dintii copiilor
am o fetita de 3 ani si are probleme cu dintisori ii are cariati datimi un sfat va rog multumesc
Raspunsuri
Tisina spune:
Daca ii are cariati, eu zic sa mergi la un stomatolog cu ea. Nu astepta, sa nu se agraveze. A, si ai grija ca nu scapa de carii la schimbarea dintilor, ci aceasta trece la dintii noi. Fuguta la medic si vedeti ce zice!
Succes!
lorellay spune:
In primul rand stomatologul, chiar daca e greu cu un copil asa mic.Si in al doilea rand..daca nu asta primul, gata cu dulciurile si spalat pe dinti ca la carte...
Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
adaca spune:
Darius are probleme cu dintii. Dintii de sus din fata nu ii mai are, pur sisimplu s-au tocit. Am fost cu el la stomatolog la Timisoara si mi-a spus ca daca nu il dor sa nu ii scoatem. In schimb i-a plombat 3 maselute.Si Caius are 2 plombe.
Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS(15.09.2005) si RARES(13.12.2007)www.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE
alexas spune:
Nasol cu cariile la copii noi nu avem inca carii si sper sa nici nu ne viziteze, eu de la vreo sase sapte luni nu mai stiu precis le-am dat zymaflour contra cariilor pe prospect scrie ca poti sa le dai si mai repede cateva luni sper sa fie de folos
mami de miruna si andrei
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexas Nasol cu cariile la copii noi nu avem inca carii si sper sa nici nu ne viziteze, eu de la vreo sase sapte luni nu mai stiu precis le-am dat zymaflour contra cariilor pe prospect scrie ca poti sa le dai si mai repede cateva luni sper sa fie de folos mami de miruna si andrei |
Ai grija cu Zymaflour, probabil s-a mai discutat pe forum. Neonatologul ne-a spus in spital ca efectele pe termen mediu (pt ca e destul de nou pe piata) pot fi dezastruoase pt toata osatura nu doar pt dinti...
Bucurie!
alexas spune:
Nu am stiut dar doctorita mea a zis ca pot sa le dau , o sa mai informez
mersi
mami de miruna si andrei
khrisu spune:
citat din mesajul lui alyna2000 am o fetita de 3 ani si are probleme cu dintisori ii are cariati datimi un sfat va rog multumesc alinus |
La vreo 3 luni dupa ce ii iesise incisivii din fata sus baietelului nostru, am observat ca incepuse sa i se macine smaltul la baza lor si avea si ceva depuneri albe. (doar cei 4 dinti de sus) si nici macar nu ii crescuse de tot. Medicul ne-a zis ca e distrofie dentara si ca e genetica, bla, bla ca precis or sa se toceasca , rupa, inflameze gingiile . Eram terminata psihic... de spalat pe dinti ne spalam dar fiind asa mic nu coopereaza si nu iesea mai nimic. Am inceput sa folosim periuta electrica care mi se pare ca e foarte eficienta. E suficient o secunda de periaj pe un dinte ca sa-si faca ca lumea treaba. De atunci distrofia s-a stopat..depunerile respective din pacate s-au facut maronii din albe cum erau la inceput dar dintele a continuat sa creasca insa partea crescuta e ok..alba. Si noua ni s-a recomandat zimafluor dar m-au speriat efectele adverse..din cate retin ionul de fluor intra in competitie cu cel de calciu si exista riscul ca flurul sa se depuna in structura oaselor.
Nu e recomandata periuta electrica copiilor atat de mici dar am preferat sa aleg raul cel mai mic... daca o fi nevoie de aparat dentar asta e..decat sa sufere mititelul din cauza abceselor dentare cariilor.
A trecut un an de cand folosim periuta electrica iar distrofia e in acelasi stadiu..nu a avansat deloc.
KHRISU mamik de baietel si fetita
alyna2000 spune:
am fost la dr si mia zis ca e pre mica si nu poate sai lucreze sa ma duc in tarile civilizate ca acolo ii face o aqnestezie si poate sai lucreze la toti dinti ca maselele de jos le are treminate nu stiu ce sa ma fac va multumesc pt raspunsuri. mamica de izabela
Mindy spune:
O saracuta.. oare cum or sta copiii asa de mici la stomatolog?
a mea tipa si fuge prin casa cand trebuie sa se spele pe dinti.
nu stiu ce pasta de dinti sa mai folosesc sa ii placa. sau ce periuta interesanta sa mai iau. e nasol de tot, si tipa ca vrea sa bea apa ca o deranjeaza asa de tare gustul de pasta de dinti.
deocamdata nu are carii dar sunt cu ochii pe ea. oricum spalatul pe dinti e un calvar pt ea.
theo_2004 spune:
citat din mesajul lui alyna2000 am fost la dr si mia zis ca e pre mica si nu poate sai lucreze sa ma duc in tarile civilizate ca acolo ii face o aqnestezie si poate sai lucreze la toti dinti ca maselele de jos le are treminate nu stiu ce sa ma fac va multumesc pt raspunsuri. mamica de izabela alinus |
nu atiu cum e la Brasov dar in Bucuresti exista un cabinet SPECIAL pt copii, cu atmosfera draguta si personal calificat pt a lucra cu copii, dar sigur este destul de scump.
In afara de asta mai sunt multi medici care accepta sa lucreze cu copii, au rabdare si reusesc sa-i convinga sa le faca anestezie si ce trebuie apoi. in mod sigur trebuie sa fie si in Brasov asemenea medici. mai cauta / intreaba. nu poti lasa asa situatia pt ca pot fi afectati si dintii definitivi.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"