Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(44)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yioanna_s spune:

maria: asa e,prea cumintele albinutele azi..eu fac papa si tot dau fuga la laptop sa vad ce se mai zice si nimik de o ora?!
inviorarea ca dormi dupa ce vii,mergi si u sa te mai mandresti cu Denis!
distractie placuta!

Yioanna 24+ Stefania Alexandra

http://bd.lilypie.com/EMiQp2.png
http://picasaweb.google.com/yioanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yioanna_s spune:

maria: sory,maria!vezi deja eu iti si botez BB!Darius vroiam sa scriu insa citeam adineauri printre noi si mi-a ramas in minte Denis!



Yioanna 24+ Stefania Alexandra

http://bd.lilypie.com/EMiQp2.png
http://picasaweb.google.com/yioanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_du spune:

Buna ziua albinute!
M-am uitat la albumele voastre. Sunteti foarte frumoase! Ioana, frumoase culoarea (naturala, eleganta) si tunsoarea si felicitari pentru achizitiile pentru bebelina Sara. Sunt asa de frumoase lucrusoarele de fetita!!!
yioanna, esti frumoasa foc! Iti sta bine cu burtica! Ai rezolvat problema cu pozele?
Felicitari mamicilor care au aflat ca sunt mandre "detinatoare" de bebei grasunei. Abia astept sa ajungem si noi la controlul din saptamana 32.
Intre timp, cred ca maimutica plutitoare are senzatia ca mami e de tabla, pentru ca da intr-o veselie din manute si picioruse. Ieri i-am ghicit "pe pipaite" un calcai Nu ma plang ca bebe este activ si ma loveste, pentru ca imi amintesc cat de mult asteptam si doream sa il simt prin noiembrie-decembrie. Ce vremuri......
Astazi am primit de la parintii mei un sterilizator electronic si o salteluta. Deja sunt indragostiti de nepotel.
Va pupam cu drag si week-end placut in continuare! Sa va odihniti!



Oana D.
Minunea lui mami si a lui tati
29+ cu Dan Alexandru

http://community.webshots.com/user/oana_du

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_du spune:

P.S. Intreba una dintre mamici (imi cer scuze ca nu mai retin numele) in capitolul trecut de Cord Blood Center. In cazul nostru, s-au miscat rapid. Luni am vorbit cu ei, iar joi am primit un pliant si contractele. Urmeaza sa la completam si sa le trimitem, cred eu saptamana viitoare si o sa va anunt cand primim kit-ul.


Oana D.
Minunea lui mami si a lui tati
29+ cu Dan Alexandru

http://community.webshots.com/user/oana_du

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_magda spune:

oana tui ai admirat albumele fetelor, in schimb tu n-ai mai pus nici o pozulica
astazi au terminat la camera lu bebe de dat cu glet. arata mult mai bine acum.
si fiindca totul a mers asa de bine si promite sa fie repejor la camera bebicului, am fost la cumparaturi si am luat parchet si pt camera noastra si pt cealalta camera. asa ca o sa ne apucam serios de treaba. dupa ce termin camera lu bebe, ma mut eu in ea si incep lucru la a noastra. cred ca pana nasc o sa termin
maria si eu merg la petrecere diseara. sa ai distractie placuta! si sa nu topai prea tare!

Vine bebica .... +30
Pana atunci gotobina nevoie mare
http://www.flickr.com/photos/magduta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Citat:
citat din mesajul lui yioanna_s

maria: asa e,prea cumintele albinutele azi..eu fac papa si tot dau fuga la laptop sa vad ce se mai zice si nimik de o ora?!
inviorarea ca dormi dupa ce vii,mergi si u sa te mai mandresti cu Denis!
distractie placuta!

Yioanna 24+ Stefania Alexandra

http://bd.lilypie.com/EMiQp2.png
http://picasaweb.google.com/yioanna


Multumesc!!
Ce ai gatit bun?
Eu am tras un "pui mic de somn"...
Nu-i nimic ca ai incurcat numele lui bebe...Darius...Denis..tot cu "D" incepe,dar trebuie sa ne trimiti un miel de Paste!!

27+ Darius Nicholas

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_bunica spune:

Oana_du...felicitari pt noile achizitii!!Vezi ca si Anda_Magda zice la fel ca mine..ne esti datoare cu poze cu tine!!
Anda_Magda..chiar ca va miscati repede!!Spor la amenajari in continuare..ca ati prins gustul!!Multumim...distractie placuta si voua!!Nu dantuim...ca aici nu se petrece cu muzica ca in tara..

27+ Darius Nicholas

Buburuza noastra
www.flickr.com/photos/24984384@N08/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraOana spune:

hallo fetele!!!

eu am intrat sa ma pling ca se pare ca am pierdut si ultimul neuron pe care il mai aveam...nu imi mai gasesc ochelarii de vedere !!!..si eu ii port incontinuu..deci chiar nu stiu unde i-am lasat aseara inainte sa ma pun in pat...nu-i gasesc niciunde ..azi a trebuit sa port lentilele de contact si ma dor ochiii de numai pot

28+

bebicul nostru

www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=3271029365&ownerId=174883471&albumId=275705303" target="_blank">burtica mea minuscula

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Buna seara de la noi, cu toate ca nu-i prea buna. Pitica mea e bolnavioara, aseara avea febra 39.6 . Ma rog, m-am plans pe forumul de mamici destul azi referitor la situatie .

Vroiam sa va spun ca saptamna trecuta am fost la un curs: "o familie - mai multe limbi", si pentru ca mamicicle m-au intrebat cum a fost si ce-am invatat de-acolo, mi s-a parut util sa copiez si-aici postarea respectiva, mai ales ca avem printre noi mamici care se pot regasi cu usurinta in cele ce-am sa povestesc

Asadar, cursul nu facea referire la copiii super - "babyEinstein", cei care la nici 2 ani de zile isi scriu numele si stiu alfabetul pe de rost (se pare ca fusese la TV un reportaj pe tema asta), ci se adresa mamicilor care erau casatorite cu cetateni straini sau traiau intr-o tara straina. (ca paranteza la reportajul TV, parerile erau impartie: psihologii spuneau ca invatatul copilului lucrurile astea la varsta asta nici nu-i dauneaza, dar nici nu-l ajuta pe viitor. Iar educatorii/profesorii se plangeau ca daca stiu asta de-acasa, nu mai sunt atenti in clasa).

Era de fapt o masa rotunda, cursul era tinut de o logopeda si o educatoare. S-a zis ca un copil are nevoie de reguli clare - cand si unde anume sa foloseaca o limba anume.
Se impartea "discutia" copilului - intre discutia in limba tatalui / a mamei, discutia intre soti, discutia din mediul in care traiau si chiar limba pe care o vorbeau parintii cu prietenii lor.
Ca exemplu: mama e romanca, tatal spaniol, parintii se inteleg intre ei in engleza si traiesc in Germania .
Cel mai bine e ca parintele sa vorbeasca cu copilul limba pe care o stie cel mai bine sau cea pe care o vorbeste cu cea mai multa placere (era vorba de parinti bilingvi, provenind din familii mixte). In exemplul de mai sus, cand era doar mama acasa cu copilul, vorbea cu el romana, tatal vorbea cu el spaniola, in casa vorbeau engleza (asadar copilul trebuia sa asimileze si engleza) si cand ieseau afara vorbeau germana.

In cazul meu - deci ambii parinti sunt romani, ar trebui sa vorbim cu ea in casa romana (oricum limba noastra germana nu e la un nivel satisfacator ), cand ies cu ea in parc sau la cumparaturi - sa incerc sa-i vorbesc germana, pentru ca oricum limba o aude si de la ceilalti de pe strada. Ar fi indicat sa frecventam cursuri si intalniri mama-copil in limba germana, sa avem in paralel carti cu poze si cu scris in romana si germana. Cartile trebuiesc alese pe teme (corpul uman, fructe, animale) si nu carti cu imagini sortte alfabetic (pentru ca anumite grupuri de cuvinte se pronunta altfel decat se scriu. Spre exemplu grupul 'ghe' - doar in romana se pronunta asa; in restul limbilor se scrie "ge" ). Indicate ar fi si cartile cu cantecele si CD-ul aferent cartii, unde eu ar trebui sa exersez cu ea cantecul (pe note si cuvinte) si apoi sa il auzim corect pe CD.

In cazul in care totusi vorbim cu ea doar romana (de, lipsa prietenilor nemti isi spune cuvantul - deci copilul nu prea are unde exersa limba) - am intrebat ce va face copilul in primele zile de gradinita, cand va auzi o limba total noua pt ea (bine, noua nu-i, ca o aude la radio si TV zilnic). Educatoarea mi-a dat un pont - sa invat copilul chestiile uzuale in germana, adica cum se spune la (cuvantul doar) lingura, la pantof, la pipi etc, fara sa fac propozitii sau sa folosesc prea multa gramatica. (Una dintre participante era nemtoaica, casatorita cu un francez, aveau un copil de 3 ani care nu formula propozitiile corect gramatical nici in germana nici in franceza).

S-a dezbatut si problema urmatoare: mama e romanca, tatal neamt, traiesc in Germania; mama ii vorbeste copilului romana, insa acesta REFUZA sa raspunda in romana. In astfel de cazuri e utila o vacanta in patria mamei, printre rudele mamei, unde copilul sa fie nevoit sa vorbeasca romana, ca altfel nu-l intelege nimeni (atentie cum pacalim copilul, ca daca el stie ca tu cunosti germana si spui ca nu-l intelegi doar ca sa il faci sa vb romana, l-ai pierdut ); sau sa petreaca mai mult timp cu prieteni (cu copii) romani.

Uitasem - unul din tatici (spaniol casatorit cu o tipa ce vorbea catalana) povestea ca mama e profa de engleza si franceza. Si tine mortis sa predea si copilului (2 ani jumate) limbile astea. E indicat la varsta asta?
Raspuns: atata vreme cat nu e limba materna a niciunuia din parinti, predarea unui limbi straine unui pui asa mic e total inutila. Deja are sarmanul atatea limbi cu care trebuie sa se acomodeze (spaniola, catalana, germana), si asta l-ar obosi si mai mult.
(Una din mamicile spaniole spunea ca fiu-sau ii spune sa taca atunci cand se apuca sa-i citeasca din carti in germana. De ce? Pentru ca nefiind limba materna, nu reuseste sa aiba accentul corect. Si pe saracul copil il zgaria la ureche limba stalcita cu care ii citea mama din carte )


Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07)
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yioanna_s spune:

oana_du: ms!da,am tot incercat pana am reusit.Si eu vb de centrele de prelevare,asa ca ieri am vb cu ei si azi deja mi-a si ajuns contractul iar pe miercuri ajunge kitul.ce promti sunt!
maria:hamm miel,abia astept sa pap drob,si friptura la cuptor..iti trimit de pasti,cum sa nu!
am facut tocanita de pui de casa cu piure de cartofi(asa de mult imi place piureul de cartofi,cu carnea nu ne prea intelegem)!
ai fost la verisoara?

laura:sorry pt u!


Yioanna 24+ Stefania Alexandra

http://bd.lilypie.com/EMiQp2.png
http://picasaweb.google.com/yioanna

Mergi la inceput