dinti inegriti de la antibiotic.cum rezolv?

dinti inegriti de la antibiotic.cum rezolv? | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

de curand am fost racita..o sinuzita ....a fost nevoie sa iau antibiotic -amoxacilina
insa am observat ca mi-au aparut pe lateralele a 3 dinti niste pete negre..nu sunt carii,pur si simplu e smaltul colorat.
am sa merg la dentist,dar as vrea sa stiu si de la voi ce metode se folosesc ,care dau roade...si de ce nu? sa stiu ce cer medicului

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mika12 spune:

Poti incerca timp de cateva zile sa adaugi pe pasta de dinti niste bicarbonat alimentar!

Daca metoda asta va fi eficienta, sa fii atenta sa nu folosesti in continuare bicarbonatul, caci se poate afecta smaltul.

Dar cea mai buna solutie va veni cu siguranta din partea dentistului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

din cate am inteles, majoritatea procedeelor/solutiilor de albit dintii au in compozitie apa oxigenata, in diferite concentratii.

incearca, cu ajutorul unui betisor de urechi, sa aplici macar pe una dintre pete, timp de cateva zile, apa oxigenata (ori de la farmacie, ori de la vopsea de par). lasi sa actioneze cateva minute (tinand gura deschisa, evident), apoi te speli cu o pasta de dinti cu efect de albire.

atentie, insa, apa oxigenata sa nu ajunga pe gingie, buze sau in gura, pentru ca poate produce mici leziuni/arsuri.

daca suporti gustul, poti incerca sa te "speli" pe dinti, cu periuta imbibata in zeama de lamaie...

mi se pare ciudata, totusi, aceasta reactie pe care presupui ca o ai de la antibiotic, eu stiam ca de la anumite antibiotice se ingalbenesc dintii, nu se innegresc...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput