Intre absurd si sila
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nu te grabi cu profetiile! Si mai ales cu concluziile. Problema de fond este omul de rand. Romanul. Abia cand el, omul de rand, romanul, va descoperi ca EL este cel care trebuie sa se schimbe, abia atunci Romania va iesi din aparent vesnica tranzitie spre nimic. Politicienii nu sunt extraterestri, nu sunt o clasa aparte, nu sunt o alta rasa. Sunt romani ca mine, ca tine, ca oricare alt roman. Parlamentul este imaginea fidela a Romaniei, poate un pic cu defectele ingrosate precum un portret caricatural. Cand se va depasi masa critica a bunului simt si a responsabilitatii civice, atunci vom avea si noi, romanii, o clasa politica de calitate. |
Perfect de acord. Din pacate, mare parte din populatia Romaniei este "manelizata" si nimic nu pare sa o scoata din mocirla.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Llaura spune:
Guys, seriously? teoria ca teoria, dar practica ne omoara!
Sincer, fraza "schimbarea mentalitatilor" imi provoaca o avansata stare de furie. Pot sa arat cu degetul, io tovarasa am avut alta "mentalitate" fix aia pe care o am si acuma si nici n-am vrut sa plec din Romania, e drept ca nici rau nu mi-a parut cand in cele din urma am plecat la cat de rau mi-a fost. Cine a condus Romania pe cea mai mare parte a ultimilor douazeci de ani? cine a dat legi si "ordonante de urgenta" ca sa-mi fie asa de rau atunci cand mi-a fost rau? nu cumva tot aia pe care-i regretati voi acuma uitand gangaveala lor tembela de acum sase luni?! (nu ma intelegeti gresit, Boc Basescu si ai lor trebuie sa-si asume raspunderea pt ce se intampla acum, asa este jocul).
Daca esti de buna credinta, atunci cand esti pus intr-un job pe care nu prea stii cum sa-l faci, pai te educi nene, nu ma pisezi cu "elementele destabilizatoare" in timp ce iti faci sapte case si iti iei dulceata cu matusa.
Romanul de rand nu are nici o vina are fix mentalitatea ce i se permite s-o aiba, da sunt de acord cand bat clopotele pentru tine bat, dar in vremuri de pace din spirit civic reciclezi si aduni rahateii de caine si VOTEZI. Pe cine? pai pe cine a stiut ce e politica atunci cand nu stia nimeni si a fost suficient de destept sa anuleze punctul opt, iar dupa aia si-a cam vazut de propriile treburi si mai putin de elaborarea unor legi coerente ulterior aplicate cu consecventa. Parlamentul nu e imaginea in mic a Romaniei, e finish line pentru o cursa in care numai anumitor romani li s-a permis sa se inscrie. Ce sa faca ceilalti? nu stiu; dupa cum am vazut cu totii o revolutie nu e de ajuns. Nici acum zece n-am stiut, am facut ce m-a dus capul, numai in politica n-am intrat.
Beatrice, imi pare rau, credeam ca lucrurile s-au mai schimbat in ultima vreme. Solutia personala e sa pleci.
sirimie spune:
Cum adica sistemul bugetar e cancerul Romaniei?
Sistemul bugetar contine invatamintul gratuit de stat, politia care se presupune ca ne apara, sistemul medical gratuit de stat. Asta e cancer?
Altul e cancerul, ghici unde...
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Problema de fond este omul de rand. Romanul. Abia cand el, omul de rand, romanul, va descoperi ca EL este cel care trebuie sa se schimbe, abia atunci Romania va iesi din aparent vesnica tranzitie spre nimic. Politicienii nu sunt extraterestri, nu sunt o clasa aparte, nu sunt o alta rasa. Sunt romani ca mine, ca tine, ca oricare alt roman. Parlamentul este imaginea fidela a Romaniei, poate un pic cu defectele ingrosate precum un portret caricatural. Cand se va depasi masa critica a bunului simt si a responsabilitatii civice, atunci vom avea si noi, romanii, o clasa politica de calitate. |
si de la mine un premiu!
![](japonez.gif)
Deus, nici o transfuzie nemteasca nu ajuta. educatia se face in ani, multi ani. si necesita o f buna implicare, a tuturora.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
iileana spune:
citat din mesajul lui capcaunul Problema de fond este omul de rand. Romanul. Abia cand el, omul de rand, romanul, va descoperi ca EL este cel care trebuie sa se schimbe, abia atunci Romania va iesi din aparent vesnica tranzitie spre nimic. |
Capcaune, eu fac opinie separata si nu-ti dau nici un premiu, ba cred ca ti le iau inapoi si pe ultimele trei pe care ti le-oi fi dat vreodata.
Asta-i retorica ieftina ptr salvarea aparentelor. "Haideti sa haidem" & disiparea responsabilitatii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui sirimie Cum adica sistemul bugetar e cancerul Romaniei? |
Cancerul, prin definitie, se caracterizeaza printr-o inmultire excesiva a tesuturilor cu distrugerea tesuturilor vecine normale.
Ce definitie mai clara a starii actuale a sistemului bugetar din Romania s-ar mai gasi?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui iileana Asta-i retorica ieftina ptr salvarea aparentelor. "Haideti sa haidem" & disiparea responsabilitatii. |
Daca tu ai vreo solutie minune te invit sa o publici aici. Dar sa nu dai copy-paste la fantasmagoriile penelistilor si pesedistilor care cred ca acum le-a sunat ceasul.
iileana spune:
Daca tu ai vreo solutie minune te invit sa o publici aici. Dar sa nu dai copy-paste la fantasmagoriile penelistilor si pesedistilor care cred ca acum le-a sunat ceasul. |
Faptul ca esti agresv fata de mine iti ajuta cu ceva? Retorica aceea tot ieftina ramine...
Nu stiu nici una.
Este prea tirziu si pentru o solutie banala, ne-minune, si pentru una minune.
Eu cred ca o sa ne ia dracu pe toti.
magdalena67 spune:
nu crezi ca ar fi bine sa nu ii bagi pe toti in aceasi oala, si sa specifici clar cine sunt cei bolnavi?
in orice tara din lumea asta exista bugetari, si nu cred ca sunt huliti cum se face in Romania, si sa stii ca sunt oameni care chiar au pus suflet in ceea ce au facut si drept rasplata pentru munca depusa au primit un salariu de mizerie, pe care vine acum piticul atomic si il taie. din 800 ron salariu imi poti explica cumva cum pot intretine o casa? sau poate imi propui sa astept evacuarea?
am platit taxe, am platit impozite, aproape jumatate din salariu meu se intoarce inapoi la stat, ce ar mai trebui sa fac ?
sirimie spune:
Cancerul, prin definitie, se caracterizeaza printr-o inmultire excesiva a tesuturilor cu distrugerea tesuturilor vecine normale. Ce definitie mai clara a starii actuale a sistemului bugetar din Romania s-ar mai gasi? |
nu s-a inmultit aparatul bugetar in ultimul an, de exemplu. analogia cu cancerul e complet nepotrivita
si sa fim sinceri ar fi bine sa se inmulteasca. e o nevoie mare de doctori si personal sanitar in spitale, de gradinite etc.
cancerul nu e "sistemul bugetar"
cauza sistemului supra dimensionat e nepotismul si functiile politice, care permit multor nulitati sa fie bine platiti din bugetul public. numarul mare de ministere, consilieri, secretari, soferi
dupa parerea mea cancerul adevarat e coruptia nu "sistemul bugetar"
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog