Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (15)
Raspunsuri - Pagina 11
gugushtiuc spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui monica_dicut
Asa ti-a spus??? Sincer nu stiam ca de la contractii se sangereaza. DA poate nu stiu eu ca n-am avut in saptamani asa mici. POZNICI CU NOI Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Monica 11+ Mamica de INGERAS in ceruri ![]() Si minunea bebe 2 din burtica ![]() Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi ![]() O noua viata |
Monica subscriu si eu la ce ai spus. De la contactii in mod normal nu sangerezi. Cauza poate fi un hematom format care genereaza o dezlipire de placenta.
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008
poze noi LUCA! Ce mare am crescut!
monica_dicut spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui selen80 SI EU TOT LA CLATITE M-AM GANDIT PRIMA DATA! Deci: usor de facut, plus ca sunt singurele pe care le face si al meu sotz, ![]() |
DEci numa io m-am gandit la crema de zahar ars???
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
11+ Mamica de INGERAS in ceruri

Si minunea bebe 2 din burtica

Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi

O noua viata
creata2008 spune:
Iar v-ati aprins?? Hehehe!
Va sugeram eu acum vreo saptamana, parca, sa incercam sa ne expunem punctul de vedere fara sa fim categorice. Pentru ca fiecare face cum vrea. Iar ca sa fim sincere... e usor sa fii la a doua sau la a treia sarcina si sa dai sfaturi. Cand esti prima oara insarcinata, mai ales daca a durat destul de mult sau a fost cu peripetii, te sperii si de un varf de ac si nu stii ce sa faci. Oricat ar spune cineva ca nu e bine sa iei medicamente dupa ureche, pana la urma, no-spa-ul se da fara reteta si scrie foarte clar pe el cate ai voie sa iei maxim pe zi daca esti insarcinata. Si poate nu stiati, dar no-spa se ia si cand esti balonat, deci are mai multe rezolvari, nu numai contractiile inchipuite sau nu. Atata timp cat nu faci abuz, mai bine iei un no-spa, decat sa ai contractii si tu sa nu stii ce sunt alea si sa patesti ceva mai nasol. Zic si eu... nu dau cu parul.
Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (10+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
gugushtiuc spune:
Dragi burtici care ati avut sangerari va dau un sfat din suflet, isistati sa vi se faca ecografie, indiferent de culoarea si cantitatea sangelui. este f important, pt ca sunt medici care neglijeaza din pacate acest aspect.
Eu daca ma lasam pe mana primului "animal"(ma scuzati dar dr nu se poate numi) cu hemoragie, nu imi mai tineam azi puiul in brate.
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
ancutzam spune:
| citat din mesajul lui diamar78 In legatura cu medicamentele in sarcina. Mie inca nu mi-a trecut raceala, nu am luat niciun medicament, doar miere, mai putin ceaiuri ca mi se face greata de la ele dar oricum 1 an si 9 luni tot asa m-am tratat ca am alaptat. Ma chinuie o tuse usor productiva pt care dr de familie mi-a recomandat un sirop dar a spus sa-l iau doar daca este necesar si mie imi este frica sa-l iau. Cand ma durea gatul mi-a recomandat hexoraletten, s-a uitat intr-o carte si mi-a spus ca nu are contraindicatii in sarcina. Neincrezatoare cum sunt eu, am venit acasa si am studiat prospectul de unde am aflat ca nu se da in sarcina si la femeile care alapteza. Asa ca in final nu am luat niciun medicament iar astazi se face saptaman si nu mi-a trecut. Asa sunt eu mai suspicioasa, in sarcina si cat timp am alaptat chiar daca mi-a prescris medicul un medicament nu l-am luat inainte sa citesc prospectul. Sunt situatii speciale si nu toti medicii stiu cam ce medicamente merg in sarcina sau la femeile care alapteaza. 9+ si mamica #351;trengarului David 25.05.2007 |
Diamar si eu am luat pentru dureri de gat hexoraletten si m-am uitat impreuna cu farmacista pe prospect si scria ca sunt bune in sarcina si daca alaptezi. Pe prospect scrie ca poti lua intre 4-6 pe zi doar ca eu la fel ca si voi mai speriata am luat doar doua pastilute si sincer mi-a trecut. Eu una cand simt ca ma doare gatul tb sa iau neaparat ceva pentru ca de cele mai multe ori fac complicatii.
creata2008 spune:
Eu voi face triplu test. La Mariuca de-abia iesise dublu test, era la inceput. Acum merg pe aceeasi linie. ![]()
Dar, din cate stiu eu, si ce am gasit si pe net, dublu test (cum ii spune si numele) testeaza mai putine componente decat triplu.
Dar nu sunt teste de diagnostic, ci teste statistice. Daca apar ceva anomalii la aceste teste, orice test ai alege, esti sfatuita sa faci amniocenteza, mai ales daca ai peste 30 ani. Dar chiar si daca nu ai.
Uite aici:
"In ultimii ani tot mai mult se foloseste testul triplu. Aceasta metoda presupune examinarea/analiza markerilor la defectele de dezvoltare si patologii genetice ale fatului: alfa-fetoproteina; HCG/Human chorionic gonadotropin (gonadotropina corionica fetala) ? hormon specific sarcinii, secretat de catre placenta; estriolul neconjugat (E3). Se preleveaza singe din bratul mamei.
Alfa-fetoproteina (AFP) ? este componenta de baza al serului al fatului in formare. Aceasta proteina este produsa de corpul galben si ficatul fatului, este eliberata in lichidul amniotic impreuna cu urina lui si prin placenta trece in singele mamei. Analiza singelui prelevat din vena mamei indica cantitatea de alfa-fetoproteina produsa si eliberata de fat. AFP se depisteaza in singele mamei din saptaminele 5-6 de sarcina. Cantitatea de AFP in singele mamei se schimba in cazul cind aceasta componenta este eliberata intr-o cantitate mare.
O cantitate ridicata de AFP in singele matern care trece peste limitele valorilor normale poate indica un risc crescut pentru:
?defecte ale tubului neural (hernia encefalului sau maduva spinarii),
?defecte ale peretelui abdominal posterior (gastroschizis),
?anomalii ale rinichilor,
?defecte ale duodenului.
Exista un risc crescut atunci cind cantitatea de AFP creste de 2,5 ori si mai mult in comparatie cu indicatorul mediu pentru virsta de gestatie concreta. De exemplu, in cazul anencefaliei (absenta encefalului) nivelul AFP creste de aproximativ 7 ori in comparatie cu valoarea normala.
Dar, ATENTIE!, SCHIMBAREA NIVELULUI DE AFP NU INDICA NEAPARAT o patologie a fatului. Exista si alte cauze de schimbare a nivelului alfa-proteinei, de exemplu, sarcina gemelara (in timpul careea aceasta proteina este produsa de 2 sau mai multi feti).
S-a observat schimbarea nivelului de AFP si in alte situatii: risc de avort spontan legat de insuficienta fetoplacentara cind este dereglata circulatia intre placenta si fat.
In 30% din cazurile de defecte cromosomiale, cind apar cromosomi in plus intr-o pereche sau alta de cromosomi fapt ce duce la formarea unor anomalii de dezvoltare (sindromul Down, Edward, Seresevschii-Terner), nivelul de AFP este mai mic decit valoarea medie.
Gonadotropina corionica fetala (HCG) ? este o proteina produsa de celulele corionului (corionul ? o parte a embionului, din care in continuare se formeaza placenta). Aceasta proteina (i se mai spune hormonul de sarcina) se depisteaza in organismul femeii dupa 10-12 zile dupa fecundare. Prezen#355;a ei permite confirmarea sarcinii cu ajutorul testului de sarcina. Reac#355;ia, rezultatul careea poate fi urmarit pe banda testului, este calitativa, adica vorbeste despre prezenta sau absenta HCG. Determinarea cantitativa a HCG permite observarea sarcinii #351;i decurgerii ei: de exemplu, in cazul unei sarcini extrauterine sau oprita in evolutie/dezvoltare, ritmul de crestere a HCG nu corespunde valorii normale. La inceputul trimestrului doi de sarcina, nivelul HCG este folosit ca unul din indicatorii de diagnostic in anomaliile de dezvoltare si patologiile cromosomiale ale fatului.
Nivelul HCG in singele femeii insarcinate, de obicei, creste in prezenta sindromului Down, iar in cazul sindromului Edwards (boala, care se carcaterizeaza prin mai multe defecte de dezvoltare ale organelor interne si deficienta mintala) ? scade.
Estriolul (E3). Producerea estriolului incepe in ficatul fatului si se incheie in placenta. Astfel, la producerea acestuia iau parte si fatul, si placenta. Concentrarea E3 in singele femeii insarcinate permite evaluarea starii fatului. In mod normal, nivelul de estriol creste pe parcursul sarcinii.
Cind, cui si cum se efectueaza acest test?
Testul triplu se efectueaza intre a 15-a si 20-a saptamini de gestatie. Pentru aceasta perioada, indicii markerilor patologiilor genetice sint standarte, adica sint aceeasi la toate femeile la care sarcina decurge normal. In unele institutii medicale sint investigate AFP si HCG (dublu test) sau doar AFP. Dar, efectuarea doar a unui component din testul triplu reduce din veridicitate. Valoarea diagnostica a testului triplu constituie pina la 90% - in depistarea defectelor de dezvoltare a sistemului nervos, 60-70% - in depistarea bolilor cromosomiale. In cazul depistarii unor anomalii, se face indreptare la medicul genetician pentru alte investigatii.
Sint femei care sint sfatuite sa mearga la consultatia medicului genetician, indiferent de rezultatele investigatiilor, pentru ca in cazul lor probabilitatea nasterii copiilor cu defecte de dezvoltare congenitale si patologii cromosomiale este mai inalta (femeile cu virsta de peste 35 de ani; prezenta in familie a purtatorilor unor boli cromosomiale; nasterea copiilor cu defecte de dezvoltare; folosirea preparatelor citostatice si antiepileptice; depistarea semnelor patologiei fatului in timpul ecografiei).
In cazul depistarii unor devieri, se recomanda repetarea testului, daca indicatorii sint in scadere sau crestere ? se fac investigatii suplimentare.
Termenii de sarcina cei mai indicati pentru efectuarea testului triplu sint saptaminile 15-16 de sarcina."
| citat din mesajul lui monica_dicut Fetelor, vin cu o tema de gandire sau de discutie. Dublu test sau triplutest??? MIe doc mi-a zis ca sa fac Dublutest ca e mai concludent. Stie cineva de ce? EU pe net n-am gasit nimic. POZNICI CU NOI Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte Monica 11+ Mamica de INGERAS in ceruri ![]() Si minunea bebe 2 din burtica ![]() Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi ![]() O noua viata |
Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (10+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
gugushtiuc spune:
De doua zile ma invart ca o curca beata prin casa si nu reusesc sa fac nimic

. O fi de la hormoni...
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"
ancutzam spune:
Fetele am o rugaminte la voi si sper sa ma ajutati. Chiar daca ati m-ai discutat insa eu nu am retinut exact deci as vrea si eu sa imi pun la semnatura saptamana in care sunt in schimb am o dilema eu am intrat duminica in saptamana 9 ( dupa UM) deci pun la semnatura 9+?
Sper sa nu radeti tare de mine dar na neuronul functioneaza tare greu in perioada asta![]()
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui ancutzam Fetele am o rugaminte la voi si sper sa ma ajutati. Chiar daca ati m-ai discutat insa eu nu am retinut exact deci as vrea si eu sa imi pun la semnatura saptamana in care sunt in schimb am o dilema eu am intrat duminica in saptamana 9 ( dupa UM) deci pun la semnatura 9+? Sper sa nu radeti tare de mine dar na neuronul functioneaza tare greu in perioada asta |
da, 9+ cu mandrie ca sa stie toata lumea!!!!
MangaGirl :-)
9+
gugushtiuc spune:
| citat din mesajul lui ancutzam Fetele am o rugaminte la voi si sper sa ma ajutati. Chiar daca ati m-ai discutat insa eu nu am retinut exact deci as vrea si eu sa imi pun la semnatura saptamana in care sunt in schimb am o dilema eu am intrat duminica in saptamana 9 ( dupa UM) deci pun la semnatura 9+? Sper sa nu radeti tare de mine dar na neuronul functioneaza tare greu in perioada asta |
Scrii 8+
eu la prima sarcina eram asa de nerabdatoare de imi venea sa scriu 37+
GUGU
de LUCA 19.12.2007 si
4+www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"