Copiluti de mai-iunie 2005 (99)
Raspunsuri - Pagina 12
elisor spune:
Cris iti dai seama ca si eu am facut ca trenul cand mi-a aratat Andreas ospenul (banala penicilina) spunandu-mi ca trebuie sa-l ia preventiv, imediat am trecut calare pe net si mi s-a confirmat.
Ar trebui sa-i trimit pe fotografii astia, e un compliment sa le spun amatori, la vecinii din Bulgaria, unde le-am facut copiilor poze de epoca, un profesionalism ce-am vazut la ei, doar la profesionisti intalnesti. Si asta-i numai un exemplu, si noi facem poze mai frumoase, nu? Sa revin la idee, de Craciun le-am tras o sedinta foto copiilor si cu pozele pe stick m-am dus la studio si am ales un calendar. A iesit suberb, si asta mi se datoreaza mie!!!
Gabitza are dreptate ca le putem face singure, inca o data te felicit, a iesit foarte frumoasa
, dar am ales varianta 'sa munceasca altul pentru mine", rezultatul 
Andreea da' nu-i mai usor sa traversezi cu metroul? Sanatate curata pentru psihic stilul tau de a povesti...fara aer de Semanatoarea n-avea cum sa mearga asaura
. Mno, asteptam pozele
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
nelia spune:
Elisor, nu ma stirni, ca numai ce am intrat si mi-am adus aminte de asaura peste dini si iar m-a pufnit risul... si-l enervez pe Lisandru, care e in brate la mine si nu intelege de ce rid... asa ca m-a prins cu minutele de bot ca sa ma opresc.
Androix, stiu ca nu-ti vine a ride, dar te rog da-ne voie sa ridem, ca sa ne mai descretim fruntile si incalzim un pic as putea spune, ca la noi e ger de crapa pietrele.
Fetele sint afara in curte, pe Lisandru l-am scos exact 10 minute, ca nu am putut sta eu mai mult. Dar tu ai un stil atit de haios de a povesti, ca poate daca nu erai tu cea care scria cu litere lipsa, nu ma amuza atit de tare mesajul. Dar imaginindu-te... si cu ceea ce a iesit in fata, doamne, tonica de-a dreptul esti!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
“neata asa pe la amiaza pe la altii…
Cele mai calde ganduri si urari, sa fie primavera in sufletele voastre, sa va bucurati de toti cei dragi si tot ce e mai bun pe lume sa va inconjoare.
Elisor, ce n-as da eu sa fiu ambassador si sa ma mute la fiecare trei ani in alta tara .. asta e visul meu… dar nu sunt locuri vacante din pacate 
E si aici moda pozelor facute la daycare … pana acum le-am cumparat caci au iesit bine, mi-au placut. Dar daca nu mi-ar fi placut nu le cumparam. Imi place mult de tot si cea cu grupa, de obicei pe aia si cu prietenii lui apropiati insist caci cu Patrick am … multeeeeeee.
Bravo, Biancai
ca are rabdare cu desenul si coloratul. Daca asta-I place, da-o la un curs de desen sa-si dezvolte placerea /pasiunea. Din Patrick sigur nu va iesi pictor niciodata …
Are rabdare si se joaca timp indelungat cu lego, Playmobil, construieste, isi imagineaza tot felul de jocuri cu omuleti si alte minuni, dar nu colorat sau desenat. Acolo nu stie cum sa o farcaleze cat mai repede sa gate. Iasa din contur, e dezastru.
Duminica dimineata ne-am trezit numai noi doi mai repede (era ziua mea de trezit ... caci sambata am lenevit eu in pat pana la 11 si tati i-a facut papa, l-a dus la innot s-a ocupat de el) si am petrecut vre-o doua ore facand diferite activitati. Si-a luat cartea de activitati care ii place la nebunie, sa gaseasca drumul de la A la B (labirinturi), sa match care forme is mai mari, mai mici, de acelasi fel, diferite – depinde de intrebare. Sa uneasca numere in secventa sau litere si sa iasa un contur, chestii logice. Apoi a vrut sa ne jucam de-a scoala, eu eram teacher-ul si el si leutul elevii. Am ramas efectiv surprinsa cand am vazut ca nu doar recunoaste toate literele, stie sa le scrie pe majoritatea, si incerca sa spell-uiasca mai tot ce e din trei litere …
Am spus ca le voi scrie cate un Thank you card la educatoare … caci marea parte a evolutiei lui de acolo vine, noi seara cand ajunge acasa … doar asa de joaca cate putin.
Jocuri: ii plac si lui cele cu cards, are unul care primesti din start 3 cards, dai ca la ruleta, muti pionul si apoi unde te opresti culegi sa match card-urile care le ai. Nu-l las sa castige pe nedrept … dar fetelor are un noroc de pe cuvantul meu nu ajung sa castig si eu ![]()
Danelutza, tu pe unde te ascunzi nu vrei sa iesi de dupa canapéa ? Cum se simte Isa, sotul, sper sa vi cu ceva vesti cat mai curand.
Gusta,
va tin pumnii sa-si faca noul tratament efectul cat mai repede, sa se scape Marut
de infectie. Te inteleg bine de tot, fiecare mama isi cunoaste puiul cel mai bine –
Clara, multa sanatate gazei tale, draga de ea ce cuminte si intelegatoare este, sa nu se scarpine
. Trasmite-I salutare si Ralucai din partea mea, tot in spital sunt? Sa va faceti bine cat mai curand.
Poate n-ar fi rau sa o dai pe gaza la un curs de desen daca e asa de talentata si mult peste nivelul varstei ei.
Margotte, stiu cum e ... durere cu systemul de sanatate din Canada - sa n-ai evoie de el si doctorii lucreaza mai toti de la 10 la 12 sau de la 1 la 3 ! In America e ceva mai bine dar ... costa
, daca n-ai servici efectiv e durere. Asa ca nici nu sti ce sa zici unde-i mai bun...
Cu gradinita, vezi ca in Canada daca copilul implineste 4 ani pana in septemebrie poti sa-l duci in cadrul scolii (unele scoli au numai dimineata, altele doar 2 zile pe saptamana dar full day). iti recomand cu mana pe inima Montessori School. majoritatea sunt f. bune si se vad progresele imediat. Se ocupa mult mai mult de copii, lucreaza mult mai mult cu ei.
Noi sambata am fost la Disney on Ice – foarte frumos - feeric, i-a palcut piciului mic, a stat mai bine de 2 ore cu gura cascata, plus ca s-a indragostit de Ariel din Little Mermaid (am pus niste filmulete pe dropshots: http://www.dropshots.com/newmami2005 ) . Dupa ce-a fost gata spectacolul a trebuit sa ne oprim sa cumparam filmul iar de atunci in fiecare seara ne spune ca el cand va fi mare se va casatori cu Ariel
….
Va las ca mi-a sosit lunch-ul - chinese food - yummy , sper sa revin.
nelia spune:
Newmami, am vazut pozele si filmuletele de la show, foarte frumos! Eu cind am fost prima data, m-am simtit mai ceva ca un copil, fastuos si foarte bine realizate! Ariel inca mai este preferata Agatei! Are vreo 5 papusi, nu stiu cite costumatii, lenjerii, pijamale, ciorapei etc. Foarte des isi pune sutienul de la costumul de baie, o esarfa pe post de par, isi baga picioarele intr-un singur crac de panataloni si zice ca e sirena... Tudora nu, nu are nici o atractie fata de printese, ea e cu animalele. Mai nou spune la toata lumea ca va fi ziua ei soon. Si vrea tort cu Scobidoo...sau cum s-o scrie.
Bravo lui Patrick pentru cite stie. Eu tocmai le scriam fetelor de la Sezatoare ce surpriza mi-a facut Tudora. Cam acum o luna, am avut o alta revelatie cu ea. Eram in fata unui afis la gimnastica si m-am trezit cu ea ca imi spune toate literele din frazele de acolo. Habar nu aveam ca le stie! Si de atunci, imi citeste pe litere tot ce vede, bine, ca nu stie sa le lege, nu stie ce spune, doar litera in sine o recunoaste. Iar astazi, din vorba in vorba, ajungem la cifre si la numarat. Si o intreb daca poate sa-mi numere in romaneste, numara pina la 10, sarindu-l pe 7 (nimic nou, stiam ca poate). Apoi o intreb dar in engleza stii? Yaaap! Ia sa vad... One, two (stiam ca stie pina la 10)... ten, eleven... pina la 30 mi-a numarat si ar fi numart si dupa, dar i-a venit brusc sa faca pipi. (inca una!) Se intoarce si o intreb: mami, dar in franceza stii? Daaa! Un, deux... dix, onze, douze, treize... si gata, ca mai departe nu mai stiu, me mica! M-a lasat cu gurita cascata, habar nu aveam ca fetita mea stie sa numere si in franceza!
Androix spune:
Eeee, pai aici ne cam diferentiem noi de canadieni, New Mami. Ei au preluat obiceiurile aducatoare de bani, dar le-au adaptat la natia noastra: noi platim in avans! 
Elisor, pai cum sa nu, era mai usor, da tu nu auzi ca de la metrou de la semanatoarea mai mancam o paine in curtea fostei semanatori?
Plus ca eu sunt o comoda, nu ma duc nici pana la posta (1 statie de tramvai) pe jos. Dar ar cam fi timpul sa mai merg si pe jos ca am luat iar proportii, am lasat si regimul de izbeliste si se vede imediat.
www.dropshots.com/craciun2008#date/2009-02-28/10:31:24" target="_blank">Aici poze si filmulete de la munte, ma rog ce filmulete s-or incarca din ele ca sunt cam mari.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
NewMami spune:
[quote]citat din mesajul lui Androix
Eeee, pai aici ne cam diferentiem noi de canadieni, New Mami. Ei au preluat obiceiurile aducatoare de bani, dar le-au adaptat la natia noastra: noi platim in avans! 
Adica cum, stai ca nu inteleg ... comanzi ceva ce nu vezi ? Pai si de unde sti ca o sa fie OK, daca copilul isi inchide ochii sau ranjeste prea tare? Si daca tot nu vor sa aiba pierderi, cum acum sunt camere digitale, de ce nu vi le arat mai intai pe camera lor si apoi vezi daca iti convine sau nu si platesti... Stai ca acum m-am prins... mai greu.
Nelia, asa-i te uimesc astia mici cand nici nu te astepti,way to go, Tudora, daca i-ai intreba, si n-au chef nu scoti nici un cuvintel de la ei...
Americanii o dau cu spaniola in loc de franceza
, au si motiv bine intemeiat in curand vorbitorii de limba spaniola vor fi majoritari.
Mai eu chiar nu inteleg unele lucruri... oi fi eu mai conservatoare ....primeste Patrick de la daycare o invitatie la ziua unui copil pe March 14 ... invitatia era un tanc de razboi
Ptr. un party de copil de 4 ani tu trimiti invitatii cu tanc
... eu sunt contra pistoale, arme, jocuri cu masini de razboi, etc. Poate sunt exact la opus, nu le suport deloc, nu avem carti, nu avem jucarii, nu avem nimic legat de razboi ... dar pana a alege invitatii cu tanc de razboi la 4 anisori
cand sunt atatea caractere frumoase ....
Patrick a primit-o, s-a uitat la ea si m-a intrebat ... mami ce masina-i asta? I-am spus ca e o masina de razboi si ca lui mami nu-i plac deloc si am incheiat discutia. L-am pus in scaunul lui si in masina in drum spre casa... zice el din spate... mommy I think it is a tank and is for bad guys ... I don't like it either, mommy .
nelia spune:
Vai, Newmami, ce oameni fara imaginatie! Pe aici au aparut haine de tot felul, chiar si pentru copii mici, care seamana cu uniforma de camuflaj a soldatilor americani si Agata mea zbirnia ca vrea si ea... si nici macar sapca nu i-am luat. Ce inseamna asta, de ce sa te imbraci in imprimeul ala care iti aduce aminte de atit de multe, de vietile umane pierdute, de banii pierduti si ei intr-un razboi fara sfirsit!?!
Spuneai tu intr-o zi ca tie de razboi ti-e frica, si Cloreta parca spunea, da, uitasem sa spun pe lista mea pe linga sanatate si ca imi doresc sa nu fie pace. Nici eu nu suport nici o jucarie, nici o carte care aduce im fata si in mintea copilului ideea de razboi sau de lupta armata. Totusi, Agatei i-am explicat demult si de mai multe ori ce e ala, ce se intimpla, i-am aratat si poze, si videouri... vreau sa invete sa aprecieze pacea si sa se gindeasca la copilasii care mor nevinovati. Dar tancurile, ele in sine, ca masinarii, jucarii vreau sa spun, imi plac un pic!
Si legata de asta, am citit acum ceva timp un banc. Cica. inaintea de caderea comunismului, se duc un rus si un american la o ghicitoare vestita. Se uita ghicitoarea in glob si rusul o intreaba care va fi capitala tarii lui peste o suta de ani si aceasta ii raspunde imediat ca vede mai multe tari si mai multe capitalem, lucru care il intristeaza foarte tare pe rusul patriot si comunist infocat. Vine si rindul americanului, ii pune aceeasi intrebare si ghicitoarea se uita, se uita... si iar se uita si dupa mult timp ii raspunde: Washington! Americanul se uita compatimitor la rus si respira usurat, dar inainte de a pleca o intreaba: daca e aceeasi capitala, de ce ti-a luat atit de mult timp sa o citesti? Da, e aceeasi capitala, dar era numele era scris in araba!![]()
Mercedes spune:
newmami- din pacate n am reusit sa vad pozele ca n am parola. Felicitari pentruu ce face patrick.
nelia- intr un timp si bia sarea exact cifra 7 de ce nu stiu acum se distreaza pe seama mea zice 1,2,3, spune mami mai depalte .. bine mami 4,5 etc
florentina- ai grija de inel, foarte frumos.
Bia acum a dat de foarfece ,, hai sa taiem mami, tati depinde pe cine prinde . Cum nu poate tine foaia din cauza gipsului noi tb sa i tinem foaia iar ea taie ...
Azi ma simt aiurea poate si din cauza ca acum 17 ani mama mea a murit. Nu stiu daca v am spus dar inainte de accident cu cateva zile visasem cu ea si stiu ca ma ,, certam cu ea,, explicandu i ca bia e a mea si nu cedam defel , tin minte ca am repetat de multe ori chestia asta si asa m am trezit ca peste 2 zile aprox. sa avem accidentul. Gandindu ma acum la rece imi dau seama ca vroia sa ma avertizeze dar n am realizat atunci.
gabitzam spune:
Aoleu, Gabi, mi s-a facut pielea gaina cu visul tau.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
andutzy spune:
Hello!
Sunt tare suparata!
Cum era de asteptat, Dragos a luat gripa de la tata si azi noapte a facut febra, frisoane, a vrasat spre dimineata si azi l-am lasat cam blegos cand am plecat la job(nu ma intrebati cu ce inima
). Am sunat acum acasa si era mai vioi, papase ceva, poate scapam ieftin pana vineri cand saracutul ar avea serbarea de 8 Martie.
Vedem ce va fi pana atunci! cert e ca azi sunt zombie, am dormit putin azi noapte si ma resimt!
Andra, mami de Horia si Dragos
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
TRICOTAJELE MELE