Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(16)
Raspunsuri - Pagina 9
Iulika29 spune:
Lutoniana, exact la fel gandesc si eu mai ales ca se pare ca si in Anglia si in Suedia e cam acelasi sistem...Ideea ca eu sunt fericita ca sunt aici si nu in Romania (ma defer la sistemul medical din romania) Si aceste conditii le avem la stat ..fara nici un banutz scos din buzunar....stiu stiu orice pt bebe as da si eu daca nu as avea norocul så må aflu in Suedia unde au un sistem bine pus la punct...
In fine nu vreau så dau sfaturi la cineva ca sa faca exact ca mine ca så nu se streseze så nu mearga la eco decat daca au probleme,,, dar vreau sa må intelegeti ca asa functioneaza aici si asta este..si apoi mai e si de la persoana la persoana..Nu va supårati pe mine da??!
Eu de aia nici nu scriu f des dar vå citesc zilnik...eu am prima eco pe 2 aprilie atunci poate voi afla si culoarea caruciorului..De abia stept
O seara frumoaså
Iulika,cea mai fericita
13+
| Citat: |
| citat din mesajul lui lutoniana Buna dimineata burtici. Tinem pumnii la burticile cu probleme sa se faca bine. In calitate de emigranta as vrea sa propun ca noi sa invatam de la fetele de acasa si poate vor avea si ele ceva de invatat de la noi. Nu are niciun rost sa ne contrazicem atata vreme cat ne-am adunat aici pentru ca suntem gravide si nastem in aceeasi perioada...si pentru a schimba sentimente, impresii, informatii, repete: DE A INVATA UNA DE LA CEALALTA (mai ales cele ca mine care se afla primul copilas). Vreau totusi sa precizez ca eu din fire nu sunt de acord cu luatul pastilelor pentru orice jena. Cand am mers la spital la ecografie, mi-au vazut ochii un numar impresionant de femei ...care mai de care mai "gravida". Spitalul este foarte mare in zona, universitar. Am avut programare la 10.45 si am intrat la 10.46. De ce nu poate nimeni recunoaste ca asa ceva nu se intampla in Romania in veci pururi. Trebuie apelat mereu la o cunostinta, la o ruda, la un sfat de la doctorul cel mai tare.....trebuie o ciocolata, un falfait din gene la asistenta....etc As dori sa sustin ce a spus Adriana ca actul medical in sine este calitativ superior celui de acasa. Nu au curaj sa miste gresit, nu au curaj sa scrie tensiunea cu o cifra gresita pentru ca platesc pe viata, cu casa, cu masina...cu contul din banca.....lucru care nu se intampla la noi. Aici sunt constienti ca au in maini vieti omenesti. Eu nu ii laud, ca au si ei problemele lor DAR .....de ce sa tinem partea unora sau altora cand de fapt ar trebui sa ne tinem partea NOUA ? Ahhhh....si am mai scris dar iar m-am aprins....nu inteleg de unde atata usurinta in a face tot noianul de analize, de a merge la clinici private, de a participa la consultatii aproape saptamanale (exagerez si eu acum) ....de unde acesti bani ? Ce fac fetele care au aceleasi sentimente pentru bebelusii lor DAR NU AU BANI ? Nu astept raspuns la aceasta intrebare, considerati-o retorica dar pe mine asta ma framanta cu adevarat si ma intristeaza...... Va doresc un sfarsit de saptamana relaxant si cu stare de bine ![]() PS - de fapt confuzia majora este ca se compara sistemul DE STAT de afara cu cel PRIVAT din Romania. |
angelli spune:
Buna dimineata,
Va citesc de mult dar nu am avut timp sa ma inreg.Va rog sa ma inscrieti si pe mine cu UM 03.01.2009 si DPN 10.10.2009 sau cam asa ceva!
Referitor la sarcina mai mica decat calcule, la prima sarcina pur si simplu eram gravi in cateva sapt si la eco nu se vedea nimic, m-a trimis sa fac HCG eram distrusa, acuma am un baietel atomic care avenit la 40 sapt plus/Am ovulatie tarzie, acum la adoua sarcina la fel, nu se vedea bebele dar dr ma stie deja si mi-a spus ca nu vor fi probleme dar iar ma intind cu burtica pana la revelion, deja se saturase lumea de mine, ma sunau sa intrebe de evenimet si eu le spuneam, nuuuu, tot asa 2 in 1 suntem.
Asa ca, relax!
unombun spune:
mai fetelor,citesc si ma minunez...fiecare dintre noi avem pe piele o multime de microorganisme si paraziti,plus virusi in organism si o rezistenta mai mare sau mai mica la virusi,microorganisme si paraziti. Cit traim pe Terra ii putem lua de oriunde,din autobuze,de pe acte,din aer,etc.Si habar nu avem ce purtatori sintem de toate cele...
In acelasi timp e bine sa fim echilibrati mental,totusi..
loradin spune:
La multi ani de martisor!!!! Sa fiti iubite si sa aveti parte de tot ce e mai frumos si mai bun in lume!
Nu am mai scris de ceva timp.Noutati nu am .Am aceleasi stari de greata care parca nu se mai termina si o burtica mare (parca sunt in 6 luni) Maine ma duc la un alt control.Toata lumea glumeste pe seama mea "Nu cumva sunt doi?". Eu sunt sigura ca nu ,desi privind la burta si la intensitatea starilor de greata ....mai ca incep sa am dubii.Am inteles insa ca la a doua sarcina burtica s-ar vedea ceva mai repede...
Imi pare nespus de rau de fetele a caror sarcina s-a oprit din evolutie.Sunt alaturi de ele ,chiar daca numai virtual si le doresc multa ,multa putere .
Va pup si va doresc sanatate si sarcini cat mai usoare!
gugushtiuc spune:
| citat din mesajul lui loradin La multi ani de martisor!!!! Sa fiti iubite si sa aveti parte de tot ce e mai frumos si mai bun in lume! Nu am mai scris de ceva timp.Noutati nu am .Am aceleasi stari de greata care parca nu se mai termina si o burtica mare (parca sunt in 6 luni) Maine ma duc la un alt control.Toata lumea glumeste pe seama mea "Nu cumva sunt doi?". Eu sunt sigura ca nu ,desi privind la burta si la intensitatea starilor de greata ....mai ca incep sa am dubii.Am inteles insa ca la a doua sarcina burtica s-ar vedea ceva mai repede... Imi pare nespus de rau de fetele a caror sarcina s-a oprit din evolutie.Sunt alaturi de ele ,chiar daca numai virtual si le doresc multa ,multa putere . Va pup si va doresc sanatate si sarcini cat mai usoare! INGERASUL MEU DRAG |
asa e, la a doua sarcina se vede burtica de pe la 3 luni sau chiar si mai repede.
NEATZA BURTICI!
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008
poze noi LUCA! Ce mare am crescut!
lutoniana spune:
| citat din mesajul lui MangaGirl oricum imi voi face o lista cu toate intrebarile astea legate de analize pentru moasa.sunt convinsa ca se ia si urina ca mi s-a spus. deci ceva, ceva tot au de gand sa faca :) MangaGirl :-) 9+ |
Cand a venit la mine acasa mi-a "plasat" un recipient si mi-a zis ca sa nu uit de urina toata sarcina !!! De cate ori merg la clinica, la control, la moasa (o data pe luna acum si dupa 25 de sapt de doua ori pe luna) trebuie sa duc pisu.
Si la ecografie mi-au cerut si eu nu aveam ca nu imi spusese nimeni ca trebuie sa-mi fac un medalion pe care sa-l port permanent la gat....
Deci stai linistita in privinta lui Pisu
lutoniana spune:
Va doresc sa primiti un brat de martisoare, cu toate ca pe cel mai frumos l-ati primit deja.... 
Un inceput de primvara fara temeri si intrebari ..plin de bucurie si fericire !!!!!
12+
kiki_cri spune:
Buna dimineata fetelor!!!Si a venit primavaraaaa!!!(sa speram ca si vremea va confirma venirea primaverii)
Mimika, cred ca gemenii mei nu sunt identici, adica i-am vazut la o anumita distanta unul de celalat (cu toate ca sunt fixati pe acelasi perete uterin), si doctorul zicea ca se vede ca au fiecare cordon ombilical(sau ma rog...incepe sa se formeze).
In rest eu ma simt destul de bine, incerc sa manac tot ce poftesc, dar fara sa mai fac excese.Rauul ma ia mai ales dupamasa si seara...
Va
si va doresc o primavara fericita
KIKI
9+
lutoniana spune:
Vroiam sa spun si eu ce stiu ...cu toate ca subiectul ma cam sperie putin.
Am avut o colega de munca, de birou, a carei fiica avea stafilococ auriu colectat cu dragoste de la maternitate. Il avea in gat pentru ca am vazut ca si asta conteaza. Copila era acum clasa a V-a si odata la cateva luni rabufnea ticalosul astfel: i se inrosea gatul, lua plase cu antibiotice, ii afecta corzile vocale si vorbea gajait....o durea, o ustura...tusea si o jena.
Dura cateva zile .....cam 4, timp in care colega mea, ca mama era in pragul disperarii.....si apoi ii trecea ca prin minune si se simtea copilul minunat.
Facuse zeci de teste si analize si zicea ceva de genul ca nu se poate inlatura...asta nu stiu zau cum vine....sa stii CE este, UNDE este, CE face .....si sa nu-i poti da in cap ?????!!!!! Vorba lui Dinescu..bine ca ne ocupam de pasapoarte biometrice
in loc sa ne preocupe probleme cu adevarat importante.
Repet: azi de martisor sa fiti cele mai fericite femei, fara greturi si fara stari de rau 
lutoniana spune:
| citat din mesajul lui kiki_cri Buna dimineata fetelor!!!Si a venit primavaraaaa!!!(sa speram ca si vremea va confirma venirea primaverii) Mimika, cred ca gemenii mei nu sunt identici, adica i-am vazut la o anumita distanta unul de celalat (cu toate ca sunt fixati pe acelasi perete uterin), si doctorul zicea ca se vede ca au fiecare cordon ombilical(sau ma rog...incepe sa se formeze). In rest eu ma simt destul de bine, incerc sa manac tot ce poftesc, dar fara sa mai fac excese.Rauul ma ia mai ales dupamasa si seara... Va si va doresc o primavara fericitaKIKI 9+ |
Oricum este o minune ....asa ca savureaz-o din plin !!!!
Te felict si sa se faca mari pana la 40 de sapt.....sa incapa amandoi si sa se inteleaga bine