Ce banca apreciati ca este mai sigura?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa38 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eliza5

cea mai sigura banca din Romania la ora asta este CEC (pentru ca are si actionariat de stat).
Problema este ca au produse bancare foarte, foarte proaste (adica dezavantajoase pentru client).
Dar de siguri, sunt siguri.

Eliza si Alex (15 nov. 2004)



Sa stii ca noi am avut acum doi ani niste bani, multi, pe care am cautat sa-i depunem cu cea mai mare dobanda de pe piata si stii unde am gasit dobanda aia? la CEC.
Erau niste conditii, suma sa fie ...nu mai stiu cat dar mare, si termenul fix parca de 3 sau 6 luni. Nu stiu care mai e situatia acuma dar atunci si pe noi ne-a surprins s agasim cea mai buna oferta la CEC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Nu cred ca problema este de siguranta...De bine de rau, exista Fondul de garantare a depozitelor, daca se intampla ceva atunci daca ai sub plafonul de 50.000 Eur pana la urma iti recuperezi banii. Problema este ca , daca se intampla ceva, dureaza ceva pana Fondul plateste deponentii, deci dace se intampla sa ai urgent nevoie de bani, atunci ai o problema.
Este bun sfatul cum ca sa nu-ti tii toti banii in acelasi loc.
Si e adevarat ca bancile care ofera dobanzi mari la depozite sunt in criza de lichiditati. Ceea ce eu nu inteleg este de ce unele banci prefera sa plateasca la depozite dobanzi atat de mari, cand ar putea sa se impumute de la BNR, prin credit Lombard, cu dobanda de 14%.
De aia, mi imi ridica un semn de intrebare bancile care ofera dobanzi mai mari de 14% la depozite pe termen scurt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui danutz

Ceea ce eu nu inteleg este de ce unele banci prefera sa plateasca la depozite dobanzi atat de mari, cand ar putea sa se impumute de la BNR, prin credit Lombard, cu dobanda de 14%.
De aia, mi imi ridica un semn de intrebare bancile care ofera dobanzi mai mari de 14% la depozite pe termen scurt...




ca sa poata face acest lucru banca respectiva trebuie sa detina titluri de stat pe care sa le puna garantie. altfel nu poate accesa facilitatea lombard. in plus acest gen de finantare este pe termen foarte scurt (de regula overnight, de pe o zi pe alta)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Vad multe persoane care se bazeaza pe Fondul de Garantare a depozitelor. Adica daca banca da faliment, statul iti da banii inapoi.
Parerea mea este ca daca banca da faliment este extrem de posibil ca statul sa nu aiba bani sa ti-i dea inapoi din 2 motive:
1. daca da o singura banca faliment, este ok, doar ca in momentul in care o banca da faliment (chiar si una mica) sunt mare sanse sa atraga falimentul multor banci
2. este vorba de miliarde de euro pe care statul roman nu va avea cum sa-i dea inapoi

In contextul actual si mai ales in Romania fondul de garantare are rolul de a oferi o oarecare siguranta si anume sa ofere incredere (ceea ce vad ca si face bine). Astfel stiind ca 50k euro sunt garantati oamenii isi tin banii in banca si banca rezista.

Daca banca da faliment, nu se mai stie ...


Asta este parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Multumesc pentru opinii. Nu reuseam sa gasesc subiectul, e uimitor cum cineva considera ca avem ordine pe forum, punand bancile la sport si on-line.


Normal ca citesc presa de specialitate, insa mai multe pareri nu strica niciodata, ma ales ca informatiile sunt din abundenta si poate imi mai scapa exact ce era bine sa stiu. Vad ca azi a aparut si un rezultat al revistei Global Finance care imi raspunde intr-un fel intrebarii, definind si ce inseamna "sigure".
http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/60415/Top-50-cele-mai-sigure-banci-din-lume-Doar-3-sunt-prezente-in-Romania.html

In fine, am ales pentru acum Alpha cu 14% desi ma tenteaza si banca roz cu o oferta mai buna.




Mergi la inceput