Nasterea la Maternitatea Regina Maria

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Sara preturile difera in functie de medicul cu care urmeaza sa nasti, daca e intern, colaborator sau specialist sau primar etc. Mai sunt analizele pt bebe, ma refer la cele optionale si acelea se adauga, sau preferinta pentru un anumit medic sau moasa si asta costa etc. Mie mi s-au parut ok, adik de la inceput mi s-a spus o suma si asa a ramas, nu s-a modificat nimic. Cel mai bine discuti cu ei si sunt convinsa ca-ti vor raspunde la orice intrebare, chiar imi par f deschisi si rezolvi orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michisor spune:

incepand cu luna septembrie s-au marit preturile... mie asa mi-au spus astazi. daca ai apucat sa primesti o oferta de la ei pe preturile vechi am inteles ca vei semna pe alea. sper sa nu se razgandeasca pana semnez eu... o sa printez mailul pt orice eventualitate... sunt abia in saptamana 18.
oricum preturile sunt in functie de gradul medicului. mai nou reducerea cas este de 700 eur dar s-au si majorat tarifele cu 700 eur.

cu dl. dr badescu a nascut cineva la ragina maria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SaraSinea spune:

medicul meu este specialist, nu este primar, deci, teoretic ar tebui sa fie un tarif mai mic, si NU cel maximal. De-asta eram contrariata. S-or fi majorat tarifele, dar voua v-au aratat o lista cu "preturi"/tarife, asa cum este obligata ORICEC INSTITUTIE sa expuna in sediul unde isi primeste clientii/pacientii?
Suntem in romania si nu-mi vine sa inchei un contract doar pe vorbele lor....Ma insel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SaraSinea spune:

mai precis este la fel ca si Dl dr Niculescu-SPECIALIST,deci ar fi trebuit ca din 2280 euro(pachet simplu cezariana) sa se scada cei 700euro decontati de CAS.


Intrebam pentru ca ieri pe data de 08 septembrie catinca29 spunea ca a obtinut pretul de 2280 fara decontarea CAS. Deci ei de ce nu i s-au aplicat acele invocate majorari de septembrie??!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Sara, din cate am inteles eu, tarifele au fost modificate din luna spetembrie. Au existat persoane care au inceput formalitatile inainte ca tarifele sa fie modificate si atunci beneficiaza de oferta data initial. Cum este si cazul Catincai 29. Oricum, toate nelamuririle le lamuresti cel mai bine cu ei si vezi ce s-a intamplat. Noi aici ne putem da numai cu presupusul. Mult succes! Poate ne tii si pe noi la curent cu ce ai rezolvat.

Mie acum imi pare rau ca nu am facut contract de la inceput, avand in vedere ca acolo o sa nasc...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 12+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Apropo de decontarea asta de 700 eur, ea de cand a intrat in vigoare? Ca erau 300 eur pana acum.
Si oferta pe care o primisem eu era tot de 1980 eur pt cezariana, insa nu am apucat sa concretizam nimic, sarcina fiind la inceput.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 12+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SaraSinea spune:

Tot ce-ti pot spune e ca eu abia miercuri, pe 8 septembrie i-am contactat telefonic, am obtinut cateva info dupa care am si ajuns la ei pentru semnarea contractului.

Ma vad nevoita sa recurg la varianta aceasta desi suma pe care mi-o cer ne depaseste cu fooarte mult posibilitatile pentru simplul motiv ca Polizu mai ramane inchis pana la 1octombrie(acolo trebuia sa nasc). Medicul meu de la Polizu colaboreaza doar cu aceasta maternitate particulara, iar mie mi-e teama sa ma las pe mana altui medic pe ultima suta de metri. In plus e si o sarcina relativ tarzie, daca, Doamne fereste s-ar intampla ceva grav, nu cred ca as mai avea energia s-o iau de la capat si nici banii sa treb prin cele 9 luni de sarcina.
Maine dupa pranz am o alta intalnire cu reprezentantul lor medical, sa vad daca ma lamuresc. Va scriu imediat ce ajugn acasa:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catinca29 spune:

Eu am vizitat maternitatea pe 30 august. Atunci am fost informata de preturile de 1880, respectiv 2280 euro, fara a beneficia de CAS.

In momentul in care am semnat contractul, 2 zile mai tarziu, am fost surprinsa sa constat ca mi s-a trecut in contract nu 2280, cum fusesem informata prealabil, ci 2980 euro. Mi s-a motivat ca nu beneficiez de CAS si de aceea platesc mai mult.

Uitandu-ma pe site, acasa, am vazut insa ca era afisat pretul standard al diferitelor pachete pe care il stiam eu (1880 si 2280); in plus, era mentionat ca la aceste preturi standard se aplica o reducere daca beneficiezi de CAS. Pe baza acestei mentiuni, am mers la maternitate si am discutat. Mi s-a spus ca preturile s-au modificat din septembrie, dar lucrul asta nu era mentionat nocaieri, nici pe site-ul matrenitatii, nici la maternitate. Singura informatie "oficiala" la dispozitia clinetului este site-ul, caci in maternitate tarifele nu sunt afisate nicaieri. Atat timp cat informatia de pe site nu fusese actualizata, nu intelegeam sa platesc in plus 700 de euro fata de ceea ce era afisat pe site (pe site scria clar ca reducerea CAS se aplica la pretul standard, adica, in cazul meu, 2280 minus CAS). Am discutat si am obtinut modificarea contractului, urmand sa platesc nu 2900, ci 2280 euro.

Acum vad ca site-ul CMU a fost actualizat azi, 9 septembrie, adaugandu-se urmatoarea nota: "Preturile de mai sus includ reducerea de CAS acordata pe baza biletului de trimitere si a adeverintei de salariat." (http://cmumaternitate.ro/preturi-tipuri-nastere.html)

Insa, mai exista o pagina pe site-ul CMU care nu a fost actualizata:
http://cmu.ro/ro/pachete-bebe-special.html
Aici, sunt afisate preturile standard, iar mai jos, intr-o nota, se mentioneaza ca "Daca pacienta aduce bilet de trimitere de la medicul de familie sau medic specialist in contract cu CASMB, primeste o reducere in functie de pachetul ales."
Adica, reducerea se aplica la preturile standard de 1880 si 2280 si nicidecum preturile standard nu includ reducerea CAS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Bebe Beca daca ai primit oferta de 1980 poti sa faci acum contractul si asta va ramane suma. Ca si eu tot saptamana asta l-am facut dar au respectat suma pe care mi-o spusesera de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SaraSinea spune:

Intr-adevar, bine te sfatuieste mayo..., eu tot pt cezariana simpla trebuie sa achit 2280! iesi in foarte mare avantaj fata de mine! Go for it!

Mergi la inceput