Fluid in spatele timpanului - compresa calda?
Fetita a facut sinuzita, a luat antibiotic si dupa, a ramas cu fluid in spatele timpanului. Doctorita ne-a spus sa-i punem o compresa calda (i-am facut de fapt un saculet cu sare calda. Urechile s-au linistit acum (inainte nu mai auzea asa de bine, ii pocneau si faceau zgomote), in schimb a facut conjunctivita. Eu am pus-o pe seama eliminarii mizeriei din ureche (scuzati de detalii... vad ca elimina si flegma cand tuseste si ma gandesc ca tot de acolo vine).
Cunoasteti mai multe despre aceasta problema? Sper sa se scurga astfel (cu caldura) tot fluidul si sa se vindece. Oare este posibil?
Take joy! (poze)
Raspunsuri
XIO spune:
A avut probabil otita seroasa, conjunctivita nu a facut-o d acolo , iar flegma este d la plaman , nu de la otita.
Otita este consecinta racelii, iar in tratarea ei trebuie sa tratezi cauza : nasul infundat.
Multa sanatate
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Donia spune:
ML, probabil fetita a avut otita, pe langa sinuzita.
Am gasit un articol cu explicatii foarte bune despre otita:
http://www.nidcd.nih.gov/health/hearing/otitism.asp
Uite ce mai scrie in articol:
"Once the infection clears, fluid may remain in the middle ear for several months. Middle ear fluid that is not infected often disappears after 3 to 6 weeks" - odata ce infectia se vindeca, lichidul poate sa ramana in urechea medie pentru cateva luni. Lichidul care nu e infectat dispare de obicei dupa 3-6 saptamani.
Dar e posibil sa fie nevoie din nou de antibiotic daca dureaza prea mult si fluidul nu dispare, sotul meu a luat o data de 2 ori consecutiv pentru aceeasi problema.
Conjuctivita ar fi putut sa o faca din cauza microbilor responsabili de otita sau sinuzita.
Multa sanatate! Si baietelul meu e in tratament pentru otita acum, a treia... Las' ca se fac ei mari!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ML spune:
Xio, Donia, multumesc (si pt. articol, mi-a folosit).
Au tot vazut-o doctorii si au mentionat existenta lichidului, dar ca n-ar fi nevoie de antibiotic. Sincera sa fiu, nu mai vreau antibiotic (macar pt. un timp); din decembrie ia cand pt. gat, ba merge, ba nu merge, cand pt. sinuzita... Nu s-a plans ca o dor urechile, mai mult o deranjau. Dar probabil ca-i linistea de dinainte...
Aparitia conjunctivitei a fost cam ciudata.... I-am pus intr-o dupa amiaza saculetul cald pe ureche (era racita - din nou... - cam de vreo 2 zile) si dupa o ora a a inceput sa-i apara "mizerie" la ochiul de langa caldura. Incet, incet, ochii i s-au injectat, a inceput sa scoata mucus si celalalt (i-am pus si la urechea opusa) si sa se umfle pleoapele, ca la conjunctivita "clasica".
Noaptea am lasat-o fara saculet si dimineata ochii nu mai erau rosii, unul se dezumflase complet si "mazga" se diminuase. Din cauza asta mi s-a parut ciudat si ma intrebam daca nu este altceva, ca un fel de curatire a capului prin... ochi. Dupa cate imi amintesc, conjunctivita netratata se inrautateste. Oare nu era normal s-o gasesc dimineata (nu fusesem inca la doctor) cu ochii si mai rau? Ma agit pt. ca nu as vrea sa se impiedice o drenare normala prin picaturile administrate.
Ah, inca ceva.... De obicei, cand are unul conjunctivita ia si celalalt imediat. Baiatul nu a facut (inca... mi-e si teama sa spun).
Apoi, asistenta mi-a spus, ca, daca n-ar fi trebuit sa se duca la scoala, i-ar fi trecut si cu comprese calde cu apa sarata in cateva zile, dar asa... ii da picaturi (cu antibiotic?!... nu am citit cu atentie componentele, dar cred ca sunt cu antibiotic...). Uite asa ne scarpinam invers, doar pt. ca-i musai sa nu lipseasca de la scoala... (P.S. Cate zile le da copiilor liber in Canada, Doina, dupa tratament cu antibiotic? Tot o zi?).
Oricum i le-am dat, astept cu resemnare si otita si ce-o mai urma... Uf...
Cred ca ti-e greu cu baietelul, Doina, fiind asa de mititel. Fetita nu mai are astel de probleme?
Stii, ma gandeam ca acum, dau navala pe capul lor toate bolile pe care ar fi trebuit sa le faca daca i-as fi dat la day-care/ preschool. Ce zici? Nu regret ca i-am tinut acasa, caut doar o explicatie, cat de cat logica la ultimele luni de groaza...
Take joy! (poze)