cultura de google, dialog wikipedia
Raspunsuri - Pagina 18
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adusca nimic nou sub soare. DC'ul seamana c-o telenovela, lipsesti un an dar nu pierzi nimic. conchita e iar calare (precum sfantul gheorghe) pe grumazul ateilor care sunt semidocti, wikipedosi si gugalisti, iar restul sunt MAME
e oarecum emotionant. fetele de pe DC Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece.... |
adusco, daca dupa un an de zile tot ce iti amintesti tu din dc sunt calaririle mele, apai chiar ca ai motive sa fii emotionata. carosabil placut in continuare.
StMihaela spune:
Citat: |
Dar pot sa va sugerez cum se face corectarea? De exemplu la pagina chimen nu s-a propus vreo corectare oficiala. Exista o pagina de discutii fata de articolul wiki. La chimen e goala... adica voi nu stiu unde ati trimis plangerea. Acum e corect ba chiar scrie de confuzie. |
Chiar ziceam mai sus ca la chimen, dupa ce le-am scris, au corectat, folosind chiar textul trimis de mine
AB spune:
Draga mea ... eu nu vad nici o urma de discutie pe tema acestui articol cu chimen-ul. De aceea am pus un exemplu de cum se face o raportare astfel incat sa se vada ca exista o suspiciune a cuiva. Chiar si daca nu ti-ar aproba-o sau pana nu o aproba... se vede ca-i o intrebare legata de corectitudine.
StMihaela spune:
citat din mesajul lui AB Draga mea ... eu nu vad nici o urma de discutie pe tema acestui articol cu chimen-ul. De aceea am pus un exemplu de cum se face o raportare astfel incat sa se vada ca exista o suspiciune a cuiva. Chiar si daca nu ti-ar aproba-o sau pana nu o aproba... se vede ca-i o intrebare legata de corectitudine. |
nu am inteles ce vrei...
Nu e nimic la pagina de discutii ... nu vad legatutra. Sunt autentificata ca membru, am trimis pagini de modificare la mai multe texte (asta am vazut ca s-a modificat, la altele nu am urmarit). Ce are scula (pagina de discutii) cu prefectura (corectarea unui text).
Ideea e ca DOAR pe wiki nu te poti baza, asa cum multe pagini de net care iti apar la cautarea Google sunt aberatii.
E nevoie de atata atentie cand iti bazezi cercetarea pe net ca uneori e de-a dreptul obositor.
E ca si cum te afli intr-o imensa biblioteca fara bibliotecar.
AB spune:
Scula e un eufemism pentru o vulgaritate in cazul in care nu stiai...
Si pagina de discutii este ca adnotarea pe margini..pagina wiki poate fi palimpsest, dar pagina de discutii tine contabilitatea stergerilor si propunerilor de stergeri, ridica semne de intrebare si cere corectari.
In fiecare enciclopedie sunt si puncte mai slabe sau care sunt corectate de o versiune ulterioara. Nu tiparitura face lucrul mai bun. Aici chiar avem mii de exemple. Iar bibliotecarii... in toata istoria mea de student sarac si cititor am vazut numai doi care stiau si altceva decat sa puna cartile la loc, sa faca fise si sa nu sopteasca deranjant in salile de lectura cu colega/colegul.
No stii cum e.. e un punct in discutie in care putem ramane fiecare la parerea ei fara scule si prefecturi.
si numai bine.
Llaura spune:
AB, io zic ca bibliotecarii adevarati nu sunt cei de la circulation desk, aia-s studenti care fac si ei un banutz. Ai avut tu intrebari si nu te-a lamurit nimeni? te cred, te cred
Sunt si dezastre printre ei...noi avem o noua secretara, propriu-zis secretar, un baiat fresh iesit din scoala, brit aterizat pe aici ca noi toti si el. Tot timpul ma enerva cu cartile lui, Nabokov, Marquez, Pamuk, de la noi de la biblioteca. Ma enerva pt ca eu frecventez biblioteca publica, care oricat ar fi de available, nu dau cu nasu-n ea zilnic de doua ori. Ma duc sapt trecuta la biblioteca la help desk si intreb unde e raftul de literatura. O tantitza incepe sa-mi explice extensiv ca suntem institut tehnic si deci biblioteca nu are literatura, stii nu ne trebuie....eu zic ok, purced la o cautare sistematica (mi-a luat ceva, biblioteca e mare) si gasesc bineinteles ce cautam...la iesire m-am dus la tanti, i-am aratat Midnight's children si am intrebat-o daca e literatura sau nu dupa parerea ei.
Rostul acestei lungi povesti e si eu-s de acord cu StMihaela....calculatorul nu-ti ofera nici o placere, mama draga. (Sunt de acord si la aia cu greselile, dar hai sa n-o luam de la inceput; sau s-o luam, ca e interesant).
V-am pupat.
AB spune:
Off-topic:
Llaura eu precizam ca-i vorba de studentia mea in .ro. Apoi in campusurile vestice mari nu ai la biblioteca facultatii tehnice decat tehnice in general, dar e una de cultura generala reunita pentru toti sau la arts daca exista. Nu stiu cum sunt ca eu nu o frecventez. N-am timp nici de ea si nici de cea publica decat pentru copii. Eu citesc acasa noaptea sau in avion. Si cumpar carti mereu pentru ca nu le citesc o singura data... citesc foarte repede ca ma roade microbul si apoi imi place sa revin de n-spe ori asupra pasajelor care-mi plac... sa stau sa le povestesc cu al meu sau cu prietenii.
Citesc articolele pe computer sunt mult mai simplu si facil de stocat si accesat. Am scanat cartile copilariei mele pe computer pentru ca SF-ul rusesc gen Efremov nu-l mai reediteaza nimeni si exemplarele mele is citite din scoarta in scoarta. Si-n general computerul poate fi foarte util pentru citit digital cand ai copii mici si intorsul paginilor ii trezeste sau cand tot ce intra un manutele lor e ca dat la shredder.
Enciclopedie am tot digitala pentru ca in general mi-e mila de copaci sa-i tai de pomana pentru ceva pe care-l folosesc de cateva ori maxim. Si btw Britannica are si ea erate.
In rest nu revin cu discutia ca intram in bucla.
conchita spune:
ni se ia curentul. ni se viruseaza calculatoarele. ni se strica televizoarele si ipodurile si iphones, o iau satelitii razna in alta dimensiune si ne lasa orfani de tehnologie. prevad o civilizatie pe marginea sinuciderii. ce sa mai faca Omul fara wikipedia? cum mai poate scrie el o scrisoare cu pixu' pe hartie fara hyperlink? va dati seama ce angoase existentiale sunt posibile? e ca si cum l-am omori pe Dumnezeu in hyperlink, adios sistem de referinta! si epoca asta s-ar chema intoarcerea la origini, si anume la materia cenusie. care, daca nu stocheaza mai nika, totul fiind pe net, ma intreb daca o sa fim in stare sa re-descoperim focul si sliced bread. ca voi mi-ati explicat cum sta treaba cu masinaria - asta nu poate fi "safe" fara back-up regulat. daca dispare masinaria, cum faci back-up la creieri? sa te dai cu ei de pereti nu merge, intra in coliziune cu ccc caii verzi. astia, caii, de unde au mai aparut? pai din aceeasi naratiune: e o iluzie patetica si distructiva sa te bazezi integral pe "cultura" indusa prin tehnologie.
Llaura spune:
Si eu cumpar carti, pur si simplu trebuie sa le am (vreme buna n-am cumparat, n-aveam unde sa le tin); dar tot imi place la biblioteca si mi-a placut intotdeauna, calitate si cantitate ce poti sa-ti doresti mai mult; ca sa nu incep povestea cu bibliotecile nord-americane (care mi-au salvat fundu'; well, si calculatorul mi l-a salvat).
Imi amintesc cu precizie prima carte pe care am citit-o vreodata, Vantul prin salcii, Graham Greene, s-o scanez mi s-ar parea cel putin o ...impolitete.
Conchita, n-as miza (in practica) pe faza cu backupul, ultima mare avere in IT pe asta s-a facut (well, nu numai, dar si).
conchita spune:
citat din mesajul lui Llaura Imi amintesc cu precizie prima carte pe care am citit-o vreodata, Vantul prin salcii, Graham Greene... |
ai fost precoce, inseamna. :-) prima mea carte a fost fie Morcoveata, fie Gavroche si Cosette (extras), doua cartulii din BPT cumparate din prima mea alocatie pentru suc si grisine pe care mi-a dat-o mama. nu mai stiu pe care am citit-o prima.
Conchita, n-as miza (in practica) pe faza cu backupul, ultima mare avere in IT pe asta s-a facut (well, nu numai, dar si). |
asta suna pentru cunoscatori, eu nu sunt. la ce te referi?