alaptarea si alimentatia mamei

alaptarea si alimentatia mamei | Autor: j_o

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor !
Iata-ma-s hop si eu printre voi, mama unui baietel de 3 luni si 3 saptamani, pe nume Radu.
Sunt noua pe acest forum dar va citesc de mult timp, zilnic.
Ma confrunt cu o problema care ma "doare" si anume scaderea secretiei lactate.
BB este alaptat exclusiv la san si in ultimul timp laptele meu este tot mai transparent si mai putin. E adevarat, am trecut prin niste perioade foarte dificile si m-am stresat pana la limita nebuniei, fapt care cred ca avut efectul ante-mentionat. Dar acum m-am calmat, iau lucrurile ca atare, insa lapticul tot nu s-a reglat.
Intrebare: voi, fetelor, ati tinut vreun regim alimentar special cand ati alaptat??? Nu de alta dar pediatra mi-a interzis sa mananc fructe crude, legume crude (de orice fel !!, nuci, alune, iaurt cu limita, carne de porc, smantana, etc (mai bine va zic ce am voie sa mananc, ca lista e mai scurta ). Iar cand a vazut ca bebe ia putin in greutate, mi-a zis sa-i dau si lapte praf (dar bebe nu vrea biberon decat f.f. rar). Ma tot intreb: cum sa fie laptele meu gras daca eu am suprimat aproape de tot grasimile (si pe acelea bune, si pe acelea rele ?Si colac peste pupaza, bebe a facut o frumoasa diaree de care abia astept sa scap. Eu zic ca dn cauza laptelui slab (coprocultura este super ok).
Ei, ce ziceti de aceste interdictii in aimentatie? (eu mancam f.f.f.f. multe fructe si legume inainte sa nasc).
Va multumesc si va doresc sanatate voua si bb-ilor vostri.
(daca s-a mai discutat despre aceste lucruri..... iertare....si va rog sa ma indrumati la locul potrivit).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

eu cred ca trebuie sa postezi aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

alaptatul e la femina

In nici un caz sa nu ratezi:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129956&whichpage=27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns j_o spune:

Tot eu....
Dupa ce pediatra a vazut ca analizele lui bb sunt ok (ma refer la coprocultura) mi-a zis ca poate am facut eu o greseala in alimentatie. I-am spus ca am gatit supa de cartofi cu smantana si raspunsul ei a fost "poate de la smantana".
Ei, na ....sunt slaba ca un tzar si nici sa mananc normal nu ma lasa. Devin tot mai frustrata.
Sa fie bb asa de sensibil ? Si doar smantana e fiarta in supa ...!
Oricum, ea insista sa-i dau supliment de lapte praf dupa ce i-am spus ca laptele meu "saraceste". Luasem HUMNA SL pe care bb nu-l vrea, acum trebe sa iau TOPFER 1. Unde o sa ajung ?
Va rog.....un sfat, din experienta voastra.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

eu am mancat de toate (inclusiv ceapa, cate o bere fructe crude, grasimi, porc, friptane, mici, nuci, ce aveam si io la indemana, si fata mea n-a avut nimica, se kka superb, si lua ca purcelasha in greutate.
o amica tine regim ca tine, si copilul ei este ingrozitor de balonat.
la bebe tre sa ajunga din toate cele.
asa ca manaca de toate ca de cand e omul pe pamant nicio femeie n-a tinut regim cand alapteaza.

lactate intr-adevar, sunt copii care nu le tolereaza bine, dar daca tu nu observi nimic, nu ai de ce sa te agiti. deci daca pruncul e ok cat timp tu halesti smantana, poti hali linistita.

asa ca:
1. ia vitamine sa-ti mai revii
2. mananca bine; creierul bebeului are nevoie de grasimi! si e nevoie de vit.c in lapte! mananca somon, sau ia omega3, legume, fructe, oua, iaurt, etc
3. tine pruncul la san cat vrea, este foarte important; chiar daca asta inseamna ore (acum ca nu e lapte destul, poate sta mai mult, dar cu cupt se face laptele!)
4. stresul este intr-adevar nasol pt lactatie. incearca sa te relaxezi, voi sunteti cei mai importanti; si eu am pierdut laptele de la stres dar cu un efort supraomenesc l-am recastigat;
ia ceai de la lactatie de la fares si eventual galactogil
5. bea lichid doar cand ti-e sete!
6. la prunc da-i biotics baby o perioada-daca tu nu mananci bine, flora lui nu e sustinuta
7. scumba pediatra, e tuta rau. ea nu stie ca grasimile-s vitale pentru creier? intreab-o stie ce-s alea cetone? stie ca neuronul e numai grasime? sa mearga ea la pascut cat alapteaza.

Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

Draga j_o, sa iti traiasca sanatos Raducu si tu sa fii sanatoasa si mandra de el.
In primul rand ia niste vitamine si fier, eu am luat elevit si maltofer, de la maternitate dr mi-a recomnadat sa iau vit si fier pe toata perioada alaptarii, desi nu aveam carente
Mananca mai bine si un pic mai grasut totusi... carne, oua, branzeturi, legume fierte sau coapte. Daca tu crezi ca pe bb il doare burtica pentru cand mananci fructe, ia-o incet, cu cate un fruct pe zi, de un sigur fel. In rest, compoturi etc
Pentru stimularea lactatiei exista si ceaiuri de chimen, anason etc, dar in primul rand tine-l pe bb cat mai mult la san, da-i sa pape cat de des, la fiecare ora daca vrea. si noaptea la fel, nealaptatul in timpul noptii duce in multe cazuri la oprirea lactatiei.
Nu e grav ca bb a luat putin in greutate, bine ca a luat, cat de putin. De acum o sa mananci mai bine si o sa fii mai linistita si Raducu o sa se simta mult mai bine Sint sigura ca o sa reusesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns j_o spune:

Multumesc pt sfaturi.
Iau inca Elevit si Maltofer dar culmea ....datorita regimului alimentar impus cateodata nu mai am pofta de mancare. La polul opus, am avut si zile in care mancam destul de mult si parca tot imi era foame.
Mie instinctul mi-a spus mereu ca regimul acesta parca e prea drastic. Stau si cuget la distinsele noastre mame si bunici care pe langa treburile casei , si-au crescut bine mersi copiii, alaptandu-i indelungat, fara regimuri alimentare.
Sper sa mi se imbunatateasca secretia lactata si calitatea laptelui daca voi mai gusta cate-o "slaninuta" (metaforic vorbind). Si poate asa se rezolva si burtica lui bebe mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

salutare

in primul rand vreau sa te invit pe alaptatul helpline (tot aici in femina intim il gasesti!)... si apoi iti raspund imediat la intrebare...

o femeie in timpul sarciniii si in timpul alaptarii trebuie sa manace foarte variat (exista si cateva exceptii , ex in sarcina carnea facuta in sange dar asta depinde de anumite analize...)

sunt foarte bune:
1.)lactatele (pot provoca colici, dar nu la toti copii),
2.)fructele aproape toate (mai putin capsunii, piersicile - sunt alergenice... dar cate una asa de pofta nu strica... important este sa nu exagerezi... la unii copii sunt fructe care provoaca colici, fiul meu facea daca mancam mere! si de la unele pot da in diarie - portocalele de exemplu)...
4.)legumele toate fie crude fie fierte... (sunt unele care pot provoca colici - salata verde, rosiile, fasolea, mazarea...)
5.)carnea... orice categorie... important este sa fie de calitate... o poti manca la gratar sau fiarta...

e bine sa eviti:
1.)prajeala... si pentru sanatatea ta si mai ales pentru a lui bb.
2.)cafeau si ciocolata ii excita si poti pati sa nu doarma bine, sa fie mai nervosi...
3.)alcoolul... intrerupe sinapsele si la ei este destul de grava problema

pentru cresterea lactatiei este important sa bei destule lichide (culoarea urinei tale trebuie sa fie deschisa!) sa e odihnesti cat mai bine, si sa nu crezi ca nu ai lapte!!!!

in jurul celor 3 luni este normal sa nu mai simti sanii plini de lapte... incepe lactatia sa se regleze bine in functie de necesitatile copilului...
laptele de inceput este transparent, fiind mai apos, este special pentru a tine de sete, apoi vine cel mai alb, mai gras care ii face pe bb sa se ingrase.
daca bb doarme linistit cateva ore intre mese inseamna ca a mancat destul, el se declara multumit, pot fi cateva zile din cand in cand in care sa-ti ceara sa suga mai des, stai linistita si pune-l cat mai de fiecare data la san... nu te uita la ceas cat a supt, sau cat a trecut intre mese, banuiesc ca nu are tata elvetian ca sa stie cat e ceasul
sa nu-i dai ceai sau apa sa bea... numai san!... pana la 6 luni nu are nevoie de nimic altceva... la 6 luni poti incepe cu mancarea...
daca foloseste suzeta, nu i-o mai da cateva zile si in locul ei scoate sanul la bataie... cu cat bb sta mai mult la san, cu atat o sa fie mai mult laptic.

nu imi amintesc nimic altceva ce as putea sa-ti scriu acum, eventual pt alte intrebai hai pe alaptatul helpline.. tot aici in femina intim.

pupici la mari si mici

Mergi la inceput