La ocean in Franta
Raspunsuri - Pagina 2
luminita74 spune:
Multumesc DELPHIN dupa ce preturi imi dai tu aici nu pare scump.
Abia astept sa ajung acolo.Am mai fost in FR in 1996 si am stat 1 luna (eram voluntari in SCI -Serviciul Civil International)dar nu am avut curajul sa plecam la ocean.Iar in toamna am castigat o excursie de Lux la RITZ in Paris ,iar dupa aceasta ne-am hotarat sa mergem anul asta la ocean...
delphin spune:
Eu n-am fost in "La Rochelle", ti-am dat ceva pretzuri comune, am fost in luna de miere la Biaritz. a fost superb!
Depinde foarte mult de cum sunteti voi, daca va place la terasa, daca pt. voi mancarea e ceva important, etc. Pt. mine si sotzul, mancarea e ultimul lucru care ne intereseaza. Sincer si fara suparare, eu 12€ de persoana pt.un mic dejun nu as plati. As iesi dimi din camera si m-as duce la boulangerie sa-mi cumpar croissante si pain au chocolat apoi hop in primul bar la cafea pe terasa si gata am luat micul dejun. Sau un yop si croissante de la supermarket mancate pe o stanca pe malul marii, etc.Toate astea ajungandu-te in mare 12€ pt. 2 pers.
Dar cum am spus depinde enorm de persoane!
luminita74 spune:
Nici ptr noi nu e mancarea importanta dar mergem cu copilul si asta e ffff pretentios la mancare.Noi suntem mai mult cu plimbarile decat cu papa.
delphin spune:
Asa e, un copil schimba mult datele problemei, mai ales cand e micutz.De la 6 ani in sus, se adapteaza majoritatii
luminita74 spune:
Stai linistita ca al meu are 8 ani si tot degeaba.Cand era mai mic nu era asa dar acum sorteza totul.Asta ma enerveza cel mai mult.Are doar cateva chesti care le accepta .Cand merg cu el la un restaurant ma apuca toate cele ca nu vrea nimic.De multe ori ma intreb cu ce traieste ....Tu ai copiiiiii?
delphin spune:
Ehe, cunosc cu pretentiile, al meu are 6 ani si 17kg de la varsta de 3,5ani. Nu mergem decat la pizza la resto si la chinezesc ca-i place, in rest evitam ca nimic nu-i trebuie. Dar sa picnicam cu ceva ce am cumparat amandoi din magazin ii place. In fr sunt multe snack-uri cu "sanvshuri" de tot felul, apoi "steack-frite", friptura cu cartofi prajiti la resto si "frites-saucise" un fel de cremvusti prajiti cu cartofi prajiti merge, astea le mai mananca.
Mai am unul mic si mancacios, are 1 an si mananca cat frate-su, bine, cantitativ, ca nu mananca acelasi fel de mancare de cat foarte rar.
Nu te mai stresa ca simte si uneori cred ca fac expre...eu acum ii spun, nu vrei sa mananci, nu mananci, dar nu mai e nimic pana la urmatoarea masa...asa ca se gandeste de doua ori sa faca mofturi. Bine si eu ii propun ce stiu ca-i place.
Si noi mergem vara asta o luna in vacantza la Paris, disney fiind si in planul nostru.
luminita74 spune:
Sa-ti traisca puiiiii.sa te bucuri de ei.Am crezut ca numai al meu este asa mofturos dar vad ca din ce in ce mai multi copii fitzosi.Al meu ar manca toata ziua spaghete si pizza si ...Mc do(dar aici mergem f rar )Din cauza asta imi este groaza cand trebuie sa plecam pe undeva.Noi de 6 ani concediile cu el le facem in Turcia la all inclusive (ptr noi)si din 1000 de feluri de mancare el manaca doar spaghetee.L-am dat sa faca si el un sport ca am crezut ca asa v-a manca mai bine ,dar de unde...Antrenorul mi-a spus sa nu imi fac griji ca o sa vina momentul cand o sa rupa ,astept si eu ziua ai .Acum e la scoala si la 12 il iau ,a mancat un sandwchi-ul la scoala si acasa o sa imi spuna ca nu ii este foame.
Tu chiar locuiesti in DJIBOUTI?Cred e f fumos acolo.Am vrut sa mergem si noi in REUNION dar sa mai creasca copilul ca se plictiseste.
Te pup si mai vorbim
delphin spune:
Da, sunt la Djibouti! Sunt locuri frumoase, dar in afara orashului, departe pe piste pline de praf si pietroaie. Nu, nu e Africa din carti postale, e Africa din documentarele cu copii subnutriti, saraci si cu mizerie.
Suntem aici pt. ca sotul e detashat cu serviciul pt.2 ani,in timp normal locuim undeva prin S-SV Frantzei, undeva intre Toulouse si Carcassonne.
Noi vom fi prin jurul Parisului din 11iulie pana in 14 august.
luminita74 spune:
Super.Noi am fost in 1996 la Tonneins la Foyer Bonnet si de acolo am plecat la o ruda de a sotului meu in Toulouse si de acolo am luat-o usor spre Cannes ....Nisa ...Monte Carlo...Italia....Romania .dar de eram tineri fara bani si dornici de plimbariii.Imi place tare mult sudul Frantei si FR in general.Daca ar fii sa plec din RO acolo as vrea sa merg.Sotul meu este in tratative cu o firma din Fr asa ca poate visul devine realitate.