America (152)
Raspunsuri - Pagina 9
AB spune:
Aha ok. Intelesem gresit.
Dar banca in nici un sens nu va da voua hartiutza. Ci la fisc direct raporteaza miscarile de conturi cu sume maricele.
O puteti da cotita daca ai vostri vin in vizita pe l voi... cum ca si-au platit planurile de calatorie, dar... teoretic venitul din mosteniri/vanzari in afara US este venit si trbuie declarat.
Nici noua nu ne vine hartiutza. Facem noi pomelnicul pentru taxe singurei.
lisa79 spune:
AB ,tu te stii cu taxele???
cum scap de capital gains money?
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
sinzi_ana spune:
hai ca ma trec apele...
noua de la banca ne-au spus ca daca platiram taxe in ro nu mai platim aici, ca atare nu am declarat nimic cand ne-am facut taxele...tipa nu intreba nimic...si le-a submit deja....
ce sa fac?? ce se poate intampla???
Sinzi, Radu si David psihologul
varsta
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lisa79 AB ,tu te stii cu taxele??? cum scap de capital gains money? 29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora! |
din ce provin?
short asset sau long?
Daca-s stocks ati facut printr-un tax-deferred account sau nu?
Sanzi daca-i casa vanduta si ati cumparat casa te poti prevala de A 1031 Exchange . Asta spune ca inlocuirea unei proprietati cu o alta de acelasi tip intr-un interval scurt te scuteste de taxa de capital gais.
Mey io stiu numai ce am descoperit noi facandu-ne taxele. Dar is fete pe aici care-s de meserie
sinzi_ana spune:
Dar am submit taxe deja...trebuia sa o fac la taxe sau oricand???
Imi vine masina in juma de ora...sunt cu ochii pe geam
Sinzi, Radu si David psihologul
varsta
lisa79 spune:
din vanzarea unui apartament tinut numai 6 luni,dar am investit in el(remodelat)
AB spune:
citat din mesajul lui sinzi_ana Dar am submit taxe deja...trebuia sa o fac la taxe sau oricand??? Imi vine masina in juma de ora...sunt cu ochii pe geam |
Uite nu stiu daca echivalandu-se erai obligata sau nu sa scrii. Bunul simt mi-ar zice ca da, dar nu stiu ... poate-ti zice vreuna din expertee noastre Oricum nu esti in galeata complet ...
AB spune:
din vanzarea unui apartament tinut numai 6 luni,dar am investit in el(remodelat) |
Fiind short term asset e aiurea. E taxabil mult.
Dar daca nu era locuinta voastra ci investment property spre deosebire de un homeowner poti deduce fully "maintenance expenses".
Din taxable income poti deduce property taxes pentru state si local. Pto deduce si mortgage loan interest daca l-ati luat cu credit.
Acm mai sunt chichitze de invartit. Unu daca voi n-aveti alta casa poate fi socotita aceea pricipal residence si atunci sunteti scutiti pana la 250 k sub universal tax exclusion for principal residences.
Asta-i chestia cu care au crescut rtificial preturile la case in US ca toti s-au prevalat de ea.
A doua e ceva local, daca apartamentul era in empowerment zone
http://www.hud.gov/offices/cpd/economicdevelopment/programs/rc/index.cfm
sau intr-o zona de community development aid .
lisa79 spune:
Ab, cand am cumparat apt a fost luat primary ,mai avem o proprietate care e data in chirie(pe bune). faza cu 250k am inteles ca trebuie sa stai cel putin 2 ani in proprietate ca sa fi scutit.
ooof,tare imi e groaza de anul asta cu taxele ca numai sa dau bani nu am chef,mai ales ca numai cristi lucreaza.
se pune daca eu zic ca nu am lucrat si nu am avut nici un fel de venit?
multumesc
Ramona J spune:
Adriana m, eu zic ca-i bine ca se amina treaba cu jobul, poate se razgindesc de tot cu datul afara. Uf, bine ca se rezolva si cu urechile!
AB, deci scaparati toti de boala?
LucasMom sintem bine, multumesc. Primavara imi prind urechile pina intru in ritm si cu gradinaritul. M-a apucat si pe mine dusul la gym, copiii sint cu tot felul de activitati si abia am timp sa respir! Cine zice ca-i usor sa fii acasa?
V-am zis cite grade avem astazi? 86! Mai un pic si dau drumul la aer conditionat.