cultura de google, dialog wikipedia
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
lilanda spune:
Aha Merci frumos danielag, mi-era strain termenu', asa cum mi-e straina si partea de "output". Ma descurc mai bine cu "input"-urile!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita in ziua de azi, citatul tine loc de gandire critica proprie si personala. wikipedita e sindromul lipsei de cultura dobandita prin studiu sistematic, iar gugalismul creca are de-a face cu leziuni ale "basal ganglia", de unde si manifestarile OCD si ADD. stii, ca e totusi o analogie intre cei care se spala pe maini de enspe mii de ori pe zi de frica germenilor si cei care parca se sufoca daca termina o propozitie fara sa fi transformat sapte cuvinte in sapte linkuri. germenii fiind gandirea critica proprie. |
Dar sunt oameni care au aflat de pe Google ca au OCD sau ADD, sau cine stie ce alte chestii. Deci Google/Wiki are si parti bune, fie ca "suferi" (si) de wikipedita sau nu
![](icon_smile_big.gif)
Siii... sa stii ca nu e chiar frumos sa razi de cei cu OCD sau ADD [:) . Sunt niste tulburari frecvente si as spune 'respectabile', cu cauze destul de bine investigate stiintific - si pot fi tinute sub control destul de bine, din fericire. E ca si cum ai rade de careva ca are colecistita sau diabet...
lilianasoare spune:
Referindu-ma strict la exemplele culese de Conchita din postarile unor anumiti useri, marturisesc ca pe mine, una, nu ma deranjeaza. Ele, postarile. Nu m-au deranjat la niciun nivel, nici vizual, nici intelectual.
Daca am chef sa citesc trimiterile, citesc, daca nu, bine. Si nu stau sa judec oamenii ca apeleaza la astfel de tehnici. Treaba fiecaruia cum alege sa se informeze si cum isi structureaza discursul forumistic.
Adica, daca intelesei bine una dintre multiplele nuante ale topicului, acum nu mai comentam limbajul situat, la o repede aruncatura de ochiu pe-aci, intre stupid si elevat, vulgar si adanc spiritualizat, poetic si stiintific, ci comentam modalitatile discursive.
In opinia mea, e normal ca era simulacrului, a realitatii virtuale si a simultaneitatii evenimentelor sa duca la mutatii de limbaj si structurare discursiva. De-asta nu cred ca e vorba de o alienare a limbajului, de o demitizare a rolului limbii, ci de modulari diferite ale componentelor discursive: in esenta, vrei sa trasmiti cat mai multe intr-un spatiu cat mai limitat.
"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"
Andrada spune:
Daca un raspuns e googalist si wikipedist, fara substanta si maniera atunci il poti demonta care atare. Daca nu poate fi demontat probabil ca nici partenerii de dialog nu sint altfel decit googalisti...etc.
Kant e acelasi si-n biti/pixeli si-n biblioteca nationala.
La fel si la supararea profesorilor. Daca elevul gaseste raspunsul la intrebare in yahoo-answers probabil ca intrebarea n-a fost f isteata de la inceput.
Pledoaria lui Plesu la neajungerile internetului, dizgratios de elitista si gaunoasa, aduce aminte de felul in care preotii interziceau in trecut accesul plebeilor la biblie ca sa nu o interpreteze blasfemist.
Abonamentele la Lancet, Nature, Journal of Medicine sint prohibitive pentru un individ de pe strada pe care nu-l intereseaza decit unul doua articole pe site. Daca pot avea rezultatele testelor sau sondajelor, ultimele cifre, etc in 2 minute pe wikipedia (nu numai imbietoarele 4 rinduri de pe site-ul lor), iaca informatia pe gratis.
Esti googalist e o afirmatie care ar trebui interzisa cum au interzis la Reuters folosirea cuvintului faimos. Daca e faimos atunci nu mai trebuie spus. Daca e googalist sec trebuie demonstrat, pina atunci e actiunea unui om interesat in ceva. Si interesul (de a afla) bate oftica (de a demasca pe altul).
A
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
citat din mesajul lui Sabina![]() bestial:)) sincer, si pe mine ma irita uneori parada de google search in detrimentul unei opinii personale. sigur, uneori, e nevoie de links ajutatoare(cum are fi noile curbe de crestere OMS pt persoane care inca mai cred ca bb alaptat la san tre saia un kil pe luna pana la 5 luni ![]() Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, ![]() ![]() Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Era vorba de 750 g si in Timisoara da roade inca.Si nu numai
![](icon_smile.gif)
http://www.pentrufemei.ro/articole/sarcina-si-parintii/bebelusul/dezvoltarea-bebelusului/ritmul-de-crestere---2232.htm
"Aprecierea sporului lunar se poate face dupa urmatoarea schema:
- lunile I, II, III, IV - 750g/luna =3000g - la 4 luni G = 6 000g;
- lunile V, VI, VII, VIII - 500g/luna=2000g - la 8 luni G = 8 000g;
- lunile IX, X, XI, XII - 250g/luna =1 000g - la 12 luni G =9000g.
Se admit variatii in plus sau in minus de 100 g."
http://reclama/0-12-luni.html?id=158
"De acum, media evolutiei inaltimii si greutati este urmatoarea :
* Intre prima si a treia luna, copilul va castiga cate 170 de grame pe saptamana.
* Intre a patra si a saptea luna, va lua 700-900 de grame pe luna. Cresterea incetineste putin in jurul lunii a sasea, asa incat copilul va lua 450-560 de grame pe luna.
* La opt luni, copilul va cantari de doua ori si jumatate mai mult decat la nastere.
* Intre opt si doisprezece luni , va continua sa creasca, dar mai incet. Pana la prima aniversare ar trebui sa cantareasca de trei ori mai mult decat la nastere."
http://www.aboutkidshealth.ca/Pregnancy/Growth-in-the-First-Year.aspx?articleID=7660&categoryID=PG-nh5-01a
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
XIo, LOl, eu dadeam un exemplu doar.
dar pt cultura ta generala, cele mai mari pediatre din Romania sustin ca minimum este 4, 5 sute de grame...chiar in primele 3 luni, depinde doar de bunastarea copilului
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo
Madona spune:
Conchita,
si mie mi se pare ca internetul ne schimba mintea si uite aici si dovada ca si altii isi pun la modul cel mai serios problema asta:
http://www.theatlantic.com/doc/200807/google
dar sigur ca era de asteptat ca internetul sa vina, ca toate cele, si cu dezavantaje pe langa avantaje, nu?
conchita spune:
citat din mesajul lui gabi3604 Siii... sa stii ca nu e chiar frumos sa razi de cei cu OCD sau ADD [:) . Sunt niste tulburari frecvente si as spune 'respectabile', cu cauze destul de bine investigate stiintific - si pot fi tinute sub control destul de bine, din fericire. E ca si cum ai rade de careva ca are colecistita sau diabet... |
imi pare rau daca tu crezi ca am ras. uite, citesc o carte acuma despre creier, creca ma obsedeaza, ca va tot spun de ea. si am impresia ca am ADD, din ce descrie nenea ala acolosha. incep enspe mii de proiecte si termin dupa toane, am o duzina de carti incepute si le termin dupa care e mai atractiva la un moment dat, dar daca apare a treispea, uit de restul, tot mereu in cautare de nou, de alta idee, de alt spectacol, de adrenalina. zi tu daca asta nu suna a ADD? on topicul este acolo unde mi-am dat seama ca numai cineva ca mine, probabil cu ADD, poate nota disfunctionalitatea limbajelor de tip ADD - lantul de idei care se continua ca jocul "fazan" din copilarie, incepand cu ultimele silabe ale ultimului cuvant, pana la infinit. si mi-am mai dat seama ca daca as avea totusi ADD, ar trebui sa ma simt confortabil in sistemul asta de gandire, in lanturi si belciuge de cuvinte incarligate. dar nu ma simt. acum, e adn-ul care nu se simte bine, pentru ca gandirea umana e liniara? sau am totusi add si hyperlinkurile nu sunt chiar schizofrenia limbajului, ci doar OCD? (nu te mai intreb de ce o iei personal).
conchita spune:
citat din mesajul lui Sabina XIo, LOl, eu dadeam un exemplu doar. dar pt cultura ta generala, cele mai mari pediatre din Romania sustin ca minimum este 4, 5 sute de grame...chiar in primele 3 luni, depinde doar de bunastarea copilului ![]() |
ia mai gandeste-te si la cultura mea generala. tu ce parere ai de ideea notelor muzicale sub care se ascund hyperlinkuri la alte note muzicale? ca si muzica demonstreaza gandirea liniara, nu?
conchita spune:
citat din mesajul lui Madona Conchita, si mie mi se pare ca internetul ne schimba mintea si uite aici si dovada ca si altii isi pun la modul cel mai serios problema asta: http://www.theatlantic.com/doc/200807/google dar sigur ca era de asteptat ca internetul sa vina, ca toate cele, si cu dezavantaje pe langa avantaje, nu? |
Madona
![](floare.gif)
dezbaterea asta cu nocivitatea netului e cu dus si-ntors, ca pana la urma se reduce la ce-a zis Qsar, depinde de om. ce mi se pare mie fascinant e daca forma asta de comunicare are efect fizic asupra mintii umane. stii, cum gandul are realitate fizica si poti sa-i urmaresti actiunea asupra creierasului, ma intreb daca nu ne lobotomizam singuri incercand sa gandim contra naturii.