nu se sperie! Cica doar giardia reactioneaza la tratamente naturale. Ca tot vorbeam despre "emanciparea" cotropitorilor
Thea face in fiecare zi pozne noi, insa ramane la fel de dulce si, evident, nu prea te poti supara pe ea. Este extrem de curioasa, are nevoie de zeci de explicatii pentru fiecare fleac, discutam despre meserii, despre fapte bune vs fapte rele,despre iarba si flori despre...orice. Vrea sa se faca "mare si painte" (preot) sau "mare si zana buna". In orice caz, vrea sa se faca mare. Habar n-au ca va veni o vreme cand vor regreta copilaria...
Are nevoie in permanenta sa cante si sa i se cante, sa danseze, ii place sa probeze haine dar are cateva cu care nu vrea cu niciun chip sa se imbrace (parca si Andrei al Irinei avea asemnenea figuri).
Nu poate sa "se produca" decat pe scena (orice suprafata mai inalta, trepte sau un inaltator de la Ikea). Acum discutam doar despre inot si despre cum va creste ea frumos.Nu am reusit sa o imprietenim cu fructele&legumele dar avem un plan pe care il vom pune in aplicare de ziua ei si speram sa dea roade.
Mai sunt ghiocei care refuza fructe&legume si sunt foarte carnivori?
Eu nu mai pot face nicio treaba fara ca ea sa-si traga scaunul aproape si sa ma secondeze. Amesteca in oala cu mancare, "spala" vase,sterge praful, ce mai, e o gospodina desavarsita.
Banuiesc ca toate fetitele incep sa descopere asta, nu-i asa?
Ma rog, Thea nu se da in laturi nici de la a-l ajuta pe tati la diferite chestii tehnice. Noroc cu faptul ca...se da tati in laturi in general
Eu am descoperit ca am probleme cu glanda tiroida (banuiam asta de cativa ani buni!) si am inceput un tratament iar la sfarsitul lunii fac un nou set de analize si o ecografie. Mi-am mobilizat si jumatatea sa-si faca analize si sunt foarte hotarata sa ne ingrijim sanatatea asa cum trebuie. Mai trebuie sa-mi fac niste eco si sa ajung la obstetrician.
In fiecare zi mai gasesc un rid si un fir de par alb si ma apuca deprimarea. In timp ce Thea va fi la inot eu viu face fitness (este un club foarte fain, cu piscina, loc de joaca, sala de fitness pt. parinti etc). Vom putea sa o ducem la locul de joaca 2 ore iar noi sa facem sport sau masaj, aceasta fiind dealtfel singura solutie de a reusi sa facem miscare...in sfarsit. Fug spre casa acum. Poate maine pun si niste poze cu pisica. In mod cert am uita ceva...
Pup toata gasca!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
www.evenimento.ro
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
ciuf spune:
Multumim mult de deschiderea noului capitol. Eu am uitat parola din pacate.
La multi ani pentru Andrei de Doina, Andrei de Irina si Maria Rocsanei!
Dzeu sa va aiba in paza lui si sa aveti parte numai de bucurii si impliniri. Sa va faceti parintii mandri de voi si sa le aduceti numai zambete pe chipurile lor.
Laura Ioana, tu intrebai despre muzica. Alor mei le place foarte mult muzica frantuzeasca. Uite o sa pun niste linkuri, poate ceva-ceva va fi pe gustul tau:
www.youtube.com/watch?v=0pnuus1j8CM" target="_blank">En passant par la Lorraine
www.youtube.com/watch?v=PNUT8Bgt--E&feature=related" target="_blank">Aupres de ma blonde
www.youtube.com/watch?v=U1QVX517qN0&feature=related" target="_blank">Dors mon petie quinquin
www.youtube.com/watch?v=UvUzctkqAJ4&feature=related" target="_blank">A la peche aux moules
www.youtube.com/watch?v=qy0epQxZf4Q&feature=related" target="_blank">Do do l'enfant do
www.youtube.com/watch?v=JVJIrpgHAW8&feature=related" target="_blank">Savez-vous planter les choux
www.youtube.com/watch?v=ya8EZ5092RU&feature=related" target="_blank">Sur le pont d'Avignon
www.youtube.com/watch?v=dMBYuYqAivY&feature=related" target="_blank">Pirouette cacahučte
www.youtube.com/watch?v=tJKzQlKt-YA&feature=related" target="_blank">Alouette
www.youtube.com/watch?v=5wyKqvCg4gs&feature=related" target="_blank">FRERE JACQUES
www.youtube.com/watch?v=l2S_xmoR4p8&feature=related" target="_blank">Cadet Rouselle
www.youtube.com/watch?v=76bR2c3YRoA&feature=related" target="_blank">Une chanson douce
www.youtube.com/watch?v=52j6hv6EOe4&feature=related" target="_blank">Titou Le Lapinou - Le Coucou du Titou
www.youtube.com/watch?v=KJsjp7Yw1jE&feature=related" target="_blank">V'lŕ l'bon vent
www.youtube.com/watch?v=xVykGovTQKQ&feature=related" target="_blank">Biquette
www.youtube.com/watch?v=0PZhze4s-tc&feature=related" target="_blank">Gentil coquelicot
www.youtube.com/watch?v=BWicCd3u-xM" target="_blank">ILONA MITRECEY - ALLO ALLO
www.youtube.com/watch?v=BAUTHN0s1uU&feature=related" target="_blank">C'est Les Vacances -- Ilona Mitrecey
www.youtube.com/watch?v=EDsBZo5enzk&feature=related" target="_blank">Ilona Mitrecey - Chiquitas
www.youtube.com/watch?v=HuHv12mMu3E&feature=related" target="_blank">Charlotte aux fraises
www.youtube.com/watch?v=lq6MgKCgZ58&feature=related" target="_blank">ilona mitrecey- La vie est belle
www.youtube.com/watch?v=63UIfxs56VI" target="_blank">Alfabetul nazdravan
Mie melodiile astea frantuzesti (exceptand ultima) mi se par tare calde pentru copii. Eva imi tot cere sa ii pun CD-ul in masina.
Cu multe dintre melodiile postate mai sus am crescut. Sunt atasata de ele sentimental.
Noe, toata treaba cu otitele astea e sa se previna mucii sa o ia in sus catre canalele lui Eustache. Cu cat ii sufli mai bine nasul sau chiar cand tuseste sa o pui sa scuipe, cu atat sansele sunt mai mici sa se dezvolte infectii la ureche. Iti amintesti cand ziceam de Eva ca de fiecare data cand ii curgea un pic nasul (numai apa) stiam ca urma otita. Iar acum, canalele lor sunt atat de inguste si curbate ca cu greu se dreneaza infectia. Ce ii mai faceam Evei ii ridicam un pic planul patului unde punea capul. Deci capul sa ii fie mai ridicat decat corpul. Tocmai pentru a ingreuna scurgerea lichidului catre ueche, unde apucand sa intre sta bine merci si se dezvolta bacteria.
Evei ii dadeam Tylenol de fiecare data cand vedeam ca ii curge un pic nasul ca sa se usuce si sa nu curga catre ureche.
Nu stiu de ce i s-a spus Biei sa nu stea afara daca este soare. Ca, din contra, caldura ii face bine la ureche, mai ales de la soare. Imi amintesc ca Evuta acnd era mica dormea in carucior si o asezam in asa fel incat soarele sa ii bata in urechiusa bolnava.
Va doresc sanatate multa si sa vina caldura ca sa scapati de raceli.
Mai vroiam sa va scriu despre Luca dar deja imi lua o vesnicie sa scriu mesajul asta. Mai vin io.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Stefanna spune:
LA MULTI ANI, puiutzilor scumpi de MARIA , ANDREI SI ANDREI.Sa cresteti mari, sanatosi si sa va bucurati de tot binele din lume.
cameliada spune:
Salut fetelor,
LA MULTI ANI GHIOCEILOR CARE IN ACEASTA PERIOADA IMPLINESC 3 ANISORI!
Multumim din suflet pentru urarile de ziua lui Tudor!
am petrecut la cresa si http://www.flickr.com/photos/8925078@N06/page1/
aveti un link la pozele noastre.
A avut un tort cam "manelist"- tipa de la cofetarie a incurcat putin borcanele si ne-a dat tortul altcuiva pentru ca cel ornat cum am vrut eu l-au facut prea mic....
Am facut si acasa un mic party cu bunicii si cu prietenii cei mici ai lui Tudor.
A fost frumos dar obositor caci ne-am intins toata saptamana cu petrecerile. Tudor a fost foarte incantat ca i-am cantat "La Multi Ani!" toata saptamana si a avut musafiri.
Si noua ne-a crescut sufletul de bucurie ca ne-a crescut puiul si s-a facut baiat mare, "cu chilosi" dupa cum declara el insusi.
Inainte de ziua lui a fost iar racit, saracutul- tratament injectabil pentru ca ar fi avut plamanul stang afectat.
Oricum, parea recuperat foarte bine dupa tratament cand l-am dus la cresa, dar dupa trei zile a reinceput sa tuseasca.
Asa o tine si acum, cu toate ca de vreo trei saptamani am cumparat un aparat salin pe care il tinem in priza in fiecare noapte. Din pacate, de ieri suntem iar cu tratament antibiotic, desi starea lui e buna in rest.
Are o "prietena"- barza, care este pe rand "oglinda" lui sau a unor colegi de la cresa, si despre care ne povesteste foarte multe. Stie foooarte multe poezioare si cantecele de la cresa, e foarte afectuos cu noi si ne incanta cu foarte multe in fiecare zi.
Si fiindca veni vb de ce vor picii sa se faca- faraOana lui Catrinel a fost de nota 20!!!- Tudor vrea sa fie doctor. I-am cumparat o trusa medicala- cam roz dupa gusturile lui tati- si ne-a ascultat vreo saptamana inainte de a se plictisi!
Ma bucur mult pentru Delia si restul mamicilor de ghiocei care asteapta bb, felicitari si sarcina usoara la toate!
Mi-as dori si eu un bb, dar pntru ca sotul nu vrea si nu vrea....problema e inca in stand by.
Noe, pentru otita sunt foarte bune tratamentele homeopate- eu i-am dat lui Tudor dupa episodul otita in spetembrie, si de atunci nu a recidivat. Mergi cu ghiocica la un homeopat. Sunt foarte bune si stimularile cu laser, care se fac la cabinetele ORL.
alinaalex spune:
ANDREI de Doina_cel
MARIA de Nshiro
ANDREI de Irina!!!
sa cresteti mari, sanatosi si frumosi!
ANDREEA, ma bucur ca ai scris mai multe despre voi si despre Thea in special, ca ne-ati lipsit. Am citit ca o dai pe Thea la inot, o primeste la varsta asta, asa repede? ca si eu vreau sa-l inscriu pe Marc in vara la un curs de inot, dar am auzit ca la noi nu primeste copii decat de pe la 4 ani, numai daca sunt mai bine dezvoltati fizic, bine, pe asta am auzit-o de la prieteni, ca eu nu m-am interesat inca. E innebunit dupa apa, saptamanal il duce tati la un bazin acoperit in B. Felix. Eh, si nici acuma nu i-a trecut dorul de Turcia, din concediul din vara, ma innebuneste sa-l duc acolo, asa ca si anul asta vom face tot posibilul, cu toata criza financiara, sa mergem din nou in Turcia ca tare mult i-a placut (toata ziua era in apa), il apuca plnsul cand vede pozele...
ah, si as mai vrea sa-l inscriu la un curs de dans, ca e innebunit dupa muzica, la TV la noi in casa merg numai programele de muzica, ii stie pe toti cantaretii, formatiile, etc. Desene animate, pauza, nu se da in vant dupa ele.
Si daca tot povesteati despre ce vor sa se faca ai vostri ghiocei cand vor fi mari, sa vedeti al meu ce vrea, il citez : "domn parlamentar" , ceea ce n-ar fi rau, zic eu, ca la cat de incapatanat, independent si ambitios e (deh, berbec!) are sanse sa reuseasca
Asteptam si noi cu nerabdare petrecerea de 3 anisori, deocamdata avem cateva petreceri programate la alti copilasi de diverse varste (la noi luna martie e cea mai incarcata cu evenimente de genul asta), chiar aseara am fost la petrecerea fetitei nasilor. Am facut rezervare la un alt loc de joaca (ala de anul trecut, desi e super, nu mai e pe placul lui Marc, iar noi facem ce dicteaza printisorul ), respectiv la Oraselul Copiilor, unde vom avea si spatiu mult mai mare de jucat, alergat, zbenguit.
In rest, suntem toti sanatosi, din aprilie mergem la o gradi noua si-s tare curioasa cum va fi acomodarea.
MARI, ma bucur ca te-ai intors. N-am apucat sa vad inca pozele cu Teo, dar diseara sigur le vizionez (impreuna cu Marc). Multa sanatate iti doresc. Cat mai stai in concediu?
Cam atat, ca fug la treaba, mai am si niste cumparaturi de facut, masina dusa la spalatorie, Marc scos de la cresa si plimbat pe afara, etc, etc.
V-am pupat!
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
Delia21 spune:
Catrinel,am ras cu hohote si maica-mea la fel.e o haioasa OANA .Rudy ne incanta sufletele caci tot zice ca el e doctor si vine cu tetoscopul lui de jucarie sa ne consulte,...si noi i facem pe plac si suntem pacienti buni si obedienti,ne conformam rapid.
CAMI,vazui si eu pozele cu tortul si nu m-am dumirit de ce zici ca-i manelist.Nu-i bai.Il pup pe Tudor si i urez din suflet LA MULTI ANI,viata dulce si frumoasa si tu se te bucuri de el!!!si sa vina si o surioara sau un fratior,..peste cativa ani!!!Tare mult mi-au placut pozele de la gradi;sunt asa de fericiti micutii cand se simt ei in centrul atentiei si sarbatoriti de li se citeste fericirea de la o posta,parca radiazaRudy mi-a dat ieri un cap in gura,din joaca binenteles.....si mi-a rupt un dinte din fata,care nu ma durea si nici nu era cariat.Si mi-a picat si radacina in cateva minute,...cum de m-a lovit asa de puternic nu-mi dau seama,....ceasu rau ,ce sa zic.Asa ca arat ca mama padurii,nu suport sa ma vad in oglinda,...si cu frica mea de dentisti in general mi-e o ciuda de mor pentru ce-am patit.Binenteles ca nu voi sta asa caci in aprilie trebuie sa ajung la botezul unei bune prietene din NY,...si deci trebuie sa rezolv problema in timp util.Sa mai zic ca nu-mi vine sa deschid gura de jena ce-mi este de propria imagine?tot ieri iesiram la cumparaturi,nu am avut de ales,si in timp ce parcam masina....trece pe langa mine un tip la vreo 30+ de ani,superb,la costum si cravata si imi zambeste....gales.Ma bucur ca m-am putut controla si nu i-am zambit inapoi,...i-as fi dat cosmaruri cred ;vineri imi vin musafiri pentru cateva zile,...si eu o sa fiu cat se poate de "draguta' dar nu si zambitoare cum imi place mie de obicei sa fiu.inchei aci cu plangerea.
ANDREEA GEORGIANA spune:
Stefanna, tu cand ne-o arati pe puiuta ta??? Ce mai faceti, va apropiati sau nu de Ro?
Alinaalex, la clubul unde mergem vin parinti cu bblusi incepand cu 2 luni (pt. masaj) si 5,6 luni pt. inot. Abia astept sa incepem. Si Thea vrea in Turcia, aminteste de asta ori de cate ori vede un avin (care doar acolo poate ajunge ) sau imagini cu marea, parcuri de distractii acvatice etc. Si noi vom merge negresit.
Cameliada, nici eu nu m-am prins de ce este tortul...manelist.Ma rog, n-am vazut detalii...
Sa dea Domnul sa o tine-ti asa tot anul. Intr-un party!
Ciuf, sar-na pt. cantecele, sunt tare dragute. Le-am salvat si o astept pe Thea in vizita la birou sa se bucure un pic de noutati.
Delia Si pe mine ma "atinge" uneori Thea cu capul in gura dar, slava D-lui, pana acum nu s-a soldat cu efecte atat de grave.
Am pus poze foarte noi!
Pup!
ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
www.evenimento.ro
Oamenii se schimba.De obicei...in rau.
Irina71 spune:
Delia, ai grija ca in primul trimestru de sarcina nu ai voie sa faci radiografie dentara si nici anestezie ! Nu stiu cum o sa-ti puna dr. dintele fara anestezie ....
Ce ghinion, intai febra mare si apoi asta ! Andrei e maestru la .... suturi in burta, mi-a tras cateva de am zis ca mi-a spart matele, seara la culcare il apuca in mod special datul din picioare si atunci .... trebuie sa fugi cat mai repede de langa el.
Ia spune, cand te duci la eco ?
Camelia, vazut baiat mare si frumos Tudorel ! Si la noi tati tot asa, zice ca nu mai vrea alt bebe, ca nu avem servici, ca nu avem casa, ca uite vine criza, ca suntem prea batrani ...
Andreea, ce printesa e Theea ! Mi se pare asa ... melancolica, visatoare, cititoare si ganditoare. Inteleapta. Cu totul diferit de ceea ce am eu acasa : chiote de indieni, chitaiala permanenta, alergaturi prin toata casa in timp ce striga : Bang ! Bang ! Bang ! (cica impusca pe oamenii rai). Nu l-ai vedea cazut pe ganduri. Decat evident, atunci cand e la masa si are mancarea in gura. Eu : "Inghite, mai mami, ca ne apuca toamna". El nimic. Cazut in visare.
Am petrecut ieri in "familia mea de 3 persoane", vorba mariei-San. Am pus cateva poze pe webshots, am incercat sa pun si un filmulet dar merge (se incarca) foarte greu, imi da mereu eroare si am renuntat.
Deci poze de ieri aici : http://entertainment.webshots.com/album/570361622pOFkIq
Va pup !
Irina, mami de Andrei (03.03.2006)
www.dropshots.com/Irina71
www.flickr.com/photos/14891034@N08/sets/" target="_blank">Multe poze cu mine
Irina71 spune:
Tot eu sunt. Mereu uit sa zic :
Mari, am admirat-o pe Teodora, ce fumoasa e si ce par luuuung are !! Ai tuns-o vreodata scurt ?
Si am uitat sa va multumesc pentru urari, sunteti niste dragutze, niste scumpe si niste prietene de suflet (chiar daca ... virtuale) !
Rocsana, voi cum ati petrecut ?
Irina, mami de Andrei (03.03.2006)
www.dropshots.com/Irina71
www.flickr.com/photos/14891034@N08/sets/" target="_blank">Multe poze cu mine
mari78 spune:
Azi e urat afara, vom sta in casa sa ne jucam. Vreau sa vina primavara adevarata !
Diana, cum e Bia ? Pupici sa se faca bine repede, da ?
Andreea, am vazut pozele Theei impreuna cu Teodora . Stii ce-mi spunea aproape la fiecare poza (mai putin alea din bucatarie) :"uite mami, aici eu sunt" Deci si ei i se pare ca seamana cu Thea. Ce corp de atleta are ! Sa stii ca si Teo are parul des, tocmai din cauza asta nu am tuns-o si nu sunt nici probleme cu prinsul parului, sta dimineata sa-i faca tati codite (el o duce la gradi), cumparam de peste tot agrafe si tot felul de accesorii pentru prns parul. Nici nu vrea sa auda de tuns, insa probabil ca va trebui sa-l mai scurtam. Eu ma tem ca va pierde zulufii dupa tuns.... Revelionul l-am petrecut la vecini, ii cunosti ?Cred ca ne vedem curand, nu ?
Cameliada, foarte frumoase pozele cu Tudor, iar tortul mi s-a parut foarte ok, cred ca a fost si foarte gustos. Multa sanatate va dorim !
Alinaalex, sunt in concediu si saptamana asta pana la sfarsit, din 9 martie ma intorc la servici. Ma bucr ca am putut sa stau cu teodora o saptamana intreaga, o vad atat de putin cand merg la servici...Eu cred ca nu vor fi probleme cu acomodarea lui Marc la gradi cea noua, din contra, o sa-i placa foarte mult, din cate povestesti tu, e un copil foarte sociabil si foarte dezvoltat din toate punctele de vedere pentru varsta lui.
Delia, imi pare rau pentru ce s-a intamplat, dar in trimestrul 2 de sarcina vei putea repara dintele. Cand mergi la eco ? Sunt sanse sa fie gemeni ? Abia astept sa ne dai vestea ca e cel putin o fetita . Cand am vazut pozele cu Rudy , Teodora a intrebat : "cine e fetita asta?". Iti dai seama daca faci o fetita, ce printesa o sa fie !
Irina, pai asa sunt baietii : mai energici, mai puternici, mai razboinici . Sa stii ca si la noi tati crede ca e suficient un singu copil, el e singur la parinti. Insa cred ca il pot convinge sa-i facem o "sulioala" Teodorei. Asta isi doreste, nu fratior. Andrei e atat de mare si frumos, expresiv ! Ce inaltime are ? Tu ai facut tortul ? Arata delicios
Ma duc sa-i termin ciorbita Teodorei, pe urma mergem pana la magazin, as face ciocolata de casa. Nu am facut niciodata, trebuie sa-mi iasa
Rocsana, nu vii cu povesti si poze ?
Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://www.flickr.com/photos/10472485@N02/
Poze noi aici http://picasaweb.google.com/marianabatrinu/TeodoraBatrinu