Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(16)
Raspunsuri - Pagina 8
gugushtiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MangaGirl fetele care au trecut de 11 saptamani, este adevarat ca cele mai nasoale sunt 9-12? azi mi-a fost rau de dimineata. si imi vine sa ii spun lui bb ca nu ma mai joc. de obicei seara ma lasa in pace. nu sunt in stare sa fac nimik. m-a scos iubitul la o plimbare in aer curat, dar nimik. rau si rau orice as manca. nici biscuitii nu intra deloc :((( ce sa ma mai fac?????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MangaGirl :-) 9+ |
Daca te referi la greata, la mine cele mai nasoale au fost 12-14. Am inteles ca se intampla ca unele gravidutze sa aiba greturi mai accentuate in sapt astea din cauza furtunii de hormoni, pt ca intra placenta in functiune.
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008
poze noi LUCA! Ce mare am crescut!
monica_dicut spune:
Manga Girl, nu prea te pot ajuta ca eu n-am avut greturi aproape deloc. Dar ca sa te linistesc pot sa-ti spun ca se zice ca greata trece in momentul in care placenta isi intra in drepturi si preia functia de producere a hormonilor. Asta se intampla din cate zicea gugushtiuc parca aseara intre 2 si 14 saptamani. Deci nu mai ai foarte mult ![]()
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
11+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
mimika spune:
Am copiat mai jos cateva slide-uri dintr-un curs de microbiologie, daca eu n-am fost prea explicita.
I. Grupul piogenic - S. agalactiae
apartine grupului B Lancefield
habitat
organismul bovinelor – mastit#259;
organismul omului
membri ai florei normale din tractul genital
feminin (1-40% dintre femei)
posibil si portajul faringian (12%) sau
intestinal
I. Grupul piogenic - S. agalactiae
la nou-n#259;scuti
cauz#259; important#259; de
pneumonie
sepsis
meningit#259;
PATOGENIE. BOALA LA OM
Streptococcus agalactiae
Infectiile nou-n#259;scutului:
infectii precoce
în primele 5 zile de viat#259;
contaminarea: intrauterin sau în timpul travaliului de la mame
colonizate vaginal cu Streptococcus agalactiae.
implicate serotipurile Ia, Ib, II, III.
Copilul prezint#259; infectie pulmonar#259; grav#259;, septicemie de multe
ori cu evolutie grav#259; spre deces.
infectii tardive
începând cu prima s#259;pt#259;mân#259; dup#259; nastere pân#259; la vârsta de 3
luni
transmise de personalul de îngrijire sau de membrii familiei
Este implicat serotipul III si se manifest#259; ca meningit#259; purulent#259;.
PATOGENIE. BOALA LA OM
Streptococcus agalactiae
Infectiile adultului:
afectate persoane tarate (diabetici, vârstnici)
meningite,
endocardite,
infectii urinare.
În timpul nasterii, la femeia colonizat#259; vaginal cu
Streptococcus agalactiae:
endometrit#259; febril#259; cu diseminare sanguin#259; si localizare
secundar#259; endocardic#259; sau meningean#259;.
12+
Grasii mei iubiti
gugushtiuc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mimika Am copiat mai jos cateva slide-uri dintr-un curs de microbiologie, daca eu n-am fost prea explicita. I. Grupul piogenic - S. agalactiae apartine grupului B Lancefield habitat organismul bovinelor – mastit#259; organismul omului membri ai florei normale din tractul genital feminin (1-40% dintre femei) posibil si portajul faringian (12%) sau intestinal I. Grupul piogenic - S. agalactiae la nou-n#259;scuti cauz#259; important#259; de pneumonie sepsis meningit#259; PATOGENIE. BOALA LA OM Streptococcus agalactiae Infectiile nou-n#259;scutului: infectii precoce în primele 5 zile de viat#259; contaminarea: intrauterin sau în timpul travaliului de la mame colonizate vaginal cu Streptococcus agalactiae. implicate serotipurile Ia, Ib, II, III. Copilul prezint#259; infectie pulmonar#259; grav#259;, septicemie de multe ori cu evolutie grav#259; spre deces. infectii tardive începând cu prima s#259;pt#259;mân#259; dup#259; nastere pân#259; la vârsta de 3 luni transmise de personalul de îngrijire sau de membrii familiei Este implicat serotipul III si se manifest#259; ca meningit#259; purulent#259;. PATOGENIE. BOALA LA OM Streptococcus agalactiae Infectiile adultului: afectate persoane tarate (diabetici, vârstnici) meningite, endocardite, infectii urinare. În timpul nasterii, la femeia colonizat#259; vaginal cu Streptococcus agalactiae: endometrit#259; febril#259; cu diseminare sanguin#259; si localizare secundar#259; endocardic#259; sau meningean#259;. 12+Grasii mei iubiti |
Pai ce-om intelege noi din asta zau nu stiu
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
monica_dicut spune:
mimika, m-ai terminat la faza asta. Oricum nu inteleg nimic.
Important este ca sunt periculosi si trebuie descoperiti ![]()
Informatiile mele oricum sunt din auzite, asa ca eu nu auzisem de streptococ in gat. Da iete ca exista. Stiam de stafilococul ala auriu tot din cauza ca facuse o cunostinta. Slava Domnului nu m-am lovit de ele in gat pana acum. Doar la dansa m-au invadat atunci si d'aia stiu si stiti vorba aia cu " de ce ti-e frica nu scapi". Cum va spuneam citisem cazul NArcisei si pe net cu streptococul si m-am stresat sa mi-l dea sa-l fac, si pana la urma tot l-am luat da dupa nastere... mama lor. SA ne fereasca Dumnezeu pe toate si sa avem o odisee fara evenimente neplacute.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
11+
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
gugushtiuc spune:
Imi aduc aminte cum am mers eu la un laborator sa intreb daca ei fac analiza din secretiile vaginale si din rect pt depistarea streptococului iar o pe asistenta a busit-o rasul si mi-a spus ca asta se face dor din exudatul faringian
cam ce ziceti voi de treaba asta. Evul mediu nu alta!!!
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
mimika spune:
Stati linistite, ca de stafilococ nu scapati asa usor
Depinde si de stafilococ si de statusul imun, dar ei traiesc cu noi si noi cu ei in buna pace pana ii deranjam noi cu ceva. Cu o imunitate scazuta, in general si chiar cu antibiotice. Cu cat incercam sa scapam de ei, cu atat ei devin mai rezistenti la antibiotice, noua ne scade imunitatea de la atatea pastile si ei iar sunt fericiti si isi manifesta virulenta in toata splendoarea. Infectia stafilococica trebuie tratata DOAR daca deranjeaza cu ceva. Exista si notiunea de purtator sanatos. Adica il ai - si ce-i cu asta? Si stafilococul , fie el auriu sau nu (ca poate sa fie si coagulazo-negativ sau alb sau epidermidis)este doar o ruda a streptococului, indiferent de grupul lui (A, B, D, G...)sau alte caracteristici.
Mie cel mai rau mi-a fost de la greturi cam intre saptamanile 9-11.
Monica, putem lasa pe vineri. E bine asa?
12+
Grasii mei iubiti
mimika spune:
Eu aveam o frica, acum mi-a mai trecut ca nu prea am ce face si nici nu pot sa ma gandesc numai la asta... Cam stiu ce circula prin spitalele noastre dragi si mi-e groaza de gargaunii aia, ca nu-i vreau pe mine. Stiti care e diferenta in spitalele noastre fata de majoritatea din afara? La noi daca este o infectie de spital (nozocomiala) se ascunde totul, in cel mai bun caz incearca ei sa rezolve problema "pe sustache", ca daca se afla pe la aia mari curge cu demiteri. In primul rand trebuie sa fie constienti si aia mici si aia mari ca trebuie intai prevenite infectiile astea. La noi nu da nimeni 2 bani pe asta. Vorbim despre o igiena mai profunda decat aia " de ochii soacrei", care uneori lipseste si aia. Insa este inevitabil sa nu apara din cand in cand un focar de infectie. Ca sa le vada la timp trebuie sa monitorizeze acest aspect PERMANENT. La asta suntem f deficitari. Si cand se descopera...incep sa se tina bine de scaune, ca sa nu le ia altcineva locul. Si noi plecam acasa cu te miri ce. In strainatate e o politica stricta in acest sens. In general pacientilor li se face un screening (exsudate sigur, posibil si urina, nu stiu sigur) si daca la unul dintre ei este depistat un stafilococ rezistent la meticilina, de ex, este bagat in carantina, sau ceva asemanator, in orice caz, nu il lasa in comunitate, ca sa dea si celorlati pacienti, majoritatea imunodeprimati.
M-am intins...in fine, ati prins ideea. Insa nu prea avem ce face. Doar sa speram ca nu luam amintiri de prin spitale.
12+
Grasii mei iubiti
MangaGirl spune:
multumesc de incurajari...parca e un pik mai bine de vreo juma de ora.ciudat, gandul la mancaruri gatite ma face sa-mi fie si mai rau. si parca ma bicuiesc singura.
stafilococii sunt si ei enervanti. mama a facut unul in nas si il poarta cu mandrie de o gramada de ani si nici nu scapa de el.oricum imi voi face o lista cu toate intrebarile astea legate de analize pentru moasa.sunt convinsa ca se ia si urina ca mi s-a spus. deci ceva, ceva tot au de gand sa faca :)
noapte buna burtici!
MangaGirl :-)
9+
adriana_m spune:
MangaGirl imi pare rau ca nu te simti bine. Eu stiam ca pana prin sapt a 9-a ne trec greturile; asa citisem eu pe aici ca au mai patit fetele. Dar acum vad ca nu mai e asa. Si eu speram sa scap de ele cat mai repede. Mie imi mai trece cu suc de grefe+portocale (2portocale+1grefa). e ceva pe moment, dar tot e bine. Si cu apa minerala am vazut ca e mai bine.
Adriana
8+ si
Robert Cristian (08.26.2004)