Nu stiu daca am procedat corect

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora

In momentul asta am 25 de ani si ideea ca o sa mor la 65 de ani din cauza fumatului, in loc de 75, nu ma deranjeaza prea mult.

dar daca e 50 si nu 65 ? daca in utimii ani vei fi f bolnava ? cat esti dispusa sa dai la schimb contra tigarilor?

Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Si mama este fumatoare, fumeaza din liceu, a fumat si cand era gravida cu mine si fratele meu, daca ii spui sa se la se de fumat iti zice ca asta este viciul ei, placerea ei si nu se poate lasa, nici macar cand este racita sau se simte rau de la tigari nu se poate abtine. Si in ceea ce priveste un animal in casa, stiu ce inseamna- eu eu de peste 10 ani am o pisica- am avut initial 2 dar una am pierdut-o acum cativa ani si cand ma gandesc imi vine sa plang. Pana sa am animal in casa nu am inteles nici eu lucrul asta, chiar radeam, dar cand ai un animal in casa el devine ca un membru de familie, noi mergeam cu pisicile la veterinar cand se imbolnaveau, prima data lor le asiguram mancarea. Dupa ce am plecat eu de acasa si cu fratele meu, mama statea la munca de dimineata pana seara si pisica vazand-se singura a inceput sa slabeasca pe fond nervos pana la urma mama a trebuit sa o dea matusii mele ca este pensionata pe caz de boala si este in permanenta cineva acasa si a devenit prietena cea mai buna a unchiului meu. Da, se pot lua masuri asa cum a zis Ilinca dar nu poti sa-i impui unei persoane sa renunte la animalul lui de casa.

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca de viata lui nu-i pasa, nu are absolut nici un drept sa va strice sanatatea tie si copiilor.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Si barbatul meu fumeaza la greu (un cartus pe saptamana), dar noroc ca nu fumeaza in casa si nu consuma nici alcool decat foarte rar.
La fiecare salariu prima data se "aprovizioneaza" cu tigari pentru toata luna.
Chiar a zis bine pisigri, greu gasesti argumente sa convingi un fumator sa se lase. Prefera sa renunte la imbracaminte, concediu si altele.. pentru tigari.
Adria24, nu stiu ce sa te sfatuiesc... cu constrangeri nu cred ca obtii nimic... citisem la un moment dat intr-un ziar un articol cu un medic de la pneumo.. spunea ca o varianta ar fi ca persoana in cauza sa-si cumpere ceva ce isi doreste de mult, in rate - iar rata lunara sa fie cam cat valoarea tigarilor in luna respectiva.
Nu stiu daca la sotz ar "tine" asa ceva

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu pentru femeile insarcinate care fumeaza nu am niciun fel de empatie, imi repugna total, stiu ca sunt si pe forum din acestea "carora le e greeeu sa se laseeee...dar au rarit...dar incearcaaaa" si s-ar putea simti jignite, dar din partea mea sa se simta, is niste inconstiente egoiste si nesimtzite, daca la atata nu pot renuntza pentru copilul lor...Asta mi se pare cu adevarat grav, sa nu vrei sa renunti la fumat, insarcinata fiind, nu sa nu vrei sa renunti la un animal!

33Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Eu pentru femeile insarcinate care fumeaza nu am niciun fel de empatie, imi repugna total, stiu ca sunt si pe forum din acestea "carora le e greeeu sa se laseeee...dar au rarit...dar incearcaaaa" si s-ar putea simti jignite, dar din partea mea sa se simta, is niste inconstiente egoiste si nesimtzite, daca la atata nu pot renuntza pentru copilul lor...Asta mi se pare cu adevarat grav, sa nu vrei sa renunti la fumat, insarcinata fiind, nu sa nu vrei sa renunti la un animal!

33Sophia

pai in alt mesaj o faceai in fel si chip pe fata ce vroia sa-si protejeze sarcina de microbi si par de la ciine, aici "ataci" alte fete

hellloo, nici un moderator pe aici?????? cum ramine cu "nu atacati persoane, etc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Oh da, fumatul e un drog, ca am fost si eu dependenta de el...stiu ce greu este sa te lasi.

Insa au aparut acum medicamente care te fac sa te lasi de fumat. Nu-ti trebuie prea multa vointa, pentru ca ele actioneaza singure.
Tot ce trebuie sa faca fumatorul este sa se duca la un control in urma caruia sa i se prescrie medivcamentul respectiv.

De cand am reusit sa ma las de fumat asa, nu-i pot intelege nicicum pe fumatorii care nici macar nu vor sa incerce. Ok, nu poti sa te lasi pana la urma, dar macar stii ca ai incercat! Dar ai incercat? Mare tampenie chestia asta cu placerea...de fapt stiu, era placa mea favorita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

uite, de asta spuneam; mi se pare clar ca nu seamana a polemica civizata deloc.

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Roxutza, dupa cum rezulta din cele scrise de tine, tu ai o mentalitate "sanatoasa", de fata de la tzara (cainele "se chinuie" in apartament- normal, fericirea lui e cu un lantz greu la gat, care sa-i roada pielea, stii tu ce stii, bravo!; cainele "lasa par" in apartament- pana sa-l aduci pe cainele respectiv pe care "l-ai iubit" nu-ti imaginai una ca asta, ca animalele naparlesc?!). Propunerea mea: daca tot ai mentalitatea asta care presupune niste origini sanatoase, ideal ar fi sa te muti tu la tzara, la doar 30 km, pana nasti. In felul acesta n-o sa va inghesuiti toti in apartament si scapi si de contributia la imbunatatirile casei.

33Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Adria este firesc sa iti doresti ca sotul tau sa fie sanatos si cat mai mult timp alaturi de voi. Dar si mai mult trebuie sa te gandesti la sanatatea ta si a copilului.

Crede-ma, experienta de a avea grija de un bolnav de cancer pulmonar este ingrozitoare. Tatal meu a murit in chinuri, innecat cu propriile secretii. Faptul de a nu putea respira mi se pare chiar mai insuportabil decat durerile in sine desi metastazele osoase produc o suferinta greu de imaginat. Iar tatal meu a tarit, luni in sir conectat la un tub de oxigen, care oricum nu il ajuta. Iar in final nu a mai putut inghiti nici apa si a murit innecat cu propriile secretii. Este oribil.

Insa tatal meu nu a fumat niciodata in prezenta altor persoane si chiar se lasase de fumat cu cateva luni inainte de a fi diagnosticat cu cancer.

Cineva spunea ca vrea sa isi trimita sotul la radiografie. Eu as recomanda mai degraba tomografie in cazul unor simptome trenante. Eu ii faceam de cativa ani control (inclusiv radiografie) tatalui meu la fiecare sase luni dar cancerul lui nu fost diagnosticat decat in stadiul IV, inoperabil. Diagnosticul tardiv este, de asemenea, un alt fapt trist in legatura cu cancerul pulmonar,

Daca cineva a vazut cu proprii ochi un bolnav de cancer in stadiu terminal si tot nu reuseste sa renunte la fumat inseamna ca are nevoie de psihoterapie. Pentru ca ma gandesc ca are o tendinta auto distuctiva si poate chiar distructiva. Insa, cei mai multi, nu au avut parte de o asemenea situatie si se cred, nu stiu de ce, indestructibili.

Eu nu fac nici un fel de rabat de la chestia asta. Am un sot care nu fumeaza, nimeni din familie de fapt nu fumeaza si nu frecventez persoane, restaurante etc. unde trebuie sa stau in fum de tigara.

Eu cred ca fiecare are propriile alegeri si nu poti obliga un adult sa actioneze intr-un mod sau altul. Imi imaginez ca este dificil sa renunte la fumat, dat fiind ca actioneaza ca un drog, dar nu este imposibil. Insa nu cred ca sotul tau va renunta la fumat decat daca va dori asta. Dar si tu ai dreptul sa cantaresti si sa decizi pentru tine si copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Ce noroc ca nimeni nu mai tine cont de intrebarea pusa de autoarea topicului! Vad ca-i un sport national ca dupa 2/3 pagini de mesaje legate de tema sa apara discutii care nu au nici in clin nici in mineca cu subiectul si care sa fie mai mult sau mai putin amabile!

Revin la subiect: cu forta nu schimbi pe nimeni cel putin nu in bine!Cu tact, cu d5ragoste poate ai sanse, dar cu duritate sigur nu vei reusi. De multe ori un te rog este mai puternic decat 100 de amenintari.
Mult succes !

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput