Endoscopia

A facut-o cineva?
Cum este?
Vreau, nu vreau, trebuie neaparat intr-un fel sau altul sa o fac...
numai asa se vede daca problemele mele sunt pe fond de stress, sau e intr-adevar o cauza organica.
Totusi, am incercat in trecut de doua ori, odata prin nas, odata pe gura, nu reusesc sa ma controlez/calmez deloc, intru in panica, inima imi sare din piept, si in final, ma opresc.
Ceva sfaturi, trucuri?Cum Doamne iarta-ma sa fac sa pot inghiti furtunasul ala?
Buba e ca aici nu fac astia nici o anestezie, cu cateva minute inainte iti da totusi sa bei ceva, un lichid, probabil sa amorteasca gatul...vax albina, nu a amortit nimic
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Raspunsuri

XIO spune:
Da , am aflat ca in multe tari se face fara anestezie din pacate p. pacient.
Senzatia de greata dureaza pana ajunge furtunul in esofag , cand trece de omusor si de amigdale.
Dupa aceea , odata ce ai inghitit jena va fi minima.
Nu stiu de ce nu fac si anestezii , ca aici la spitalele la care nu se face anestezie tot se recurge la asta in cazul pacientilor hipersensibli.Iar la ceilalti se face anestezie , pacientul nu adoarme complet dar este ametit si nu mai stie nimic.
Intreaba daca nu au enterocapsula. Nu este la fel de edificatoare ca si endoscopul , dar e ok.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/

delsim spune:
La noi la procedurile astea ( endoscopie, bronhoscopie) se fac cu anestezie locala si eventual cu juma de sedativ cu o seara inainte sau in dimineata respectiva.
Nu stiu...gandeste-te ca e doar o senzatie neplacuta , de cateva zeci de secunde, gandeste-te ca trebuie sa o faci spre binele tau sa se elucideze problema, gandeste-te ca sunt doar 2-3 minute din viata ta care vor trece extrem de repede.
Poate ca totusi exista vreo posibilitate sa te anestezieze un pic...
Succes!

nikole spune:
Offff, fir-ar ea de treaba,am sa vad cum oi suporta interventia asta...
in orice caz , nu cred sa existe in asta lume , medici mai incuiati decat japonezii, asta imi da efectiv depresie!
Merg acusi la spital,ma apuca tremuratul numai cat ma gandesc!
Nu stiu in alte tari cum e, dar aici nu se da anestezie, nici daca te vad ca mori sub ochii lor(ma rog, usor exagerat).
Nu la nasteri(naturale), nu la intreruperi de sarcina(din auzite), nu la extractii dentare.
E groaznic, am ajuns sa asociez investigatia cu tortura!
In momentul asta as da orice sa fiu in tara
Multumesc ptr raspunsuri.
Allan Kardec

valentinag spune:
Si eu trebuie sa fac,tot aman pentru ca nu cred c-o sa reusesc,abia mi-au facut odata exudat
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Si eu trebuie sa fac,tot aman pentru ca nu cred c-o sa reusesc,abia mi-au facut odata exudat ![]() "La vita e bella" De mancare Dulciuri Din gradina mea |
M-am programat pentru sambata, din cate am inteles de la medicul internist, ar exista o posibilitate de a -mi administra un anestezic intravenos, ins trebuie discutat cu medicul care face endo, si banui ca trebuie....exagerat rau, ca astia nu fac asa usor anestezie, si nici nu se lasa impresioanati cu una cu doua...
daca as fi inregistrat pataniile de la ultima tentativa de a face endo, mi-ar face anestezicul gratis...
chiar si medicul azi, mi-a spus ca la tineri e mai greu de facut endo, ptr ca au reflexul de a varsa f puternic, si au fost cazuri cand , pacientul nereusind sa se relaxeze, fiind f incordat, efectiv nu intra furtunasul, parca corpul il respingea...nasol.
Atunci se fac anestezii, asa mi s-a explicat, dar dupa ce vede medicul ca nu se poate fara

Este esentiala, vitala...m-am ingrozit de ce mi-a insirat astazi medicul, asa ca...neaparat trebuie facuta.
Bafta multa Valentina, oricum in Ro te intelegi altfel cu un medic, sunt muuult mai omenosi decat astia de aici.
Va fi totul bine

Allan Kardec

nikole spune:
Am facut-o si pe asta!
Am avut mare noroc ca am dat de un medic tanar, f deschis la minte(primul intalnit) si ...spre dialog, astfel ca dupa e i-am povestit de pataniile de la ultima incercare de a face endo, mi-a facut anestezie in vena, si local am facut gargara cu o solutie, groaznica la gust, dar mi-a amortit absolut tot in gura, plus un spray ceva, cu cateva secunde sa inceapa.
Vreau sa va spun ca eram intre doua lumi, aproape adormita, nu am simtit absolut nimic, a fost nesperat de usor.
Mi-a gasit o gastrita, mi-a explicat tot ce face,a comentat tot ce vede, am dat de un medic super...
am scris in speranta ca le dau curaj celor care se pregatesc ptr o astfel de investigatie!
Cereti anestezic....
Allan Kardec

XIO spune:
Asa se face in Tm , nu se fac astfel de examene "pe viu" pt ca e disconfortul mare.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**

nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Asa se face in Tm , nu se fac astfel de examene "pe viu" pt ca e disconfortul mare. ![]() "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Aici se fac pe viu, cum zici tu,nu pricep in ruptul capului de ce un medic prefera sa vada omul ala ca se chinuie sa inghita un furtun de grosimea unui deget, cand ii poate administra chiar si ceva usor, cat sa se relaxeze bietul pacient, astfel dandu-i voie medicului sa lucreze in liniste, sa se poata concentra.
Soacra mea face anual doua endoscopii, este absolut terorizata, si de fiecare data nu a reusit sa stea nemiscata, dr, chiar ridicand vocea la ea, ca daca nu se linisteste nu poate sa vada bine.
Bine ca am descoperit un OM, de acum vom merge noi cu ea la medicul ce mi-a facut endoscopia.
Socru-meu de ex. nu are nici o treaba, i s-a facut endoscopia stand in sezut, nu am crezut ca se poate si asa.El nu se misca, nu zice nimic...
oameni si oameni, iar medicii ar trebui in primul rand sa inteleaga asta, ca suntem diferiti, si avem nevoi diferite.
Oricum sunt multumita ca am intalnit un medic super, il pomenesc zilnic

Allan Kardec

XIO spune:
Nikole, si eu am vazut aici endoscopii cu pacientul nesedat. La batrani era mai ok , dar in rest greu de tot .
Acum , la sputalul judetean am dat peste un dr de milioane care are grija sa ne spuna la fiecare curs ca de cate ori vrem sa-i facem ceva pacientului sa ne gandim noi ce m prefera sau sa ne gandim daca ar fi mama in locul lui , am alege acelasi lucru?
Bine , asa gandesc si eu , dar sunt multi doctori care cred ca nu s-au gandit in viata loc la chestia asta.
Din aceasta cauza el incearca sa evite interventiile chirurgicale atunci cand exista alte alternative, sa reduca disconfortul pacientului atunci cand se poate si sa dea un tratament adecvat , chiar daca este mai scump.
Bine ca ai trecut cu bine , sa nu mai fie nevoie de vreo endoscopie Si bine ca ai gasit un dr. de treaba.
***Fur is for petting**

mcm spune:
Unde "la noi" se face endoscopia cu anestezie? Eu am facut anul trecut in Bucuresti la spitalul "Sf. Maria" fara anestezie si fara nici un menajament din partea medicului. Acum citesc pe forum ca exista aceasta posibilitate. Nici medicul de familie nu a pomenit de asa ceva, din contra m-a amanat mult cu trimiterea din cauza procedurii "neplacute", dupa cum s-a exprimat.
Acum faptul e consumat, am rezistat vitejeste operatiunii si s-a descoperit problema, am primit tratament.