Aparat dentar
Trebuie sa ma hotarasc ce fel de aparat dentar ii iau fetei mele: fix sau mobil. Asa ca poate ma ajutati cu detalii despre aparate dentare: cum l-au suportat copiii, au avut rezultate, pret etc.
Mie mi-e teama sa nu dau o gramada de bani si dupa 2 sapt. sa nu mai vrea sa il poarte ...
Raspunsuri
Sanca spune:
Dori, dar cati ani are fiica ta?
Eu zic sa decideti impreuna daca e sa investesti banii in aparat dentar sau nu. Dupa aproximativ 2 ani de purtat aparat or sa urmeze alt an de purtat "retainer." De obisnuit, se poate obisnuii oricine cu aparat dentar, numa sa vrea.
Fiiul meu a purtat aparat fix cam un an jumate, si acuma poarta retainer. Primele 2-3 zile au fost cele mai grele, cand i s-a pus intre masele "spacers" - bucatele de plastic, care sa tina maselele distantate sa creeze spatiu. Apoi cand ii ajustau bratarile, odata la 6-8 saptamani, urma cam 24 de ore de dureri de dinti.
Ortodentistul la care mergem noi a dat brosuri de citit. Inainte sa intrii in hora eu zic sa citi tot ce prindeti despre bratarile pe dinti.
Bafta.
ciuf spune:
Recomand fix. Sunt mult mai eficiente. Am intrebat ortodontistul si asta mi-a recomandat. Eu mi-am pus aparat dentar la 33 de ani si deja vad rezultate uimitoare . Dintii din fata ii aveam foarte strambi iar acum se aliniaza exact cum ar fi trebuit sa fie ei.
Revin cu detalii maine ca ma bazaie Mamzel.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
maitreyi spune:
eu am purtat in liceu aparat dentar fix. prin generala am purtat mobil. cel mobil a costat destul de mult pt vremea aia si nu a schimbat nimic. cel fix l-am purtat cam 8 luni, si sus si jos, si sunt foarte multumita de rezultat. durerea nu tine mult si e suportabila (nu e durerea clasica de masele ci doare efectiv ca si cum ti le muta cineva din loc - ceea ce se si intampla )
-------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=16" target="_blank">ALEXANDRA IN CONCURS - MAY1 + MAY2
-------
Ana-Maria de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
dori spune:
Va multumesc pentru raspunsuri!
Sanca, multumesc pentru link. Citisem subiectul, dar am preferat sa deschid altul pe acest forum. Am sperat ca aici sunt parinti cu copii mai mari, care au incheiat tratamentul si pot "povesti" mai mult despre rezultate si despre cum s-au obisnuit copiii cu purtatul aparatului.
Fata mea are 11 ani. Intre timp am stabilit ca e mai bun aparatul fix, DAR mai astept cateva luni, timp in care sa vorbim despre ce inseamna sa porti aparat dentar. Si daca voi fi convinsa ca e pregatita sa il suporte, vom merge sa il monteze. Daca nu ... voi continua cu explicatiile si exemplele.
va doresc sa cresteti mari si cu dinti frumosi si sanatosi!
Delia00 spune:
dori, daca imi permiti, dupa parerea mea aparatul dentar este un lucru absolut necesar (in cazul in care e recomandat de stomatolog). In nici un caz nu ar trebui sa fie un moft sau o alegere a fiicei tale. Spun asta pentru ca eu in copilarie am fost lasata sa aleg si a fost o mare greseala. Acum as da orice sa fi purtat aparat la momentul potrivit si sa nu mai suport consecintele acum. Ceea ce incerc sa spun este ca aparatul este important. Fiica ta iti va multumi mai tarziu. :)